Hvad er det, hvad er det til, og hvordan fungerer typen af ​​WiFi Mesh-netværk?

I øjeblikket boliger og kontorer har en bred vifte af enheder som gør det vigtigt at udføre daglige opgaver; for eksempel har vi flere fjernsyn, computere, tablets, mobiler, smarthøjttalere; alle forbundet til den samme router. Men hvordan man bruger WiFi Mesh-netværket til at have gode internetforbindelser.

Nogle gange kan det være svært at forbinde , især hvis området, der skal dækkes, er meget stort, eller hvis hvert medlem af familiegruppen har flere tilsluttede enheder; Det er derfor, i denne æra, har Wi-Fi trådløs forbindelse vundet indpas.

Wifi-repeatere hjælper os med at udvide forbindelsen til de fjerneste steder i vores hus og især netværkene Wifi Mesh vil gøre dette meget effektivt ; Derfor vil vi nedenfor forklare de vigtigste aspekter af denne type netværk.

Indeks
  1. Hvad er Wifi Mesh-netværket?
  2. Hvad bruges et Wifi Mesh-netværk til?
  3. Hvordan fungerer denne type netværk?

Hvad er Wifi Mesh-netværket?

På engelsk betyder ordet Mesh mesh og mange mennesker kalder dem også Wireless Mesh Networks, Mesh Wi-Fi Networks, Mesh Networks og endda Mesh Wi-Fi Systems, vi vil kalde det Wi-Fi Mesh; det vil sige, det er en netværk med en router og flere adgangspunkter kaldet noder eller satellitter.

Men dens største forskel mellem et Wifi Mesh-netværk og et med konventionelle repeatere er det satellitterne forbinder sig med hinanden, som giver ham mulighed for at bevæge sig fra den ene til den anden og kommunikere konstant; med et enkelt Wifi-netværk og tilbyder fremragende dækning.

En anden forskel er, at den ikke kun tager højde for nærhed, men også netværksmætning en knude faldt, ville den forbinde os med en anden og derfor ville vi altid have internetforbindelsen, takket være den strategiske placering af satellitterne, der hjælper med at holde signalet; det samme SSID netværks-id og den samme adgangskode bevares.

Hvad bruges et Wifi Mesh-netværk til?

Dybest set tjener de til forlænge signalet og at Wifi-forbindelsen kan nå det rum eller terræn, der skal dækkes, uanset om det er hjemme eller på kontoret; sammensat af en central station eller router og de forskellige satellitter, der er ansvarlige for at udvide dækningen.

Disse kommunikerer med det centrale punkt som også er forbundet med routeren og med hinanden på denne måde Wifi Mesh tilbyder et unikt netværk i det overdækkede område ; Det skyldes, at de er smarte enheder, der optimerer forbindelsen overalt og når steder, hvor den ikke nåede før.

Hvordan fungerer denne type netværk?

Størrelsen og designet af Wifi Mesh-enheder er fremragende til at placere dem i ethvert hjørne, uanset om de er hjemme eller på kontoret, de er normalt tilsluttet strøm og senere til routeren af oprindelse enten via Ethernet-kabler, via Wifi eller ved et andet Wifi Mesh-punkt; på denne måde skabes et mesh- eller trådløst netværk, der dækker et større område.

Et enkelt punkt kan dække omkring 50 meter, men hvis de kombineres, når det mere end 300 afhængigt af modellen, dets hastighed afhænger af båndet, tillader 2,4 GHz og 5 GHz Wi-Fi-forbindelser ; Wifi Mesh er normalt konfigureret på en enkel og lignende måde som smarte stik.

Det er dog nødvendigt at konfigurere vores netværk gennem en applikation, da det er nødvendigt, at routeren og satellitterne er kompatible; Når den er blevet parret, sender den den originale routers trådløse signal uden problemer.

Der er flere distributører og producenter af Wifi Mesh-systemer til at skabe et netværk, men måske den mest brugte er Google, med fordel kunne konfigurere netværket via mobiltelefonen og med Google Home-appen; Derudover kan punkterne konfigureres uafhængigt.

Endelig er den store fordel ved at kunne installere et Wifi Mesh-netværk afsluttet, for som vi har set, du giver dig mulighed for at have internet i hele dit hjem eller i det område, hvor du er, uanset dets omfang; desuden er det billigere og nemmere at installere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up