Hvordan vælger man den bedste Wi-Fi-signalkanal med den hurtigste hastighed?

Når du går til at oprette forbindelse til en wifi netværk et sted, hvor du har adgang til mere end én, vil du undre dig over, hvilken der er den bedste Wi-Fi-signalkanal med den hurtigste hastighed at forbinde. Hvis du vil lære, hvilken du skal vælge, så fortsæt med at læse.

Det er lige så svær en beslutning som at vælge den bedste dual-band router til større internetudbredelse. Den første ting at vide er, at WiFi-signaler fungerer på forskellige frekvenser, også kendt som kanaler. På denne måde undgår de at forstyrre hinanden. På trods af dette arbejder nogle routere med samme frekvens som standard.

Så hvis dette sker et sted med mange WiFi-netværkssignaler, dette kan få nogle til at mætte mere end andre. Generer problemer såsom lav hastighed, ustabilt signal, mindre dækning, problemer med forbindelse. og gør hverdagens ting umulige som at se film fra pc på Apple TV med Wi-Fi

Indeks
  1. Vælg den bedste Wi-Fi-signalkanal med den hurtigste hastighed
  2. Wi-Fi analysator
  3. Fordele ved 5 GHz Wi-Fi

Vælg den bedste Wi-Fi-signalkanal med den hurtigste hastighed

Noget mere avanceret udstyr har et indbygget system af elektromagnetisk spektrumanalyse . Den studerer alle åbne kanaler og forbinder automatisk til den med den bedste læssehastighed og stabilitet. Så at sige udfører den en WiFi-hastighedstest ved at måle antallet af megabyte internet.

Andre mindre avancerede viser brugeren et kort over en graf med de mindst mættede kanaler, så personen kan oprette forbindelse til den, der passer dem bedst.

I øjeblikket giver alle routere dig mulighed for det vælg den bedste Wi-Fi-signalkanal med den hurtigste hastighed, nogle gør det automatisk, nogle gør det ikke. Denne vejledning hjælper dig med at vide, hvilke Wi-Fi-signaler der har den mindste mætning og kan konfigurere din router på den kanal, der passer dig bedst.

Wi-Fi analysator

Wi-Fi Analyzer er en android app som analyserer de nærmeste Wi-Fi-kanaler. Så du kan vælge den bedste Wi-Fi-signalkanal med den hurtigste forbindelseshastighed. Du kan downloade det gratis fra Play Butik.

Det første, du ser, når du åbner appen, er en graf, der viser alle de Wi-Fi-netværk, du har lige ved hånden, kategoriseret efter den kanal, de udsender signalet fra.

Afhængigt af hvor mange hold du har i nærheden, får du muligvis ingen gratis kanaler. Når dette sker, skal du finde den med færrest adgangspunkter.

For denne Wi-Fi-analysator viser dig hver kanals score for at kunne vælge den med den højeste værdi. For at skifte fra det forrige diagram til dette vindue skal du blot trykke på den øjenformede knap øverst på skærmen.

Efter at have valgt den bedste Wi-Fi-signalkanal med den hurtigste hastighed, skal du konfigurere din router at forbinde til det. Denne procedure er forskellig for hvert mærke af router.

Det du skal gøre er at gå til den avancerede konfiguration af din enhed og finde sektionen "Trådløs". Der skal du finde muligheden for at konfigurere signalemissionsfrekvensen.

Når opsætningsprocessen er fuldført, skal du genstarte routeren, for at den kan oprette forbindelse til den kanal, du har indstillet. Du kan bruge Wi-Fi Analyzer til at bekræfte, at din router er forbundet til denne nye frekvens.

Fordele ved 5 GHz Wi-Fi

De mest avancerede og avancerede routere har effektiv ny teknologi til undgå mætning af 2,4 GHz-båndet.

5 GHz Wi-Fi giver mulighed for meget hurtigere hastighed på trådløse forbindelser. For at drage fordel af denne fordel skal routeren og det tilsluttede udstyr være kompatibelt med denne nye teknologi.

Da langt de fleste enheder, der forbinder til trådløse netværk gør via 2,4 GHz, 5 GHz Wi-Fi er mindre overbelastet, så der er mindre signalinterferens.

Hvis din router er kompatibel, så tøv ikke med at oprette forbindelse til 5 GHz-netværket, for det er den bedste Wi-Fi-signalkanal med den hurtigste hastighed. Til dette kan du også bruge Wi-Fi-analysatoren.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up