Forskelle mellem switch, router og hub: Hvordan fungerer de? Hvad er bedre, fordele og ulemper?

Det hårde hvidevarer hub og Kontakt er almindelige blandt teknikere, der er dedikerede til at administrere Ethernet-netværk, og routere er noget almindeligt, som du har hørt om, da alle internettjenester i dag bruger det til at distribuere tjenester til dit hjem.

Disse enheder konkurrerer på markedet og tilbyder lignende brugsbetingelser, men det store spørgsmål er hvad er forskellen mellem Switch, Router og Hub?

Vi ved, at koncentratorer og skifter bruges til at konfigurere lokale netværk, mens routere er i stand til dette og meget mere. Men bare rolig! Dernæst viser vi dig, hvad der er bedst, og nævner dets fordele og ulemper.

Indeks
 1. Hvad er en hub?
  1. fordel
  2. Ulemper
 2. Hvad er en switch?
  1. fordel
  2. Ulemper
 3. Hvad er en router?
  1. fordel
  2. Ulemper

Hvad er en hub?

Koncentratorens funktion er at forbinde computere i et lokalt netværk , der transmitterer data til resten af ​​de computere, der er i det lokale netværk. Tillad oprettelse af lokale netværk, hvor computere kun holdes forbundet til dette netværk og ikke til andre.

Internetforbindelsen i Hub-enheder er ikke tilladt samt at sende data til andre computere eller enheder, den laver kun en kopi af det, en computer modtager og sender det til resten af ​​netværket.

fordel

 • Relativ billig pris.
 • Denne enhed tilføjer ikke ingen forsinkelser i netværksforbindelser eller interne beskeder.
 • Det er en simpel enhed, der gør det nemt at forbinde computere.

Ulemper

 • Enheden giver os mulighed for at sende information til computere, der ikke er interesserede, fordi der kun er én modtager af oplysningerne, men denne enhed sender disse oplysninger til alle computere tilsluttet på samme tid.
 • Den trafik, der genereres af denne enhed, øger chancen for en kollision. En kollision kaldes den proces, som en computer udfører, når den samtidig sender information til en computer, der udfører den samme opgave.
 • Når beskederne støder sammen, sker der et tab og Information må være vendt tilbage i håb om, at der ikke sker endnu en kollision dette er meget sandsynligt, når vi tilføjer mange computere til et enkelt LAN.

Hvad er en switch?

Det skifter er enheder, der også bruges til at skabe lokale netværk, men den mest slående forskel, der gør Switch bedre end Hub, er, at de data, der sendes fra computeren, sendes direkte til en målcomputer uden at blive distribueret, dvs. de sender ikke den samme information til andre computere. tilsluttet det samme lokale netværk, så dets mest almindelige brug er at konfigurere det til at dele internettet med flere computere og etablere et Ethernet-netværk.

fordel

 • Mulighed for at arbejde i et netværk med et større antal tilsluttede computere.
 • En mere jævn oplevelse, der reducerer fejl i lokale netværk.
 • Det virker takket være MAC-adresser og dermed giver os mulighed for at identificere hver enkelt computer.

Ulemper

 • Du får flere brugere med høj latenstid, hvilket bliver besværligt, hvis du bruger realtidstjenester, såsom voice over IP eller videokonferencer.

Hvad er en router?

Denne enhed varetager opgaven med at overføre datapakker mellem flere netværk, som kan være lokale eller eksterne med en Havn LAN og WAN'er bruges til at forbinde til en fiberoptisk eller ADSL-netværk og give internet der.

Routere udfører de funktioner, der Kontakt og hub vi tilbud der giver os mulighed for at udføre de samme aktiviteter, men med den forskel, at det ikke har nogen grænser i lokale netværk og også giver os mulighed for at oprette forbindelse til eksterne netværk og konfigurer som en repeater for at forbedre dit Wi-Fi.

fordel

 • Konfigurerbar og let at vedligeholde en sådan konfiguration.
 • Effektiv mod tilstedeværelsen af ​​ubudne gæster.
 • Det er ikke topologisk begrænset.

Ulemper

 • Installationen og konfigurationen tager meget tid, altid afhængig af topologien af ​​vores netværk og de anvendte protokoller.
 • De har en højere pris og er mere komplekse.
 • De har en langsomhed i pakkeprocessen end i resten af ​​enhederne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up