Sådan tilsluttes nemt en ekstern skærm til en HDMI- eller VGA-laptop

Skærmen er en af ​​de vigtigste dele af enhver computer, og nogle gange kræver vores arbejdsplan, at vi har mere end én. Hvis vi har en bærbar er det ret simpelt, så i dag får vi at se hvordan man nemt tilslutter en ekstern skærm til en hdmi eller vga bærbar .

Indeks
 1. HDMI? VGA?
 2. Sådan tilsluttes en ekstern skærm til en HDMI- eller VGA-laptop

HDMI? VGA?

Hvis du ser denne artikel, har du sandsynligvis en overvåge som du vil installere på din bærbare computer. For at gøre dette er den første ting, du skal gøre, at finde ud af, hvilken type forbindelse din skærm bruger, og hvilken type forbindelse din bærbare computer understøtter.

HDMI er et akronym for High-Definition Multimedia Interface eller High Definition Multimedia Interface. Som navnet antyder, er det en high definition-grænseflade, der giver dig mulighed for at forbinde multimedieudstyr sammen. Du kan også fejlfinde HDMI-lydoutput. det hdmi kabel ser sådan ud:

VGA er et akronym for Video Graphics Array Hvor Video Graphics Array . Ligesom HDMI giver det dig mulighed for at forbinde multimedieudstyr sammen. Der er et par forskelle: VGA blev designet i 1987, mens HDMI blev designet i 2002. VGA er en analog grænseflade, mens HDMI er digital.

Når du tilslutter en skærm til en computer, skal du sikre dig, at begge bruger den samme type stik; ellers skal du bruge en adapter.

Du kan tjekke monitorkablet og se, om det ligner nogen af ​​billederne ovenfor. Tjek derefter porten på computeren (normalt på siden, hvis det er en bærbar computer) for at se, om den passer korrekt.

VGA kabler har 15 stifter som vil passe ind i 15 port "huller" på computeren. HDMI-kablet har 19 ben, men computerporten har ikke "huller" som VGA, og det ligner mere en USB-port.

Sådan tilsluttes en ekstern skærm til en HDMI- eller VGA-laptop

Bare indsæt kablet ind i porten på computeren. Dit system kan dog muligvis ikke umiddelbart genkende den anden skærm, i hvilket tilfælde du skal følge et par trin for at få det til at fungere. I denne artikel fokuserer vi på Windows. Hvis du bruger Mac, kan du følge trinene på Apples officielle hjemmeside. Hvis du er interesseret i den omvendte proces, kan du lære, hvordan du bruger din bærbare computers skærm som en pc-skærm her.

Windows har en tastaturgenvej til opsætning af en ekstern skærm. Tryk på Windows-tasten og "P"-tasten samtidigt for at åbne denne menu (Windows-tasten er på tastaturet nederst til venstre, normalt mellem "Control" og "Alt"). Dette åbner en menu med flere muligheder:

 • Afbryd projektoren : Hvis en skærm er tilsluttet, stopper Windows med at genkende den.
 • Duplikere : Alt, hvad du gør på hovedskærmen, spejles på den eksterne skærm.
 • At udvide : Windows vil bruge den eksterne skærm som en ekstra skærm. Musemarkøren kan flyttes fra skærm til skærm, og du kan trække vinduer fra hovedskærmen til den eksterne skærm.
 • Kun projektor : Windows stopper med at genkende hovedskærmen og bruger kun den eksterne skærm.

Hvis Windows-tasten og 'P'-kombinationen ikke virkede for dig, kan du få adgang til disse muligheder fra kontrolpanelet på denne måde:

 1. Åbn kontrolpanelet.
 2. Vælg "Hardware og lyd".
 3. Under afsnittet "Skærm" er der flere muligheder. Vælg "Opret forbindelse til en projektor".

Som standard, Windows genkender den eksterne skærm som en sekundær skærm og fungerer, som om det var til højre for overvåge major. Fra kontrolpanelet kan du ændre dette. For at gøre det skal du følge disse trin:

 1. Åbn kontrolpanelet.
 2. Vælg "Hardware og lyd".
 3. Vælg "Vis"
 4. Vælg til venstre "Skift skærmindstillinger"
 • Sådan bruger du monitoren som den primære skærm:
 1. Klik på fanen "Skærm" og vælg skærm 2
 2. Marker afkrydsningsfeltet "Gør denne skærm til hovedskærmen" nederst
 3. Klik på "Accepter"
 • Sådan bruger du den rigtige skærm:

Ovenfor er et diagram med skærmbillederne nummereret. Grib nummer to med musen og træk den til venstre for 1. Ved hjælp af dette diagram kan du arrangere alle de skærme, der har været tilsluttet computeren. I dette vindue finder du også nyttige muligheder.

Når Windows genkender din skærm, skal du kalibrere dens lysstyrke og kontrast. Hermed kan du have en skærm i top stand. Hvis du har problemer med at forbinde de to enheder, bedes du venligst

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up