Hvordan beskytter jeg mig selv mod malware, og hvilke typer findes der?

Så får vi se hvordan du beskytter dig selv mod malware og hvilke typer der findes . Listen er ret lang, og vi vil gå ind i detaljerne lidt længere nede. Til gengæld kan du udfylde disse oplysninger ved at lære, hvordan du beskytter en pc med Antivirus, Firewall, Anti Spyware og Anti Spam, blandt andre taktikker til at beskytte dig selv i den digitale verden.

Indeks
 1. Hvad er Malware?
  1. Hvordan kan jeg blive smittet?
 2. Hvilken slags malware er der? Hvilke typer vira findes der?
  1. Virus
  2. Spyware
  3. Ransomware
  4. adware
  5. Trojanske heste
  6. scareware
  7. keylogger
  8. Udbytter
 3. Sådan beskytter du dig mod malware

Hvad er Malware?

Det første vi skal forstå er hvad er malware? Ordet står for "Malicious Malware", som i en nøddeskal refererer til ondsindet kode af enhver art, der har til formål at beskadige et system.

I en nøddeskal kan man sige, at malware er en slags "sygdom", der forsøger at forstyrre den korrekte funktion af et system, en enhed, en computer osv. Dens formål kan varieres, men det er altid ondsindet.

Det vi mener er, at der kan være malware til spionere på internetaktivitet, stjæle information, låse computer, stjæle penge, kontrollere computerprocesser. Kort sagt, at prøve at skade nogen, så skaberen af ​​malwaren kan tjene penge.

Hvordan kan jeg blive smittet?

Typisk malware eller virus er indeholdt i .exe-filer som vi downloader fra internettet. Mange flere styres ved kode gennem hjemmesider , også via e-mail. Vi kan finde ondsindet kode i komprimerede filer som .rar, forskellige dokumenter som PDF osv.

Denne filklasse er altid forklædt som filer godartet det vil sige filer, som vi generelt har brug for eller leder efter på bestemte programmer, som vi f.eks. stoler på.

Det er ret almindeligt, når man prøver at downloade gratis ting fra internettet, at finde den slags overraskelser.

Hvilken slags malware er der? Hvilke typer vira findes der?

Der er en enorm mængde malware, hver med sin egen definition, fordi de udføre forskellige funktioner og tjene forskellige formål .

Virus

Virus er en slags program, hvis formål er at ødelægge eller ændre noget på systemet gennem en slags .exe-fil ( eksekverbar ).

Spyware

En af de mest " kendt desværre og det er software, der kort sagt spionerer på vores aktivitet på computeren. Den indsamler oplysninger om vores forretning i generelle vendinger. Det bruges normalt til at indsamle data til reklamebureauer og på denne måde have personlig reklame, mens du surfer på internettet.

Ransomware

Det han gør er at prøve blokere adgangen til hele vores computer eller en del af dets system. Ved mange lejligheder, når vi forsøger at komme ind på computeren, ser vi en hjemmeside, der ser meget seriøs ud, hvor der anmodes om penge for at kunne frigive pc'en.

adware

Det er ret almindeligt, dette er vildledende og massiv reklame . Hvad dette gør er, at når vi surfer på internettet, ser vi for mange irriterende annoncer på forskellige websteder. Når selve webstedet ikke har nogen reklame, er det ondsindede program ansvarlig for at tilføje det til vores browser.

Trojanske heste

Denne klasse af malware er programmer, der vises på vores computer efter installation af et andet program . Mange gange downloader vi programmer fra officielle websteder, klikker vi på " Følge hele tiden, når vi installerer. Og uden at være klar over det, støtter vi installationen af ​​denne klasse af ondsindede programmer, der tilføjer " bagdøre til vores pc.

scareware

Det er software, der er ansvarlig for at skabe frygt hos brugeren ved at få dem til at tro, at deres computer har en form for problem og tilbyde dem en løsning. Når du kører " magisk løsning du giver personen bag denne malware adgang til din computer.

keylogger

Det ville være en keyboardoptager. Kan du forestille dig, hvad han laver? Han fange i bund og grund alle de taster, du trykker på, mens du browser på din computer . På denne måde kan du stjæle adgangskoder, bankkonti mv.

For at undgå dette skal du huske på at oprette forbindelse sikkert, når du bruger offentlige computere, på denne måde undgår du fare.

Udbytter

De findes i applikationer, programmer, spil osv. De udnytter sikkerhedsfejl i forskellige applikationer eller spil til at udnytte det. Det kan også ske, som du måske forestiller dig, i et operativsystem. Hvilket er en stor risiko. Derfor er det vigtigt at opdatere alt.

Sådan beskytter du dig mod malware

Der er ingen magisk opskrift på dette. Intet antivirus beskytter dig 100 %. Ideelt set bør du forsøge at have et pålideligt og populært antivirus, der er opdateret til enhver tid. Af denne grund anbefaler vi, at du kender den bedste gratis og betalte antivirus til Windows.

Men det vigtigste er at bruge konsistens, når du surfer på internettet. Hvis vi ikke er konsekvente og opmærksomme på risiciene. Ingen antivirus kan derfor hjælpe os.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up