Hvad er Wi-Fi 6, og hvordan fungerer denne nye teknologi?

Wi-Fi er det, der gør, at vi kan være forbundet til netværket uden brug af kabler. Selvom den teknologi, der findes i trådløse forbindelser indtil nu, var tilstrækkelig, har tiderne ændret sig. At kunne måle Wi-Fi-signalintensitet eller -styrke blev brugt til at bestemme mønsteret af disse ændringer. Find ud af, hvad Wi-Fi 6 er, og hvordan denne nye teknologi fungerer.

At kunne oprette forbindelse til et trådløst internetnetværk er noget, der er standardiseret. Men for et par år siden var det utænkeligt, totalt futuristisk. I dag kan vi ikke forestille os en verden uden Wi-Fi, selvom vi altid skal være forsigtige med de farligste steder at oprette forbindelse til et Wi-Fi-netværk.

Indtil for nylig var 2,4 GHz- og 5 GHz-teknologien i stand til at opfylde brugernes behov, men hver dag er efterspørgslen større. Flere enheder er forbundet til det samme netværk, hvilket gør det langsomt og ineffektivt, hvilket gør det svært at udføre de samme aktiviteter som tidligere.

Indeks
  1. Forbedringer bragt af Wi-Fi 6
    1. Hurtigere
    2. Øget sikkerhed
    3. Lavere latenstid og højere rækkevidde
  2. Hvornår er det tid til at opgradere til Wi-Fi 6?

Forbedringer bragt af Wi-Fi 6

Forskere har arbejdet på en ny version af denne teknologi i årevis, og den er endelig her. Det vil uden tvivl revolutionere alt som den næste 5G, så det er nyttigt at kende forskellene mellem Wi-Fi 6 og 5G.

Wi-Fi 6 lover at øge hastighed på netværk, for bedre at fordele båndbredden mellem enhederne og for at forbedre rækkevidden. Hvad kan denne nye teknologi tilbyde? Fortsæt med at læse for at finde ud af det.

Nyhederne teknologier inden for telekommunikation som f.eks at 5G internet, videoer i høj opløsning og virtual reality fortjener en bedre forbindelse i enheder. Wi-Fi 6 bringer forbedringer, som brugerne har efterspurgt i årevis, herunder:

Hurtigere

Wi-Fi 6 tilbyder dataoverførselshastigheder på op til 10 Gbps per sekund, hvilket efterlader Wi-Fi 5, som håndterer hastigheder op til GPS.

Fremskridt inden for 1024-QAM-modulation og kodning accelererer den hastighed, hvormed data bevæger sig på tværs af netværket ved hjælp af samme båndbredde som den tidligere 256-QAM-version.

Øget sikkerhed

Sikkerhedsprotokollen er også blevet forbedret efter 15 års brug af WPA2. Wi-Fi 6 tilbyder en protokol WPA3 som fungerer med 192-bit kryptering i modsætning til den tidligere version som håndterer 128-bit kryptering. Jo højere antal bits, jo bedre sikkerhed giver det.

Lavere latenstid og højere rækkevidde

I den nye version af den trådløse forbindelse vil latensen være meget lavere, fordi den bruger OFDMA-teknologi. OFDMA som betyder på spansk » Multiple adgang ved ortogonal frekvensopdeling» .

Det er ikke andet end muligheden for, at flere computere med forskellig båndbredde kan tilsluttes et netværk på samme tid. På samme måde er afstanden tilbagelagt af Wi-Fi 6 større end den i den tidligere version.

Tidligere var forbindelsen forringet af afstanden, eller hvis der var mange forhindringer mellem routeren og modtageren. Med WI-Fi 6 vil dette ikke længere være tilfældet. Giver større netværksrækkevidde uden at ofre forbindelseshastighed.

Hvornår er det tid til at opgradere til Wi-Fi 6?

Når man læser alle de fordele, som Wi-Fi 6 bringer, skulle man tro, at man i morgen skulle købe en ny router, men det gør man ikke.

Det er en teknologi, der lige er blevet født, og derfor stadig er meget dyr for den almindelige bruger, koster op til €200 . Det er derfor ikke tilrådeligt at investere i Wi-Fi 6 på nuværende tidspunkt.

Takket være de egenskaber, som denne nye teknologi tilbyder, er dens hovedbrugere i øjeblikket virksomheder med et stort antal ansatte forbundet til Wi-Fi, såsom hoteller, offentlige organer og indkøbscentre. Hvor endda, de kan oprette forbindelse til to Wi-Fi-netværk på samme tid.

Det vil kun være nok at vente på et tidspunkt, hvor efterspørgslen efter Wi-Fi 6 bliver endnu større, og priserne begynder at være mere tilgængelige. Det var dengang, at erhvervelsen af en ny router til daglig brug vil være en god investering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up