Hvad er forskellene mellem Wi-Fi 6 og 5G?

5G-netværket er et emne, der har givet anledning til megen diskussion, og implementeringen af ​​det er et samtaleemne, der er til stede på sociale netværk. Ligesom de forventninger, der er omkring Wi-Fi 6, som er en anden teknologi. Lær at identificere forskellene mellem Wi-Fi 6 og 5G .

Indeks
  1. Hvad er Wi-Fi 6?
  2. Hvad er 5G-netværket?
  3. Forskelle mellem Wi-Fi 6 og 5G
  4. Wi-Fi 6 eller 5G, hvad er bedre?

Hvad er Wi-Fi 6?

Wi-Fi 6 er intet andet end nyheder certifikat baseret på IEEE 802.11ax-standarden. I modsætning til tidligere Wi-Fi-teknologier muliggør Wi-FI 6 hurtigere forbindelser over en større afstand. Dens ydeevne er optimal med flere tilsluttede enheder, og den fungerer korrekt, uden at dens ydeevne påvirkes af elektriske fejl.

Den fungerer i 2,4 Ghz og 5 Ghz frekvenserne, hvilket betyder, at den vil have en større rækkevidde, men med en lavere hastighed. Selvom det ikke er en hindring at nå en hastighed, der er fire gange højere end teknologierne Trådløs tidligere.

Hvad er 5G-netværket?

Teknologien, der er på alles læber, er 5G-netværket, der tilhører den femte generation af mobilnetværk. 1G-netværket er det første og eneste, der kan foretage opkald. Med 2G netværk SMS-beskeder har blevet implementeret. Så ændrede 3G-netværket måden, vi kommunikerer på, med integration af internet til mobiltelefoner og med 4G bredbånd dukkede op.

Nu tilbyder 5G-netværket en browsinghastighed på mellem 1 Gbps og 10 Gbps, ti gange hurtigere end nogen konventionel fiberoptisk forbindelse.

Svartiden er ret høj, hvilket favoriserer etableringen af ​​realtidsforbindelser. Dens infrastruktur er ret kompleks, så udbydere bygger basestationer indbyrdes forbundet for dens drift.

5G-netværket går hånd i hånd med den eksponentielle vækst inden for hjemmeautomatisering. Hver dag har flere og flere husstande flere elektriske apparater tilsluttet på samme tid. Som ham forbedrer forbindelsesrespons realtidsnetværk af mange køretøjer og gademøbler.

Forskelle mellem Wi-Fi 6 og 5G

Wi-Fi 6 er en standardteknologi, mens den 5G er et mobilnetværk.

Wi-Fi 6 kræver et adgangspunkt for at oprette en forbindelse. internetforbindelse og den signalmodtagende enhed skal være kompatibel med standarden. Mens 5G-netværket kræver en kompatibel enhed, der understøtter SIM eller eSIM for at have dækning.

Hastigheden på Wi-Fi 6 kan nå op på 9,6 Gbps, men dette vil afhænge af den forbindelseshastighed, der er aftalt med tjenesteudbyderen. 5G-hastigheden kan nå op til 10 Gbps, men den kan blive påvirket af terminaldækning.

For at bruge en forbindelse med Wi-Fi 6 teknologi, du skal være placeret i et fysisk rum, hvor den enhed, der skal tilsluttes, har adgang til forbindelsen. Selvom tilslutning til et 5G-netværk vil afhænge af styrken af ​​dækningen, har det bestemt færre begrænsninger.

Wi-Fi 6 blev oprettet for at understøtte mange enheder tilsluttet på samme tid og 5G netværk er designet til brug af mobile enheder, så det er begrænset til en enkelt forbindelse. Selvom forbindelsen sikkert kan deles med andre enheder.

Wi-Fi 6 eller 5G, hvad er bedre?

Mens fordelene ved begge teknologier er betydelige, repræsenterer hver en anden tilgang til at løse problemer. 5G-netværket er fokuseret på at forbedre kommunikationen af mobilnetværk og husstande vil have stor gavn af implementeringen af ​​Wi-Fi 6-netværket.

Begge tilbyder en betydelig stigning i forbindelseshastigheden og en fald i latenstid . Et meget vigtigt punkt er den teknologiske udvikling, der vil opstå efter implementeringen af ​​de to teknologier.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up