Hvordan kender jeg modellen af ​​mit bundkort, som jeg har installeret på min Windows-pc? - Meget let

Når du vedligeholder eller opdaterer din computer, er det vigtigt, at du har så mange oplysninger om din computer som muligt. Et af de vigtigste elementer fokuserer på måde at kende den model af bundkort du har installeret på din computer .

Indeks
 1. Hvad er bundkortet?
 2. Bundkort modeller
 3. Hvordan kender jeg bundkortmodellen på min pc?
  1. På traditionel vis
  2. Windows konsol
  3. Systemoplysninger
  4. gennem programmer

Hvad er bundkortet?

Uden bundkortet er der ingen fungerende computer. . Det er det væsentlige element i din computer, da du ud fra de egenskaber, den kan have, vil være i stand til at installere resten af ​​komplementerne til driften af ​​din computer.

Komponenter såsom RAM, processor, videokort, porte til tastatur, mus, skærm kan variere afhængigt af dit bundkorts specifikationer.

Bundkort modeller

Der er en bred vifte af bundkort at installere i en computer, da det er en specifik gruppe, der er positioneret som den mest udbredte på markedet. Hvis du planlægger at bygge en computer fra bunden, skal du være klar over, hvilken bordmodel du skal bruge:

 • E-ATX : Det er et af de største formater, der findes i forhold til bundkort, det har dimensioner på 305 x 330 mm, samt adskillige slots til installation af RAM-hukommelse og grafikkort.
 • ATX : Dette format har været til stede på computermarkedet siden 1995. Det er et af de mest brugte bundkort, det har dimensioner på 305 x 224 mm. Den anses for at være en af ​​de mest komplette takket være dens 7 udvidelsesslots og 4 slots tilgængelige til installation af hukommelse VÆDDER.
 • Mikro-ATX : Dette format har mindre dimensioner end de to tidligere specificerede, tæller med 244 x 244 mm, de er ideelle til computere beregnet til kontoropgaver, da de ikke behøver for mange udvidelsespladser, kortgrafik.

Hvordan kender jeg bundkortmodellen på min pc?

Hvis du derimod vil lære mere om din computer, og derfor gerne vil vide det hvilken slags bundkort din computer har skal du kende de forskellige alternativer.

På traditionel vis

Et af de forskellige alternativer du skal bruge for at finde ud af din bundkortmodel er at fysisk inspicere din CPU. For at gøre dette skal du:

 • Sluk din computer.
 • Tag stikket ud af strømkilden.
 • Skru af og fjern et af dækslerne fra processor .

Det kan være svært at se din bundkortmodel på denne måde, så bevæbn dig selv med en lommelygte, så du kan se den.

Windows konsol

Der er ingen grund til at følge denne kedelige protokol eller downloade programmer for at kende din computers bundkort, hvis du kan bruge denne metode. For at bruge konsol du burde:

 • Tryk på Windows- og R-tasterne samtidigt.
 • Et vindue vises, hvor du skriver cmd.
 • Tryk på "Enter" for at åbne kommandokonsollen.
 • Indtast kommandoen wmic baseboard få produkt, producent, version, serienummer (det er meget vigtigt, at det er skrevet på samme måde som på billedet).

På denne måde Windows vil levere den model af bundkort, du har i din computer . Men for at finde ud af specifikationerne skal du søge på nettet.

Systemoplysninger

Dette er et andet værktøj, som din computer har, og for at få adgang til det bliver du nødt til at gentage det første trin i det forrige alternativ. I denne retning:

 • Tryk på Windows- og R-tasterne.
 • I vinduet skriver du denne gang msinfo32
 • Når du trykker på "enter", åbnes et vindue, som vil tilbyde dig modellen af ​​din computers bundkort.

Ligesom den tidligere gennemgang giver den ikke flere detaljer om pladespecifikationerne, men det er uden tvivl den nemmeste måde at finde ud af modellen.

gennem programmer

Hvis disse alternativer er utilstrækkelige, er der stærkt anbefalede programmer til denne type handling: CPU-Z og Speccy de der gratis programmer med en simpel grænseflade vil give oplysninger om bundkortet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up