Hvordan ved jeg, om en fil er sikker og fri for virus, før jeg downloader den?

Når du downloader filer fra internettet, er der altid en frygt for, at de er inficeret med en virus eller malware. Heldigvis, i dag er der måder at fortælle, om en fil er sikker eller ej. Til dette er det også vigtigt at kende typerne af computervirus, og hvordan du beskytter dig mod dem.

I øjeblikket er en af ​​de nemmeste måder at overføre virussen på via internettet gennem filer, der er meget efterspurgte, såsom programmer, spil, videoer, blandt andre. Virus er indlejret i disse filer og når brugernes enheder via downloads.

Det er vigtigt at vær meget forsigtig med filer, der markedsføres som gratis eller gratis, fordi de er mest tilbøjelige til at bære virussen. Derfor bør de bedste foranstaltninger mod vira anvendes.

Hvis de nødvendige forholdsregler ikke tages ved download af filer fra internettet, kan elektroniske enheder blive inficeret med virus så farlige som spyware, en spion på vores enheder, der søger efter adgangskoder og private oplysninger. I disse tilfælde er det presserende at beskytte en pc med antivirus, firewall, anti-spyware og anti-spam.

Det bedste vil altid være at downloade filer fra sikre og officielle websider. På samme måde, hvis du vil vide, om en fil er sikker eller ej, skal du blot analysere dens URL. Hvordan gør du dette? Fortsæt med at læse for at finde ud af det.

Find ud af, om en fil er sikker eller ej med Virus Total

Du kan vælge manuelt at fjerne en virus fra din pc uden et antivirusprogram med Virus Total. Dette er en websted, der tilbyder gratis analyse af filer, links eller download links via online antivirus. At tjekke filer med Total Virus er som at scanne dem med mere end 50 forskellige antivirus.

Disse egenskaber placerer det som en af ​​hjemmesiderne for virusdetektion mest præcise på internettet. At filtrere filer og de links, der går igennem den for at finde ud af, om en fil er sikker eller ej, er som at scanne den med et andet antivirus.

Sådan bruges det?

Det er hurtigt og nemt at bruge Virus Total til at finde ud af, om en fil er sikker eller ej, her vil du lære, hvordan du udfører processen trin for trin.

1. Den første ting at gøre for at analysere linket til den fil, du vil downloade, er at finde den i søgefeltet i browseren. Placer musen over linket, udelad det og tryk på » CTRL+C at kopiere det.

2. Når du har kopieret linket, skal du navigere til Virus Total-webstedet. Det vises tre muligheder, klik på » URL'er "

3. Når du er der vil du se en søgelinje, indsæt linket der ved hjælp af "Ctrl+v" og tryk på knappen » At undersøge “. Vent et par sekunder, mens Virus Total analyserer linket til den fil, du ønsker at downloade.

Når du er klar, vil resultatet blive vist på skærmen. Der vil du se, at der under det analyserede link er en boks kaldet "Detection rate" eller detection range. Dette viser antallet af hits i forhold til mængden af ​​antivirus i dens database. Der er i øjeblikket 50.

Så resultaterne kan variere fra 0 til 50, hvor nul er helt rent og 50 er farligt. For eksempel:

  • 0/50 betyder, at linket er fuldstændig fri for virus og malware
  • 10/50 betyder, at filen er af tvivlsom oprindelse
  • 30/50 er det bedre ikke at downloade denne fil, fordi den højst sandsynligt indeholder virus

Ved at bruge dette værktøj, det er meget let at vide, om en fil er sikker eller ej, før du downloader den . Hvis du bruger browsere som Firefox eller Chrome, er det ikke nødvendigt at gå ind på Virus Total hjemmesiden for at kunne analysere et link.

Ved blot at tilføje VTzilla-udvidelsen kan du analysere links direkte fra den webside, hvor den fil, du vil downloade, er placeret.

Efter installationen vil muligheden for at scanne linket med Virus Total vises i browserens linksmenu, hvis du klikker på den, åbner en ny fane med resultaterne.

Indeks
  1. Find ud af, om en fil er sikker eller ej med Virus Total
  2. Sådan bruges det?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up