Hjemmeautomatisering Hvad er det, hvad er det til, og hvordan fungerer denne teknologi?

Teknologiens verden er noget, der hver gang har en tendens til at overskride grænserne for fantasi og kreativitet ; på grund af den konstante forandring og fremgang, som mennesket tilpasser sig gennem årene.

Ved mange lejligheder kommer folk ind i vores sind og spekulerer på, hvordan planeten vil se ud om et år, et årti, et århundrede eller endda meget mere.

Ved at skabe scenarier, som kun tiden vil vise, om de er sande eller ej, men ved at observere den konstante udvikling, der kendetegner videnskaben i det 21. århundrede, bør vi holde op med at tro, at science fiction blot er fiktion.

Blandt alle de opfindelser, som mennesket har lavet, er der én meget relevant, som virkelig ændrer folks livsstil, og det kaldes Domotik et emne, der for måske 20 år siden virkede for uvirkeligt til at tro på, og som giver os mulighed for at opnå et smart hjem.

Indeks
  1. Hvad er hjemmeautomatisering?
  2. Hvad bruges hjemmeautomatisering til?
  3. Hvordan fungerer hjemmeautomatisering?

Hvad er hjemmeautomatisering?

Hjemmeautomatisering er det system, der findes i boliger eller enhver form for bygning med det særlige ved at være systematiseret, det vil sige en stor del af huset, inklusive dets møbler, udstyr og andre genstande. have informationskontrol, intelligent konfiguration og blandt andre funktioner .

som administreres af computerkommandoer og makrokomponenter der automatiserer folks hyppige handlinger og aktiviteter, hvilket forbedrer både deres effektivitet og hastighed.

Karakteristikaene ved denne videnskab er meget omfattende, hvorfor der er 5 vigtigste (programmering, komfort, sikkerhed, kommunikation og tilgængelighed), der forklarer alt om det i detaljer.

Hvad bruges hjemmeautomatisering til?

Lad os citere de mest relevante fordele: intelligente termostater, der er i stand til at skabe en regulering af bygningens indvendige temperatur, selv med en ideel temperatur før ankomsten af ​​en bruger, som er lokaliseret af et geolokaliseringssystem.

Der er også Domotic persienner, som kan åbnes eller lukkes af digital kontrol selv skemaerne kan programmeres, så de åbner om dagen og lukker om natten, alt efter brugerens smag.

Derudover kan lysintensiteten i et rum eller en sal øges ved hjælp af en smartphone, som kan automatisere denne proces, så lysene er højere i perioder og timer med mørke.

Alle de førnævnte aspekter har en meget vigtig egenskab at tage hensyn til, det vil sige, hvis programmeringen er udført korrekt, kan vi opnå store energibesparelser i forhold til almindelige huse .

Med andre ord, hvis dette koncept bliver populært, kan vi ikke kun generere en investering, der vil spare os for en stor udgift i det lange løb, men til gengæld samarbejde med miljøet og i bevarelsen af ​​ikke-vedvarende kilder.

Hvordan fungerer hjemmeautomatisering?

For at alt det ovenstående virkelig kan fungere, er det nødvendigt at have tre vigtige søjler, som er aktuatorer, sensorer og kontroller. Aktuatorer er til alt relateret til handlinger, såsom Domotic persienner.

Censorer er dem, der tage miljøfaktorer i betragtning før eller når brugeren træder ind i rummet, såsom lys og termostat.

I sidstnævnte tilfælde kan kommandoerne være orienteret mod forskellige sektorer, de kan rumme lige så mange miljøfaktorer som aktuatorerne, det er dem, der er ansvarlige for den generelle programmering af hele hjemmeautomatiseringssystemet.

Med få ord er hjemmeautomatisering en videnskab, der, selvom den endnu ikke er særlig populær, snart vil være, vil der om 50 år højst sandsynligt ikke være nogen bygning på planeten, der er uden denne teknologi. .

Derfor, jo hurtigere denne teknologi bliver populær, jo hurtigere er den vil forbedre den nuværende livsstil for indbyggerne på planeten .

Til sidst håber vi, at denne artikel har været til din hjælp, men vi vil gerne vide, tror du hjemmeautomatisering vil ændre verden? Tror du, det er virkelig nyttigt? Giv os din mening i kommentarerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up