Skrivebeskyttet ROM Hvad er det, og hvad bruges det til? Hvordan fungerer det, og hvilke typer findes der?

Når vi taler om skrivebeskyttede ROM'er, henviser vi til type lagring, der bruges i mobiler , computere og andre elektroniske enheder. Det er vigtigt at forstå forskellen mellem RAM og ROM og de eksisterende typer.

Dens grundlæggende kendetegn er, at den kun tjener til kun at give adgang til læsning og på intet tidspunkt har den adgang til at skrive. Det betyder, at oplysningerne kan hentes frem, men der ikke kan gribes ind, ej heller ændret eller ændret. Derfor er processer som at få Google Chrome til at forbruge mindre RAM naturligvis ikke anvendelige i dette tilfælde.

ROM-hukommelser har kun sekventiel adgang og er ikke afhængige af en strømkilde, du kan slukke for computeren, og informationen forbliver der. Indhold, der har ROM, kan ikke ændres, eller i det mindste kan ikke ændres dagligt eller nemt.

Generationen af læse ROM-hukommelse leveres kun med information forudinstalleret af producenten, såsom " Gendannelsestilstand på mobiltelefoner eller når du ser og søger efter Windows Server-produktnøglen, som er klare eksempler. Jeg inviterer dig til at fortsætte med at læse dette vidunderlige afsnit, som indeholder vigtige oplysninger om ROM.

Indeks
  1. Hvad bruges ROM til?
  2. Typer af hukommelse og hvordan de virker
    1. PROM
    2. ROM'er
    3. EPROM
    4. EEPROM

Hvad bruges ROM til?

Skrivebeskyttet ROM-hukommelse har forskellige anvendelser, men det har kun to anvendelser, som er vigtigere, de er følgende:

Den første er datalagring. Folk, der bruger pc'en, har normalt ikke adgang til system-ROM'en.

Derefter bruges det til at registrere alle data, der ikke behøver og ikke kræver en eller anden form for ændring i et produkts cyklus. Såsom logiske og matematiske operatorer, opslagstabeller og anden teknisk information.

Det andet er softwarelagring. Generelt, i 1980'erne, blev operativsystemet på computere gemt i ROM.

Af hensyn til brugerne kunne de ikke ændre det på en fejlagtig måde, så computeren stoppede med at fungere. I dag bruges den stadig til at installere boot- eller grundlæggende betjeningssoftware såsom POST, SETUP eller BIOS.

Denne type skrivebeskyttet ROM udfører sin funktion meget langsommere end RAM, så normalt indholdet, som ROM har bruger normalt RAM til at fungere bedre.

Typer af hukommelse og hvordan de virker

Siden udgivelsen af ​​skrivebeskyttede faste hukommelser, har ROM'er ind Læs kun har gradvist udviklet sig.

Så nu trusser kan programmeres og omlagt . De typer ROM-hukommelser, der findes, er følgende:

PROM

Det er en type programmerbar hukommelse, som blev udviklet i 70'erne af firmaet ved navn Texas Instrument.

Det Programmerbare ROM-chips har indeni som er designet til at komprimere et stort antal dioder eller sikringer.

Disse dioder kan udføre deres funktion ved hjælp af en enhed kaldet "ROM Programmer", som genererer 12 V i de markerede hukommelsesbokse.

Når sikringerne er sprunget, vil de svarer til antallet af bit 0. På den anden side svarer de andre bits til 1.

ROM'er

Det er den første af erindringerne i læsning kun som blev skabt dens funktion var at skrive den binære information på en lille silikoneplade gennem en maske.

Skønt i dag denne type procedure udføres ikke længere på denne måde, driften af ​​ROM'er har udviklet sig.

EPROM

EPROM-hukommelser er trusser PROM'er, der kan slettes . Chipsene har en lille rude, der tillader ultraviolette stråler at passere igennem.

Når panelerne modtager UV-strålen inden for en vis størrelse el bølgelængde bygges sikringerne om. Dette betyder, at hukommelsesbittene er vendt tilbage til 1.

Det er af denne grund, at hukommelser af EPROM-typen kaldes sletbare hukommelser, fordi PROM-hukommelserne forbliver på 0, når de indgraveres.

EEPROM

EEPROM-hukommelser er altid sletbare PROM-hukommelser men adskiller sig fra EPROMs ved, at de kan slettes ved hjælp af en elektrisk strøm.

I øjeblikket er der en række af denne type hukommelse, det er kendt som flash-hukommelse, også kendt som flash EPROM eller flash ROM.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up