Hvordan kontrolleres og forbedres støjen og dæmpningen af ​​en ADSL-linje?

Kvaliteten af ​​internetforbindelsen kan blive påvirket af forskellige faktorer, der påvirker signalet, såsom støj eller dæmpning. For at kontrollere status for en ADSL-linje kan du tjekke støj og dæmpning, som er en af ​​de mange årsager, der almindeligvis påvirker netværket .

Indeks
  1. Dæmpning på en ADSL-linje
    1. Hvordan man forespørger og forbedrer afhjælpning
  2. Støj på en ADSL-linje
    1. Sådan kontrolleres og forbedres støj

Dæmpning på en ADSL-linje

Dæmpning er kendt som fald i signalstyrke på grund af afstand fra telefonlinje . Jo større afstanden er mellem kontrolpanelet og netværksadgangspunktet (modemet), jo svagere er signalstyrken. En anden faktor, der kan forårsage dæmpning, er, hvis kablet er tilsluttet en eller flere jumpere, hvilket anses for forkert installation.

Generelt har hver type netværk afstandsbegrænsninger for at undgå dæmpning . Hvis signalet bliver for svagt, vil det modtagende udstyr ikke modtage informationen godt, eller det vil blive leveret ufuldstændigt.

Fiberoptiske forbindelser har et dæmpningsniveau på 1 dB for hver kørt kilometer. Mens kobber UTP-kabelforbindelser bruges i ADSL-forbindelser har et tab på 10 dB for hver kilometer .

Til undgå dæmpning, bliver der ofte brugt repeatere eller forstærkere for at øge signalstyrken, da kablet normalt er begrænset til en bestemt afstand.

Hvordan man forespørger og forbedrer afhjælpning

Dæmpning udtrykkes i logaritmiske enheder såsom decibel (dB) , fordi det er et lettere mål for beregningerne. Dens værdi er eksponentiel, og jo lavere dens værdi er, jo lavere er dæmpningsniveauet, som forbindelsen udviser.

En måde at identificere, om der er dæmpningsproblemer på netværket, er at testendepunkt . Det kan også kontrolleres fra konfigurationen af ​​routeren, normalt har den et værktøj inkluderet for at kende niveauet af dæmpning, der findes.

Dæmpningsfejl kan generelt ikke kontrolleres, hvis fejlen er uden for vores hjem. I alle tilfælde netværkskablernes tilstand findes inde i huset kan være kontrolleret . Hvis de har lidt forringelse eller fysisk skade, er det bedst at erstatte det.

ADSL installationer skal udføres med en mikrofilter, der adskiller tale- og datasignaler . ADSL-forbindelser bør heller ikke oprettes over en PCR-linje, da dette forstyrrer transmissionen af ​​information.

Støj på en ADSL-linje

Begrebet støj på teleområdet forbindes med signalinterferens fra elektriske enheder . Niveauet af signalinterferens vil afhænge af graden af ​​forstyrrelse forårsaget af enheden.

I modsætning til dæmpning forstyrrer støjen ikke den korrekte transmission af data, så længe at signalets styrke er større end støjen.

Sådan kontrolleres og forbedres støj

Støjniveau måles i SNR eller decibel, selvom den SNR-begrebet er det mest brugte i ADSL-enheder . For at identificere støjniveauet i forbindelsen er det nødvendigt at få adgang til routerens konfiguration med dit brugernavn og adgangskode.

På indstillingssiden skal du kigge efter muligheden SNR-margin eller noget lignende, det kan variere afhængigt af routeren. Her vil det støjniveau, der findes i forbindelsen, blive vist, hvilket normalt er en værdi.

Hvis værdien er mindre end 6 dB, er støjen betydelig . Hvis den opnåede værdi ligger mellem 7 dB og 10 dB, er der meget støj i forbindelsen. Optimale værdier er mellem 11 dB og 20 dB.

For at forbedre forbindelsen bør installationstiden for kabler og enheder evalueres. Ligesom kablernes tilstand, for hvis de har fugt, kan de generere overdreven støj .

Lave installationer med kabler af god kvalitet og det er ekstremt vigtigt at undgå broer. Kontroller status for mikrofilteret og tilslutningsenheder såsom routeren eller modemet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up