Hvad er forskellene mellem WEP, WPA, WPA2 og WPA3 WiFi-sikkerhed?

WiFi-forbindelsen er i øjeblikket en væsentligt element i kommunikationsverdenen . Internettet havde en enorm indflydelse, og efterhånden som forskellige kommunikationsenheder blev fremstillet, opstod behovet for at levere et medie til disse hårde hvidevarer at oprette forbindelse til et netværk.

Indeks
 1. Sikkerhedsindstillinger
 2. Sikkerhedstyper
 3. Forskelle mellem sikkerhedstyper
  1. Hvad er WEP?
  2. Udvikling til WPA
  3. Fra WPA til WPA2
  4. WPA3 endelig?
 4. Hvilken skal man vælge?

Sikkerhedsindstillinger

Udstyr der giver mulighed for sørge for en trådløs forbindelse til andre enheder har også udviklet sig. I denne forstand er forskellige sikkerhedskonfigurationer blevet etableret lidt efter lidt.

I starten kunne enhver tro, at sådanne indstillinger var til forhindre uønsket forbindelse andre enheder på netværket, som du vedligeholder derhjemme eller på arbejdet. Men sandheden er, at det går meget længere.

Sikkerhedstyper

Sikkerhedsindstillingerne, du indstiller på din router, vil ikke kun definere, hvordan andre enheder kan oprette forbindelse til netværket, men også det beskyttelsesniveau, der kan etableres på din internetforbindelse .

Når du er forbundet til et netværk, sker der en udveksling af information mellem enheden eller computeren og serveren. Sikkerhedsindstillinger giver dig mulighed for krypter denne type information så din enhed (tablet, mobil, computer) er sikker mod ethvert angreb. På denne måde er der flere typer af sikkerhed tilgængelige for dit trådløse eller WiFi-netværk: WEP, WPA, WPA2 og WPA3.

Forskelle mellem sikkerhedstyper

Noget kan være sikkert: ved at læse denne artikel færdig, vil du have nok viden om disse typer sikkerhed for at være klar over den konfiguration, der skal anvendes til dit trådløse netværk. Derfor inviterer vi dig til at læse videre.

Hvad er WEP?

Det er en af ​​de første sikkerhedsstandarder for netværksforbindelser. Det er også kendt som privatliv svarende til ledninger så alle kan forstå, at denne type sikkerhed er etableret, hovedsageligt til forbindelser gennem et kabel.

Når udstyret Trådløs begyndte at gøre en tilstedeværelse på markedet, begyndte denne sikkerheds- og privatlivskonfiguration at blive udviklet til trådløse netværk.

Gjorde du det? Slet ikke, trådløse forbindelser at anvende denne konfiguration har vist sig at være ekstremt sårbar. Det er derfor ikke en anbefalet konfiguration.

Udvikling til WPA

Efter den upålidelighed, som konfigurationen har efterladt WEP i trådløse netværk blev det besluttet at fortsætte med at udvikle et system til at optimere sikkerheden i en forbindelse.

Af alle rettelser til sikkerhedstypen WEP er WPA dukket op. Grundlæggende var operationen den samme: den godkendte brugere som bad om at oprette forbindelse til netværket via en foruddelt nøgle.

Bootvektoren (48 bit) og nøglekrypteringen (128 bit) gør dog denne type opsætning meget mere sikker og pålidelig for din router.

Fra WPA til WPA2

Udviklerne mente dog, at der stadig var områder til forbedring, da selvom WPA opretholdt højere sikkerhedsniveauer end WEP, var det stadig sårbart over for angreb.

Til denne nye protokol har Wifi Alliance inkluderet en krypteringsalgoritme "Advanced Encryption Standard", også kaldet "AES", som gav en meget højere netværkssikkerhedsvurdering end de tidligere.

Nu... sårbar? Ingen tvivl. Selvfølgelig, for at angribe et netværk med denne type sikkerhedskonfiguration, i modsætning til de to foregående, skulle én betingelse være opfyldt: at have netværksadgang .

WPA3 endelig?

I betragtning af den konstante forbedring af disse sikkerhedsprotokoller annoncerede WiFi Alliance i 2018 lanceringen af ​​denne protokol, som den forsikrer, forbedre adgangskodesikkerhedsniveauer og vil give en enklere grænseflade til konfiguration.

Hvilken skal man vælge?

Efter alt ovenstående kan vi sørge for, at konfigurationen WPA2 er en af ​​de bedste, du kan bruge, hvis det er en trådløs forbindelse i dit hjem på grund af det lille antal mennesker, der kan forblive forbundet, hvilket reducerer risikoen for angreb.

WPA3 vil uden tvivl være en af ​​de bedste, men vi kan sige, at det er en protokol, der stadig er under udvikling, og routere, der har denne type konfiguration, vil efterhånden blive frigivet til salg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up