Hvad er og hvad er IP-certificering for mobile enheder?

I dag, i alle regioner i verden, er brugen af mobile enheder er meget almindeligt, især da de er små og nemme at bære enheder, så brugeren kan spille videospil, opdatere nyheder og rapporter, lytte til musik med de bedste afspillere og se de videoer, du bedst kan lide.

Du kan købe dem i forskellige designs, størrelser og vægte. En fordel ved dem er, at de er programmerbare og fleksible, nemme at håndtere, da de har touchskærme

Disse enheder har god intern lagerkapacitet, og du kan nemt tilføje eksternt lagertilbehør såsom: diske, MicroSD, SD, erindringer af større kapacitet bl.a.

Desuden har de god forbindelse til trådløse netværk, hvor du kan få adgang til et internetnetværk, hvor du kan modtage og indtaste data.

Indeks
 1. Hvad er en IP-certificering?
 2. Hvad er IP-certificering på mobile enheder, og hvad bruges det til?

Hvad er en IP-certificering?

Mobile enheder eller computere har en grænseflade, der er forbundet til et netværk, hvor de kan identificere sig selv. Forkortelserne IP er afledt af dets slutning på engelsk International Protection eller Ingrees Protection.

At bestemmer beskyttelsen mod indtastning eller indtræden af eksterne agenter der kan påvirke din mobilenhed, såsom vand, støv, ud over at kende graden af ​​modstand på din enhed.

Hvad er IP-certificering på mobile enheder, og hvad bruges det til?

Den Internationale Elektrotekniske Kommission (IEC) grundlagde denne certificering underlagt IEC 60529-standarder for at måle graden af ​​beskyttelse af dine mobile enheder.

Dens hovedregel er, at hvis i ovennævnte tilfælde med hensyn til støvbeskyttelse med tallene fra 0 til 6 eller vandbeskyttelse fra 0 til 9, plus startnummeret for beskyttelsesgraden er højt, vil enheden være bedre beskyttet.

Hvad angår støv, IP 0x har ingen beskyttelse IP 1x: din enhed er beskyttet mod faste legemer større end 50 mm; IP 2x: dækket mod faste legemer større end 12 mm; IP 3x: dækket mod faste legemer større end 2,5 mm; IP 4x: dækket mod faste legemer større end 1 mm; IP 5x: beskyttet mod støv og IP 6x: fuldstændigt dækket mod støv.

Hvis din enhed i testen, du laver, markerer IP6x niveau, det er det højeste, det når, fordi det ikke tillader nogen form for eksterne faste partikler at komme ind i din enhed, hvis det var tilfældet i dit udstyr, lykønsker jeg dig, fordi det er fuldstændig hermetisk. Du kan købe din certificerede mobil fra en butik som Amazon.

Certificeringen i tilfælde af vandindtrængning på apparater er mere kompleks, da den evaluerer niveauet for indtrængning af vand eller en anden væske, lad os vide to vigtigste:

 • IP x0: har ingen type beskyttelse;
 • IP x1: dækket mod lodret faldende vanddråber.
 • IP x2: dækket mod faldende vanddråber med en maksimal hældning på 15 grader
 • IP x3: dækket mod vandtåge i en vinkel på op til 60 grader, udjævnet med 11 liter i minuttet.
 • IP x4: dækket mod vandstråler fra enhver afvigelse, i gennemsnit 10 liter i minuttet.
 • IP x5: dækket mod vandstråler fra enhver vinkel, niveau på 12,5 liter i minuttet.
 • IP x6: dækket mod stærke vandstråler, med en hastighed på 100 liter minut i enhver vinkel
 • IP x7: dækket mod virkningerne af delvis nedsænkning.
 • IP x8: dækket mod nedsænkning og sidst.
 • IP 9K: dækket mod stærke vandstråler ved høj temperatur, mellem 14 og 16 liter vand ved 80°C i minuttet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up