Hvordan beregner man pixels per tomme tæthed på en skærm?

Når vi leder efter mobiltelefoner, kigger vi altid efter deres funktioner eller tekniske specifikationer. Blandt denne indsamling af data skiller skærmens størrelse såvel som opløsningen sig altid ud. Men fordi i de fleste af disse data vises pixeltætheden ikke. Denne artikel vil du at vise hvordan beregner man pixeltætheden pr. tomme af en skærm?

Denne information er vigtig at kende og ikke kun for mobiltelefoner, den gælder også for bærbare computerskærme, skærme, fjernsyn. Da vi med disse data kan vide, om skærmen vil give os en god billedkvalitet. Så hvis vi ikke kan finde disse data, eller hvis det er meget svært for os at investere tid i dem, kan vi lære at beregne dem på en meget enkel måde.

I en tidligere artikel viste vi dig, hvordan du finder ud af størrelsen i tommer eller pixels på min bærbare computerskærm på Windows eller Mac. Men i dette tilfælde vil vi lære dig, hvordan man beregner pixeltætheden pr. tomme af en skærm? Men fra to data, hvis du skal have, og dette tilbydes altid af producenten, og det er skærmstørrelsen og opløsningen.

Hvordan beregner man pixels per tomme tæthed på en skærm?

Desværre er dette data, der har en tendens til at forvirre brugerne lidt, fordi de tror, ​​at disse data hver for sig vil give dem bedre billedkvalitet, og det gør den ikke. For eksempel en skærm, der har en højere opløsning end en anden skærm. Det gør det ikke bedre på billedniveau, for der skal tages højde for en anden data og det er størrelsen på skærmen.

Men før vi begynder at lave beregninger, lad os præcisere et spørgsmål, og det er selvfølgelig, at det betyder tætheden af pixel . Og det er ikke mere end mængden af ​​pixels, der kan findes på en tomme af den nævnte skærm. Jo højere antal pixels, vi kan finde pr. tomme, jo bedre er billedet af denne skærm.

Og det er angivet med PPI, Pixel Per Inc. og betyder på spansk Pixel pr. tomme , så denne værdi er meget vigtig for at kende skarpheden af ​​billedet på skærmen. Okay, når vi tager denne viden i betragtning, vil vi fortsætte med at lede efter to andre vigtige oplysninger for at kende pixeltætheden, nemlig størrelsen og opløsningen af ​​skærmen.

Pixeldensitetsberegning

Nu, med de data, vi kan få fra producenten, kan vi indse, at det tilbyder os skærmstørrelse i diagonal. Med andre ord, hvis en skærm er 32 tommer, vil den blive målt fra hjørne til hjørne i en diagonal retning. Og opløsningen er den vandrette og lodrette måling af skærmen, men den er i pixels.

Så vi har antallet af pixel på en lodret linje og antallet af pixels på en vandret linje. Og vi har diagonalen på skærmen målt i tommer, så hvordan løser du denne gåde. Tja, ved at anvende den velkendte og frygtede Pythagoras sætning, hvis det er sådan du mener det, og i det følgende eksempel vil vi illustrere det.

Denne sætning fortæller os, at hypotenusen vil være lig med kvadratroden af ​​kvadratet af det modsatte ben plus kvadratet af det tilstødende ben. Hvor de vandrette og lodrette pixels er benene og hypotenusen er diagonalen. Så hvis vi anvender dette teorem på en 5 tommer Galaxy S4-telefon, vil vi have et af dens ben på 1920 pixels og det andet på 1080 pixels.

Dette vil give os, at hypotenusen eller dens diagonal, som er 5 tommer, har 2202,9 pixels, med disse data, vi kan løse spørgsmålet om historien, ville være pixeltætheden på denne skærm. Bare divider længden i pixels med længden i tommer. I vores tilfælde ville det være 2202.9 pixel mellem 5 tommer, og det vil give os 440,59 PPI tilsvarende.

På denne måde kan du få de vigtige data og foretage sammenligninger mellem forskellige skærme for at se, hvilken der vil have den bedste billedkvalitet. Derfra slutter vi af med denne lærerige guide, der evt lær hvordan du beregner pixeltætheden pr. tomme af en skærm.

Indeks
  1. Hvordan beregner man pixels per tomme tæthed på en skærm?
  2. Pixeldensitetsberegning

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up