Sådan opretter du en bootbar USB med Rufus - trin for trin

En af de mest almindelige opgaver at udføre, når vi ejer en pc, er at formatere den og installere et styresystem. Enten af ​​sikkerhedsmæssige årsager eller på grund af behovet for at rense din enhed lidt, for at udføre denne handling, er det nødvendigt, at vi går til en specifik installationsmetode.

I denne artikel vil vi forklare den korrekte måde at oprette et USB-flashdrev, som kan indeholde operativsystemet Windows . hvem der desuden vil være opstartbar på en sådan måde, at det giver os mulighed for at udføre forskellige handlinger på vores pc, og det vil gøre det samme, kompatibelt med USB-opstart.

Til denne opgave vil vi bruge Rufus-værktøjet. Hvad der anses for at være et af de bedste programmer til dette formål, er det også flersproget og helt gratis for alle brugere over hele verden. Det er blevet et fantastisk standardværktøj for mange brugere, der leder efter en applikation, som de kan oprette bootbare USB-drev.

Indeks
  1. Hvilke værktøjer skal du bruge
  2. Startbar USB-oprettelsesproces

Hvilke værktøjer skal du bruge

  • For at komme i gang skal du installere Rufus-softwaren på din mobile enhed. Du kan finde et downloadwebsted for dette værktøj ved at lave en lille websøgning.
  • Denne vejledning vil lære dig, hvordan du bruger den til at bruge den med en USB-nøgle fra 8 GB som er den mest anbefalede til denne opgave.
  • Et billede ISO af det operativsystem, vi ønsker at installere. I vores eksempel et ISO-billede af Windows 10 november opdatering vil blive brugt .

Startbar USB-oprettelsesproces

I denne vejledning vil vi stole på installationen af ​​en USB-nøgle Windows 10 PRO Byg 1511 (64-bit) på en computer med en konfiguration BIOS og som igen har Boot Mode aktiveret netop for UEFI og Legacy support, og ligeledes Secure Boot deaktiveret.

Ligeledes er det vigtigt at sige, at den installation, som vi skal udføre, bliver af venlig MBR "opdeling" og ikke GPT. Disse muligheder er dog variable, så længe brugerens smag bestemmer. For at starte skal du tidligere have tilsluttet USB nøgle til din pc, så Rufus-værktøjet kan registrere det.

Når dette er klar, vil vi fortsætte med udførelsen af EXE-fil af Rufus-applikationen, hvis det er muligt, anbefales det at gøre det fra administratorhandlingen, og når vi er klar, kan vi se, at et startvindue åbner.

Når vi er på dette tidspunkt, skal vi etablere forskellige muligheder, som på den ene eller anden måde vil definere den proces, der skal udføres. Du skal vælge mellem følgende parametre:

  • Enhed: vælg godt usb-drev brug
  • Partitionstype og målsystem: På grund af konfigurationen i BIOS, som vi har afsløret i vores eksempel, skal vi vælge muligheden: MBR partitionstype for BIOS eller UEFI.
  • Filsystem: NTFS
  • Klyngestørrelse: Forlad standardindstillingen.
  • Ny etiket: lad det være som det er, når du vælger ISO udfyldes dette felt automatisk.

Når vi har gennemført alle de foregående trin, skal vi klikke på "Start" knap for at processen kan begynde. Vi kan se, at her vil dukke en lille advarsel op, som vil indikere, at alle de data, der er inde i USB vil blive slettet permanent for at starte denne proces.

Det er vigtigt, at vi på dette tidspunkt håber, at processen med at slette og kopiere disse filer vil lykkes. Afhængigt af pc'en og den hastighed, den har i sin skrivning, kan processen tage mellem 15 og 25 minutter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up