Hvordan diagnosticerer jeg hardware- og softwareproblemer på min pc?

Den abstrakte sammensætning af en computer gør det svært at afgøre, hvornår et problem hardware eller software manifest, samt at vide, hvad der forårsager det.

Det anses generelt for, at detektion og løsning af denne type situationer kræver en vis grad af computerkendskab. Dog har computere (især Windows) en model, der gør det nemmere at diagnosticering af den type problem, der opstår .

Forskelle mellem hardware- og softwareproblem

Da du har brug for at vide, hvordan man differentierer hver af dem, er det nødvendigt at definere aspekterne, for i henhold til deres funktioner, tendenser til visse typer problemer vil dukke op.

Hvad er software?

Betragtes som en controller, softwaren er ansvarlig for være en del af alle ansøgninger hvad der er på computeren.

Dette inkluderer operativ system så mange af de fysiske komponenter, der udgør hardwaren, skyldes direkte de kommandoer, den udfører.

Hvad er materialet?

Som nævnt i det foregående punkt er dette afsnit det, der udgør computerens udstyr og komponenter. Selvom dens funktion er afgørende for, at computeren kan fungere optimal måde abonnerer den på de kommandoer, der kræves af de programmer, der udgør operativsystemet, og på de opgaver, der udføres af brugeren.

Når man tager dette i betragtning, er det at kende oprindelsen til hardware- eller softwareproblemet, der skal diagnosticeres, hvad der kan hjælpe med at løse det hurtigt og effektivt .

Hvilke værktøjer tilbyder Windows til at diagnosticere et hardware- eller softwareproblem?

Uanset om computeren kører med meget langsom hastighed, eller om systemet har til opgave at annoncere et problem gennem drastiske foranstaltninger, Windows er klar til at opdage og løse hvert af disse aspekter .

Diagnosticer din computers RAM

Det kan ske, at mens du bruger computeren, tager filer for lang tid at indlæse, programmer holder op med at reagere eller går ned ud af ingenting.

Hver af disse mulige situationer skyldes RAM, en tilføjelse til hardwarefunktioner, der kan diagnosticeres gennem et operativsystemværktøj. Selvom det er skjult for det blotte øje, er det kendt som Windows hukommelse diagnosticering som er ansvarlig for at lede efter mulige problemer.

Til at begynde med skal du lukke alle de programmer, du bruger på computeren, så der ikke er nogen fejl, når du kører den. Indsæt navnet på værktøjet i søgemaskinen, der er placeret inde i startmenuen, og klik på det, når det vises.

Et lille vindue vises på skærmen, som giver dig muligheden "Genstart nu og kontroller for problemer", som du skal vælge.

Computeren vil derefter genstarte, og diagnosticeringen vil tage maksimalt en halv time at fuldføre, hvilket giver resultater, når Windows er færdig med at starte. Hvis der er et problem, han vil blive ledsaget af instruktioner til at løse det .

Omfattende computeranalyse

Da det forrige aspekt kun fokuserer på et bestemt objekt, har Windows også lavet et program, der scanner computeren universelt.

Med dette vil du dog være i stand til at vurdere, om der er andre hardware- eller softwareproblemer på din computer du skulle have lidt teknisk viden at fortolke resultaterne korrekt.

Som i den foregående metode skal du indtaste programmet med titlen » Brug værktøjer til at forbedre ydeevnen i "Start" søgemaskinen.

Når du åbner vinduet, i venstre side finder du muligheden "Avancerede værktøjer". Der vil du klikke på "Generer systemvedligeholdelsesrapport".

Ventetiden er meget minimal, og dette resultat er ansvarlig for at vise hver af systemfejlene.

Hvert nummer vil blive ledsaget af et plustegn for at give dig flere detaljer, samt en række af anbefalinger at løse det nemt.

Endelig kan du have diagnosticeret de forskellige typer hardware- eller softwareproblemer, som din computer kan have.

Indeks
  1. Forskelle mellem hardware- og softwareproblem
    1. Hvad er software?
    2. Hvad er materialet?
  2. Hvilke værktøjer tilbyder Windows til at diagnosticere et hardware- eller softwareproblem?
    1. Diagnosticer din computers RAM
    2. Omfattende computeranalyse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up