Hvad er computerbussen, og hvad bruges den til? - Egenskaber, dele og typer?

I denne artikel vil vi forklare hvad er en computerbus og hvad er den til og hvad er den til, hvad er dens karakteristika, dens komponenter og de typer, der findes. Takket være udviklingen af ​​disse kan du i dag have mobiler og computere med store lagerkapaciteter og enkle at bruge.

En bus er det trykte kredsløb på boards af vores enheder. Når du køber en elektronisk enhed, er det vigtigt at sikre sig og tjekke, hvilken type plade den har og vide, hvilke plader der er de bedste.

En computerbus består af kabler eller spor, modstande, der overfører elektrisk energi og kondensatorer, der er ansvarlige for at lagre denne energi.

Takket være dem er kommunikation mellem enhedens mikroprocessor med dens hukommelse og med input- og outputportene mulig. Nogle har dataoverførsel på en bit ad gangen, mens der er andre, der kan understøtte op til 8 bits af overførsel samtidigt.

Indeks
 1. Hvordan fungerer en computerbus, og hvad er dens dele
 2. Hvilken type computerbus findes der
  1. Første generations bus
  2. Anden generations bus
  3. Tredje generations bus
 3. Klassificering efter computerbus
  1. Parallel bus
  2. Seriel bus
  3. Styring
  4. Af data
  5. Af ledelse
  6. Multiplex

Hvordan fungerer en computerbus, og hvad er dens dele

Operationen er i det væsentlige overførsel af elektriske signaler gennem ledere og modtages af en anden komponent, som den arbejder sammen med.

De kan lede digitaliserede signaler og indstille deres kapacitet baseret på antallet af gentagelser, de kan udføre på en given tid med et omvendt proportionalt forhold til hinanden.

Komponenterne i en computerbus er:

 • Kabler der, som vi nævnte i begyndelsen, er ansvarlige for at overføre den nødvendige elektricitet til driften
 • plakette, hvor alle de andre trykte komponenter er. Det er chaufføren, der skal levere data mellem de forskellige komponenter. Det er også kendt som bundkortet og er centrum for operationer for din enhed.
 • Modstande give modstand ved at analysere transmissionen, der eksisterer mellem to elektriske frekvenspunkter, hvilket giver den nøjagtige mængde energi, der er nødvendig for at udføre hver proces.
 • Kondensatorer De lagrer energi og overfører den til de nødvendige punkter på det rigtige tidspunkt. Arbejd passivt.

Hvilken type computerbus findes der

Som vi forventede i begyndelsen, er der forskellige typer eller generationer af computerbusser som afhænger af den æra, hvor de blev designet. Generelt er de:

Første generations bus

Den blev udviklet i 70'erne og 80'erne. De bestod af to typer busser, den ene var til hukommelsen og den anden var dem omkring den.

Anden generations bus

Her er kvaliteten blevet forbedret i form af hurtigere elektrisk impulsresponshastighed for et givet signal. De blev udviklet mellem 90'erne og begyndelsen af ​​det 21. århundrede. Problemet med dem er, at de bruger for meget CPU ressourcer at arbejde.

Tredje generations bus

Det er dem, vi bruger i øjeblikket, og deres hovedegenskab er at tillade punkt-til-punkt-forbindelser for at reducere antal forbindelser og fremskynde processen, fordi det fragmenterer de veje eller spor, som dataene bevæger sig igennem.

Klassificering efter computerbus

Parallel bus

En parallel bus er en bus dedikeret til transmission af alle data en bit ad gangen. Deres frekvens er lav, men de kan sende en stor mængde data.

Dens forbindelser er komplekse, så dens responstid på en elektrisk impuls, kommando eller signal, som vi udsender, kan være lidt langsom. De bruges i første og anden generation af busser.

Seriel bus

Denne bus kan sende op til lidt efter lidt . De bruges i øjeblikket til harddiske på grund af deres effektivitet til at overføre information fra et punkt til et andet.

Styring

Han er en del af parallelle busser og de understøtter de nødvendige data til kommunikation. Den styrer databussen og adressebussen.

Af data

De flytter bits tilfældigt og kræver store mængder elektricitet at udveksle data direkte med databehandleren.

Af ledelse

Den har et nummer, der skal tildeles til en hukommelse eller hukommelsescelle i den primære. Det kan arbejde direkte med mikroprocessoren.

Multiplex

De er ansvarlige for at overføre elektricitet nogle gange til en adressebus og nogle gange til data, men de gør det aldrig på samme tid.

Det håber vi guide på computeren busser dig ville have været nyttigt. Hvis du har spørgsmål, kan du efterlade dem i kommentarerne, så vi kan hjælpe dig.

En anden komponent på din computer, som du også skal være opmærksom på, er videografikkortene

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up