Hvordan ved jeg, hvilket operativsystem jeg har, og om det er 32- eller 64-bit-versionen?

Der er situationer, hvor det er nødvendigt at kende operativsystemet og versionen af ​​pc'en, da mange opdateringer og programmer er designet til specifikke arkitekturer.

I denne forstand er det sikkert, at du ved, om din computer er udstyret med Windows, men måske dig ved ikke præcis hvilken version af Microsoft OS du bruger. Det samme gælder for macOS-udgaver af styresystemet.

Dette kan ske, hvis en anden har installeret eller opdateret systemet. Eller måske har du i dit tilfælde bare glemt, hvad det drejede sig om ordret.

Det betyder egentlig ikke meget, det kan ske for os alle. Hvad der er utilladeligt er, at du forbliver uden at lære de bedste måder at kende disse oplysninger på.

Men først er det også vigtigt at nævne, at det praktisk talt er afgørende at huske på, om vores operativsystem er 32 eller 64 bit.

Da disse to oplysninger er vigtige hvornår program download , applikationer og endda opdateringer af enhver art. Derfor er det også nødvendigt at vide let, om et program er 32 eller 64 bit med Exeproperties.

Altså uanset Windows på din computer (begge at den er Windows XP overlegen ), vil denne trin-for-trin guide vise dig tre hurtige og nemme måder at finde ud af operativsystemdataene. Vælg den du kan lide!

Indeks
  1. Den hurtigste og nemmeste måde at se din pc's styresystem på
  2. Fra indstillingspanelet
  3. Om Windows Window

Den hurtigste og nemmeste måde at se din pc's styresystem på

Denne første måde kender operativsystemet og versionen af ​​pc'en er faktisk den nemmeste og hurtigste.

Det involverer ikke mange trin eller komplikationer. For at gøre dette skal du blot være logget på Windows.

Når du er på skrivebordet, skal du højreklikke på ikonet "Denne computer" eller "Computer" og vælge "Egenskaber"

Der kommer straks et systemvindue frem, hvor alle oplysninger om Windows, som vi har installeret, tydeligt afspejles.

Blandt de data, vi kan finde her, er "Windows Edition", for eksempel er det Windows 10 Pro.

Med hensyn til systemspecifikationerne ved vi, hvad kapaciteten af ​​den installerede RAM er. Samt typen af ​​system, dvs. om operativsystemet er 64 eller 32 bit og hvor meget koster processoren.

Fra indstillingspanelet

Hvis du ikke har computerikonet på dit skrivebord, er det fint. Der er andre måder at få adgang til vinduet Systeminformation.

Denne anden metode er at finde den rigtige mulighed i indstillingspanelet i alle versioner af Windows.

Så vi går til startmenuen, der er i den nederste venstre del af proceslinjen, den der har de fire kasser i form af et Windows-vindue.

I dette panel klikker vi på fanen "Indstillinger" Hvor " Indstillinger “, normalt identificeret ved et tandhjul eller tandhjul.

Du kan også bruge søgemaskinen fra startmenuen til at lokalisere parametrene direkte, hvis de ikke bliver fundet automatisk, når panelet åbnes.

Når du åbner vinduet, vil du finde flere muligheder for at konfigurere, vælg den første. Dette er afsnittet "System".

På denne måde vil det opdatere til et vindue, der har en lodret menu i venstre side. L' mulighed, som vi vil trykke på, vil være den sidste, "Om".

Allerede i denne del finder vi de data, vi leder efter. I anden og tredje sektion vil vi se, som i den foregående metode, hvilket Windows vi har installeret, typen af ​​system og andre oplysninger af denne art.

Om Windows Window

Der er til gengæld denne tredje metode til at få adgang til de data, vi leder efter, og selvom det er den sidste, er det af denne grund ikke den mindst brugte til at kende operativsystemet og versionen af ​​pc'en .

Det første trin er at få adgang til Windows Start-menuen. Der skriver vi" Udfør og klik for at åbne dette vindue.

Vi vil skrive, sådan hvad ord "winver" og tryk på "OK" for at starte kommandoudførelsen.

På denne måde åbnes vinduet "Om Windows" automatisk. Hvor du kan se den systemversion vi har.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up