Hvad er forskellen mellem HTTP og HTTPS protokol? - Fordele og ulemper

Selvom dette måske ikke virker som et almindeligt domænetema, er sandheden, at det er det. Årsagen er, at når du opretter forbindelse til netværket fra en browser, kan en af ​​disse protokoller observeres. Hvad er nu forskel mellem HTTP og HTTPS protokol. I denne artikel er hver enkelt nævnt sammen med de fordele og ulemper, de tilbyder.

Hvad står akronymet HTTP for?

Disse akronymer er akronym for Hypertext Transport Protocol . Oversættelsen er hypertekstprotokollen. Enkelt sagt refererer det til en protokol, der tillader transmission af information mellem en bruger og serveren. Dens hovedfunktion er, at dataene bliver overført til brugeren nøjagtigt. Hvis du vil vide mere om HTTP-protokollen, og hvordan den fungerer, efterlader vi dig dette link .

Hvis det er rigtigt det HTTP-protokollen styrer informationen og tager den til destinationen ; den gemmer den ikke. Derfor går navigationsdataene tabt ved afslutningen af ​​den forbindelse, som en bruger har anmodet om. Siden starten af ​​denne protokol har den udviklet sig til at forbedre dens funktionalitet og service.

Udvikling af HTTP-protokollen

 • Version 0.9 : Den blev udgivet i 1991 og er allerede forældet på grund af dens begrænsninger. For eksempel understøtter det ikke headers eller POST, kun en GET-kommando og -anmodning; den har derfor ikke kapacitet til at overføre en vis mængde information til en server.
 • Version 1.0 : Den blev udgivet i maj 1996 og er den første til at specificere kommunikationsversionen. Selvom der senere var flere versioner, var denne ene- det er meget brugt ; især på proxy-servere. Inkluderer GET-, HEAD- og POST-anmodninger.
 • Version 1.1 : Denne version blev udgivet i juni 1993 og er meget brugt . Den er konfigureret, så vedvarende forbindelser er aktiveret som standard. Det fungerer godt med proxyer. Understøtter flere anmodninger på samme tid og på samme forbindelse; dermed eliminerer forsinkelsestiden for tur/retur for hver forespørgsel.
 • Version 1.2 : Den udkom i februar 2000 og har havde nogle relevante ændringer såsom que: fjern reference HTTP/1.2., HTTP Extension Framework, RFC 2774. Denne version inkluderer også PEP.
 • HTTP/2 version : den blev udgivet i maj 2015 og bevarer de grundlæggende begreber i HTTP-versionen . Den fokuserer kun på, hvordan man pakker og transporterer data.
 • HTTP/3 version : Udgivelsesdatoen var i oktober 2018. Den er kompatibel med de større versioner af HTTP-protokollen. Har været med i Google Chrome og Cloudflare siden september 2019 .

Forskellen mellem HTTP- og HTTPS-protokoller (fordele og ulemper)

Sikkerhed

Den væsentligste forskel. Sikkerhed. Fordi HTTPS-protokollen indeholder et bogstav "S". Henviser til brugen af ​​SSL (Secure Sockets Layer) certifikat. Dette forklarer dens medtagelse på WordPress-websteder. Dette giver dig en klar sikkerhedsfordel, når du sender krypteret information over netværket. På trods af fordelene er der forskelle mellem SSL og protokollen.

HTTPS-protokollen bruger offentlig og privat opbevaring og levering afhængigt af den anvendte type information. Denne protokol er mere sikker end HTTP, når du surfer på nettet. Grunden til dette er, at det garanterer brugen af ​​kryptering, således at information kun behandles mellem bruger og server. I modsætning til HTTP-protokollen, hvormed oplysninger kan videregives til tredjeparter.

Hastighed er en stor forskel mellem HTTP og HTTPS protokol

Hvad angår hastighed, HTTP-protokollen har en fordel i forhold til HTTPS-protokollen . Da sidstnævnte inkluderer afsendelse af krypteret information, sænker det forbindelsen. HTTP-protokollen er mere lydhør.

Fejl i domæner

HTTP-protokollen giver også en fordel i forhold til HTTPS-protokollen, når det kommer til at få adgang til domæner. Det tillader en større tilgængelighed af domænet og færre fejl under søgningen, som letter ankomsten af ​​data til destinationsdomænet. Selvom HTTP 503-fejlen er på internettet, er den velkendt.

Dette er dog en sikkerhedsmæssig ulempe, da kommunikationen kan opsnappes. Som resultat, brugen af ​​HTTPS-protokollen foreslås ved behandling af bankoplysninger , e-mail-konti; eller websteder, hvor adgangskoder og fortrolige oplysninger bruges.

Indeks
 1. Hvad står akronymet HTTP for?
  1. Udvikling af HTTP-protokollen
 2. Forskellen mellem HTTP- og HTTPS-protokoller (fordele og ulemper)
  1. Sikkerhed
  2. Hastighed er en stor forskel mellem HTTP og HTTPS protokol
  3. Fejl i domæner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up