Hvad er computersårbarheder, og hvad kan man gøre for at reducere dem?

Vil du give en kriminel dine personlige oplysninger og bankoplysninger? Uden tvivl ville enhver svare nej. Det er dog muligt, at du gør det gennem den computer, du bruger, eller den mobil, du har uden du selv er klar over det .

Af denne grund vil vi i denne artikel forklare, hvad IT-sårbarheder, deres årsager og deres konsekvenser. Derudover vil vi give enkeltpersoner og virksomheder tips, der kan hjælpe dem med at beskytte sig mod dette cyberfænomen.

Indeks
 1. Hvad er computersårbarheder
 2. Sådan reduceres og beskyttes mod computersårbarheder
  1. Anbefalinger til mennesker
  2. Anbefalinger til virksomheder

Hvad er computersårbarheder

Dette udtryk vedrører cybersikkerhed henviser til svage punkter eller defekter i et computersystem (operativsystem eller tredjepartssoftware), der kan gøre det sårbart over for cyberangreb. Under disse forhold kan en hacker krænke systemets integritet, tilgængelighed og adgangskontrol og dermed krænke dets fortrolighed og de data, det indeholder.

Mange gange skyldes disse svage punkter menneskelige fejl forårsaget af en dårligt softwaredesign . Dette sker, når en del af programmets kildekode ikke er skrevet eller gennemgået ud fra et overordnet sikkerhedsperspektiv.

En hacker kan udnytte disse svagheder og kompromittere computersystemets integritet og påvirke det med forskellige typer computervirus.

I virkeligheden er computersårbarheder ikke begrænset til programmer designet af uafhængige udviklere eller enkeltpersoner eller agenturer, der ikke er forbundet med store virksomheder. Det afhænger heller ikke af, om det er gratis, betalt eller open source software, da disse svagheder er til stede i næsten alle programmer. Faktisk er der i dag en lang række forskellige typer computerorme, som påvirker os dagligt.

Computersårbarheder repræsenterer potentiel skade for enhver, der bruger systemet eller softwaren. Disse kan materialisere sig på flere måder, for eksempel:

 • spredning af virus på netværket.
 • Afsløring personlige eller fortrolige data.
 • computer indtrængen pirat .

At angribe et sårbart system kan have økonomiske, sociale og endda politiske konsekvenser, både for virksomheder og for den almindelige borger.

Sådan reduceres og beskyttes mod computersårbarheder

I dag foregår mange af vores aktiviteter i det digitale miljø. Faktisk er mange af vores personlige data og oplysninger lagret på internettet eller i applikationer, så det kan blive kompromitteret, hvis vi ikke tager passende foranstaltninger .

Af denne grund vil vi præsentere nogle anbefalinger, som enkeltpersoner og virksomheder kan implementere for at beskytte deres oplysninger mod angreb afledt af computersårbarheder.

Anbefalinger til mennesker

 • Hav pålidelig antivirussoftware på alle dine enheder. Se altid efter at installere det bedste pc-antivirus, og der er ingen tvivl om, at du vil være godt beskyttet.
 • Opdater ethvert program, du bruger, til dets seneste tilgængelige version, inklusive din pc's operativsystem. Når en udvikler identificerer en sårbarhed i deres applikation, retter de hurtigt den og frigiver sikkerhedsrettelsen, før en angriber kan udnytte den. Men for at dette kan træde i kraft, skal slutbrugeren downloade den seneste version. Ellers han forbliver sårbare .
 • Installer en firewall eller firewall, der beskytter dine enheder mod uautoriseret adgang.
 • Installer ikke programmer fra ukendte kilder eller websteder af tvivlsom oprindelse . Download i stedet fra officielle sider, især populær applikationssoftware.

Anbefalinger til virksomheder

Den bedste strategi til at beskytte mod cyberangreb er at forebyggelse . Derfor anbefales det stærkt at implementere hyppige sikkerhedsprotokoller. Hvis du ikke ved hvordan, vil du blive glad for at vide, at det er meget nemt at installere et gratis antivirus til din pc. Her er et praktisk eksempel:

 1. Udfør en periodisk opgørelse over dine servere, applikationer, netværksinfrastruktur og perifere enheder (printere osv.).
 2. Vurder servere for mulige eksterne og interne sårbarheder. Du kan efterligne en ekstern hacker.
 3. Baseret på oplysninger indhentet fra tidligere diagnose, bestemme, hvilke handlinger der er nødvendige for at reducere trusler eller reparere sårbarheder.
 4. Og endelig skal du anvende de passende foranstaltninger.

Med en lignende protokol kan du minimere din forretningsrisiko. Ud over det kan du også følge disse anbefalinger:

 • Uddan dine medarbejdere for at undgå menneskelige faktorers sårbarheder.
 • Tjek jævnligt de seneste kendte sårbarheder i de systemer, du har implementeret.
 • Administrer adgangskoder sikker og effektiv måde.
 • behold dem programmer du bruger altid opdateret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up