Hvad er forskellen mellem en IP-adresse og en Mac-adresse?

I den følgende artikel vil vi diskutere et meget interessant emne, og det kan være en smule forvirrende for mange brugere. Men de har direkte at gøre med, hvordan vi kan oprette forbindelse til internettet gennem vores elektroniske enheder. Det er derfor, vi bringer dig denne guide, der vil lære dig hvad er forskellen mellem en IP-adresse og en Mac-adresse?

Det kan være udtryk som IP-adresse og Mac-adresse. Hvis du har hørt dem, troede du, at de var de samme, fordi du ikke ved, hvad disse protokoller betyder. Sandheden er, at der er en skarp forskel mellem disse to begreber. Og så vil vi forklare hvad er forskellen mellem en IP-adresse og en Mac-adresse?

Men før du fortsætter med dette fantastiske emne, er det vigtigt, at du kender andre begreber, der vil hjælpe dig med at bevare dit privatliv og sikkerhed, når du går ind på netværket. Og lær, hvordan du skjuler din IP-adresse, når du surfer på internettet, så du ikke bliver sporet. På denne måde vil du altid være skjult for dem, der venter på nye ofre.

Indeks
  1. Hvad er forskellen mellem en IP-adresse og en Mac-adresse?
  2. Hvad er en IP-adresse

Hvad er forskellen mellem en IP-adresse og en Mac-adresse?

For at du skal vide, hvad der er forskel mellem en IP-adresse og en Mac-adresse , starter vi med at give dig et koncept for hver af disse termer. Lad os starte med Mac-adressen, som du kan identificere enhver enhed med et netværkskort med. Disse enheder kan være smartphones, routere, computere, bærbare computere osv.

Mac-adressen vises som en række unikke numre, som producenter knytter til deres enheder for at identificere dem. Det skal du også vide, hvis en computer for eksempel har et trådløst USB-netværkskort. Og også et netværkskort som er tilsluttet bundkortet, hvert kort vil have en Mac-adresse forskellige.

Så skal du forstå, at denne adresse ikke er til en elektronisk enhed, men til et netværkskort. Denne adresse kan bestå af kombinationer af tal og bogstaver, der er 12 af dem i alt, og de er arrangeret i par. Det er intet mere end en 40-bit identifikator, og de repræsenterer en bestemt producent og model.

Hvad er en IP-adresse

Nu er det andet spørgsmål, at dette er en IP-adresse og det er intet andet end hvordan enheder tilsluttet netværket kommunikerer. Det definerer også, hvordan routere opfører sig og sender information korrekt. Men denne retning kan ændre sig over tid eller ofte.

Dette er en af ​​de vigtigste forskelle, med mac adresser , mens denne adresse altid er den samme. IP-adressen kan ændre sig, og routere eller forskellige netværksenheder er ansvarlige for tildelingen. Men der er andre enheder, som altid skal have den samme IP-adresse eller en fast IP-adresse, f.eks. servere.

Der er også private IP-adresser og offentlige IP-adresser, adresserne private er dem, vi bruger til at forbinde til routeren. Og offentlige IP-adresser er dem, der er tildelt af netværksoperatøren, som vi bruger, og som vi identificerer os med, når vi søger i browseren. Et andet aspekt, som du skal tage højde for, er, når vi bruger private IP-adresser.

Disse kan ikke være de samme, og hver enhed, der er tilsluttet routeren, er tildelt en anden adresse for at kunne oprette forbindelse til netværket, ellers ville de komme i konflikt. Da der hver dag er flere enheder, der kan oprette forbindelse til internettet, skal hver af dem have en IP-adresse, der identificerer og forbinder dem.

På denne måde kommer vi til slutningen af ​​en meget interessant og didaktisk artikel, der var ansvarlig for at forklare nogle begreber, der har en tendens til at forvirre lidt. Og på en overskuelig og enkel måde kunne vi vise dig Hvad er forskellen mellem en IP-adresse og en Mac-adresse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up