Hvordan ændrer jeg den termiske pasta på min pc-processor? Trin for trin

Ved du hvilken processor du har i din pc? Det er vigtigt, at du kender denne værdifulde komponent, og hvis du finder det nødvendigt at skifte den termiske pasta, anbefaler vi, at du lærer Hvordan ændrer jeg min pc's CPU termisk pasta? Trin for trin en proces vi vil tale om med det samme.

Indeks
 1. Hvorfor er det nødvendigt at ændre den termiske pasta?
 2. Hvordan ændrer jeg den termiske pasta på min pc-processor? Trin for trin
  1. Fjern radiatoren
  2. Fjern processoren fra bundkortets stik
  3. Fjerner gammel termisk pasta
  4. Sæt processoren tilbage på bundkortet
  5. Påfør ny termisk pasta til processoren og udskift kølepladen

Hvorfor er det nødvendigt at ændre den termiske pasta?

Når du ved, hvad mikroprocessoren er, og hvad den bruges til, er det vigtigt at være opmærksom på den termiske pasta, der er blevet påført denne komponent. Termisk pasta er et element designet til fremskynde varmeoverførslen mellem kølepladen og processoren, hvilket hjælper med at holde temperaturen under kontrol.

Alligevel har termisk pasta med tiden en tendens til at tørre ud, hvilket får den til gradvist at miste sine kvaliteter til at overføre temperatur tilstrækkeligt. I lyset af dette er det væsentligt at erstatte ved en ny termisk pasta, en proces, som vi vil lære dig nedenfor.

Hvordan ændrer jeg den termiske pasta på min pc-processor? Trin for trin

Processen til at ændre computerens termiske pasta er ret enkel, det er nok at tage hensyn til nogle aspekter. Sørg også for at have en skruetrækker, termopasta, klud/klud og sprit til friktion for at starte processen.

Fjern radiatoren

CPU heatsink og blæser, er den, der, som navnet antyder, vil lede al varmen fra CPU'en. Det er en grundlæggende del, for uden den ville processoren blive for varm og simpelthen ikke fungere.

På samme måde, som vi nævnte før, med tiden er det nødvendigt at ændre den termiske pasta, det første skridt at følge for denne proces er at fjern denne køleplade . Denne proces er enkel, forudsat at du har en fælles køleplade.

I de fleste tilfælde har heatsinks fire skruer, det eneste du skal gøre er at skrue hver enkelt af forsigtigt, hvorefter du skulle kunne fjerne den uden problemer.

Ligeledes skal du frakobl kølepladen fra bundkortet for at rense det senere, som du kan se i vores guide.

Fjern processoren fra bundkortets stik

Dette er den proces, der skræmmer de fleste begyndere, men hvis det gøres korrekt, burde det ikke være noget problem. CPU fjernelse er normalt ret simpelt, for i de fleste tilfælde, uanset producenten (Intel eller AMD), er proceduren ens.

Du finder en lille håndtag, der er hægtet til bundkortet, du skal bare trykke let på den, så giver den naturligvis efter og du kan løfte den. Som du kan se, vil rummet, hvori processoren er placeret, derefter hæve sig, hvormed du nu kan fjerne det.

Du skal være meget forsigtig med stifterne , som afhængig af processormærket enten vil være på bundkortet eller på selve processoren. Rør ikke ved dem eller påtving dem nogen kraft.

Fjerner gammel termisk pasta

Før du sætter en ny termisk pasta i din processor, vil det være nødvendigt at fjerne sporene af den gamle. Du kan gøre dette ved at bruge et stykke stof lidt gennemblødt i sprit .

Brug kluden og fjern gradvist sporene af termisk pasta fra processoren, gør dette, indtil der ikke er noget tilbage. Husk, at denne proces også skal udføres på kølepladen.

Sæt processoren tilbage på bundkortet

Når processoren er ren, sæt den tilbage i bundkortet sørg for at placere den i dens korrekte position, styret af guiderne, der findes både på bundkortet og på selve CPU'en, fiks endelig processoren igen.

Påfør ny termisk pasta til processoren og udskift kølepladen

Det er tid til at påføre den termiske pasta, du kan påføre den som du vil, det vil sige med fingrene, med en skruetrækker, med papir osv. Det vigtige er, at du påfører den nødvendige mængde for at opnå en god afledning.

Overdriv det ikke med to små prikker på lidt over en halv centimeter burde være tilstrækkeligt i de fleste tilfælde, anbefales det ikke at lægge for meget termisk pasta.

Når du har påført den termiske pasta, skal du forsigtigt sætte kølepladen i sin endelige position og skrue indtil den er perfekt placeret. Tilslut det på samme måde til bundkortet igen, hvorefter du har gennemført hele processen. Sørg for at aktivere alle CPU-kerner fra Windows for at øge din pc-ydeevne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up