Hvad er forskellene mellem VDSL og ADSL, og hvad er hurtigere?

Internettet er blevet en af væsentlige samfundsredskaber på det sidste. Typen af ​​forbindelse varierer alt efter brugernes efterspørgsel, ligesom de værktøjer, virksomhederne har til at yde god service.

I dette scenarie, hvilken type forbindelse bedst til din stationære eller bærbare computer? Denne gang vil du være i stand til at dykke lidt dybere ned i verden af ​​internetforbindelser og finde ud af, hvilket element der giver dig adgang til navigation hurtigere.

Indeks
 1. ADSL- og VDSL-forbindelser
  1. Forbindelsesidentifikation
 2. Forskelle mellem ADSL og VDSL
  1. Asymmetri vs symmetri
  2. Hvad skyldes forskellen i hastighed?
  3. Afstande mellem kontrolpanelet og brugeren
 3. Hvilken vælger du?

ADSL- og VDSL-forbindelser

Når det kommer til forbindelser, er disse blandt de mere brugt i verden. Selvom der er en praktisk talt afgrundsdyb forskel med hensyn til ydeevne, er den økonomiske del altid noget, man skal overveje.

Igennem denne artikel får du meget mere information om ADSL- og VDSL-forbindelser: fordele, forskelle og alt hvad du behøver for at drage dine egne konklusioner om hvilket er bedre, hurtigere og ideelt til din lomme .

Forbindelsesidentifikation

Inden man går i gang med de forskelle, der måtte være, skal det aftales, at begge enkelt og enkelt er internetforbindelser via et kabel, der tillader upload og download af filer takket være den dataoverførselskapacitet, de tilbyder .

Forskelle mellem ADSL og VDSL

Men lighederne mellem de to forbindelsestyper kan kun nå konceptet. Siden ydeevne og hvordan de fungerer er væsentligt forskellige . Fortsæt med at læse for at finde ud af mere!

Asymmetri vs symmetri

Den største forskel mellem de to forbindelser: DSL er på ingen måde en asymmetrisk digital abonnentlinje. Det betyder, at denne type forbindelse er ikke i stand til at opretholde paritet mellem upload- og downloadhastigheder .

Hvilken er den største? Nå, for denne type forbindelse kan downloadkapaciteten være 8 Mbps, mens uploadhastigheden er 1,3 Mbps.

På den anden side VDSL (eller high-speed digital subscriber line). Selve navnet viser, at forskellen er meget veletableret, ikke?

Denne type forbindelse skiller sig ud for sin hastighed og alsidighed der tilbyder 20 Mbit/s asymmetri til download og 5 Mbit/s til upload eller 20 Mbit/s symmetri til upload og download.

Hvad skyldes forskellen i hastighed?

Den afstand, som den ene type forbindelse markerer fra den anden, har meget at gøre med antallet af kanaler hver bruger . På den ene side bruger ADSL kun 2: downloading (svarende til bruger-netværket) og downloading (svarende til bruger-netværket).

På den anden side har VDSL i alt 4 kanaler: 2 til download og 2 til upload, hvorfor den afgrundsdybe forskel i hastigheden på hver opstår.

Afstande mellem kontrolpanelet og brugeren

De internetudbydere, der bruger hver af disse forbindelser, prøver at gøre deres bedste for at yde stabil service til deres kunder .

I denne forstand er afstand ikke en fundamental faktor i sig selv, ligesom antallet af forbindelser, der eksisterer undervejs . I tilfælde af ADSL-forbindelser, hvis brugeren er mere end 6 km fra centralen, kan hans internettjeneste blive væsentligt påvirket, og endnu mere hvis der er mange forbindelser, som kan reducere strømmen.

Med hensyn til VDSL forbindelsen er problemet det samme, for det er en forbindelse af optisk fiber hvilket, selv om det er meget mere effektivt, få virksomheder har hardware nok til at dække lange afstande, hvilket er grunden til (for nu) måske ikke. opnået den forventede udvidelse.

Hvilken vælger du?

ADSL og VDSL forbindelser er meget gode og hvilken der er bedst, afhænger af dine behov . Hastighedsmæssigt er VDSL-forbindelsen en storfavorit.

Ulempen? Det koster mere, men hvis du har ressourcerne, vil det være en stor langsigtet investering. Hastighed og stabilitet er garanteret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up