Hvad er integrerede kredsløb, og hvad bruges de til? Hvilke typer er der + funktioner?

Siden dens oprettelse har elektronik ændret vores liv, det har åbnet en hel verden af ​​muligheder. Det blev muligt at skabe komponenter i stand til at transmittere, konvertere og skabe signaler der driver vores elektroniske enheder.

Tidligere blev elektroniske kredsløb skabt på store tavler for at generere signaler, som vi meget nemt kan kontrollere. Over tid udviklede dette sig til det punkt, hvor disse kredsløb blev sammenføjet til meget små komponenter.

For at reducere plads og skabe meget mere avancerede komponenter, kaldet integrerede kredsløb. Derefter opnåede de verdensomspændende anerkendelse i 1958, hvor denne idé blev lovligt patenteret.

Integrerede kredsløb er dybest set små elementer normalt lavet af silicium , indeni har de forskellige elektroniske komponenter. De danner et komplet kredsløb.

Indeks
  1. Hvad er integrerede kredsløb, og hvad bruges de til?
  2. Hvilke typer integrerede kredsløb findes der, og hvad er deres egenskaber?
  3. Hvilke applikationer har integrerede kredsløb?

Hvad er integrerede kredsløb, og hvad bruges de til?

Afhængigt af typen af ​​integreret kredsløb kan det indeholde elementer som modstande, dioder, kondensatorer, transistorer, spoler, strømforsyning og mange andre komponenter. Generelt enhver type komponent, der udgør et elektronisk kredsløb.

Fysisk, dette er små æsker dækket med et plastikhus , som indeni indeholder alt det elektroniske kredsløb. I sin ydre del har den en graveret plade, hvor en række tegninger er observeret, det er den, der angiver dens indre sammensætning.

Det har også små kobberfaner, som er ind- og udgange på dette kredsløb, det er dem, der forbinder med andre kredsløb og igen med kilden og jorden. Selve kredsløbet er bygget på en lille siliciumwafer.

Faktisk tjener disse kredsløb til erstatte brugen af ​​store elektroniske komponenter , hvorved produktionsstørrelsen reduceres. Dette er meget fordelagtigt, for når det kommer til at bygge elektroniske enheder, kan det gøres på en meget mere bekvem måde.

Hvilke typer integrerede kredsløb findes der, og hvad er deres egenskaber?

Generelt er integrerede kredsløb opdelt i to grene, som er integrerede kredsløb analog og digitale integrerede kredsløb . Det er vigtigt at kende forskellene og egenskaberne ved hver af dem.

Fra analoge integrerede kredsløb de mest brugte er operationsforstærkere , spændingsregulatorer, oscillatorer blandt andre. Denne gren af ​​integrerede kredsløb har det særlige ved at behandle signaler, der er kontinuerlige over tid og med variabel spænding.

På den anden side, blandt digitale integrerede kredsløb den mest brugte , vi finder døre, mikroprocessorer, blandt andet timere. Disse har det særlige ved kun at håndtere to spændingsniveauer, høj og lav.

Det skal bemærkes, at for at analoge IC'er skal fungere korrekt, har de brug for eksterne komponenter. På den anden side behøver digitale integrerede kredsløb næppe nogen eksterne komponenter for deres korrekte funktion.

Hvilke applikationer har integrerede kredsløb?

Integrerede kredsløb har revolutioneret elektronikkens verden, hvilket gør det muligt at skabe de vidunderlige og komplekse kredsløb, der almindeligvis findes i vores enheder. Uden at være klar over det, interagerer vi hver dag med artefakter skabt fra integrerede kredsløb.

Disse kan f.eks. findes i en videobåndoptager, i pladespillere som vi har i vores hjem og radioer. Dette for at nævne nogle få artefakter, men gør generelt meget mere muligt.

Integrerede kredsløb er bygget ved fotolitografi, som involverer ætsning af et mønster på en siliciumwafer, der bringer integrerede kredsløb til live. Grundlæggende er det en slags miniaturisering af de komponenter, der udgør kredsløbene.

Disse kredsløb optager som regel meget få millimeter , hvilket er deres største fordel. Fra integrerede kredsløb det mere brugt Find det HT 8950, det er den, der bringer stemmemodulatoren til live.

555 timeren og op-forstærkerne er meget brugt af elektroniske hobbyister. På denne måde har vi forklaret, hvad integrerede kredsløb er, og hvad de bruges til.

Endelig håber vi, at denne artikel har hjulpet dig. Men vi vil gerne vide din mening: Forstod du nemt, hvad integrerede kredsløb er? Giv os dit svar i kommentarerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up