Hvordan konverterer man MBR harddiskpartition til GPT uden at miste data?

Spørger du dig selv hvordan konverteres harddiskpartitionen fra MBR til GPT uden at miste data? Så skal du læse følgende information, hvor vi fortæller dig om det.

Indeks
 1. Overvejelser før konvertering af MBR til GPT
 2. Hvordan konverterer man MBR harddiskpartition til GPT uden at miste data?
  1. MBR2GPT
  2. MiniTool Partition Wizard

Overvejelser før konvertering af MBR til GPT

Kender du forskellene mellem MBR- og GPT-partitioner? Når vi taler om MBR og GPT, henviser vi til partitionstabeller, hvor MBR er det vigtigste at bruge i mange år. I hvert fald i de senere år på grund af stigningen i størrelsen af enheder af opbevaring er det blevet nødvendigt at implementere en ny teknologi, såsom GPT.

GPT er meget mere funktionelt , den er i stand til at arbejde med større partitioner og tilbyder flere fordele i forhold til MBR. Under alle omstændigheder, hvis du har en harddisk med MBR-partitioner, bliver du nødt til at konvertere dem til GPT.

Konverteringsprocessen er enkel, og der er flere muligheder for at gøre det, selv i dette tilfælde anbefaler vi kraftigt, at du laver en sikkerhedskopi eller en sikkerhedskopi af den harddisk, som vi ønsker at konvertere.

Hvordan konverterer man MBR harddiskpartition til GPT uden at miste data?

Dernæst vil vi vise dig to metoder, som du kan konvertere let en partition fra MBR til GPT Læs omhyggeligt.

MBR2GPT

MBR2GPT er et lille program tilgængeligt i Windows styresystemet, som det er muligt at konvertere harddiske fra MBR til GPT . Denne applikation har ikke en GUI, så den fungerer direkte med Windows-kommandokonsollen eller også kaldet cmd-kommandoprompten.

For at bruge denne konverteringsmetode anbefaler vi, at du læser følgende guide, hvor vi vil diskutere processen trin for trin:

 1. Gå til Windows opstart, der skal du søge "cmd", når cmd.exe vises på skærmen, skal du højreklikke på programmet og derefter vælge "Kør som administrator".
 2. Det er muligt, at der vises et vindue på skærmen, hvor du skal bekræfte udførelsen af ​​kommandokonsollen, du skal bare klikke på "OK".
 3. Når kommandokonsollen vises på skærmen, skal du skrive følgende: mbr2gpt /konverter /disk:disknummer /allowfullOS . Husk at erstatte "Disknummer" med det nummer, der er tildelt din lagerenhed. Disse oplysninger kan ses i afsnittet om Windows-harddiske.
 4. Når denne procedure er fuldført, bør konverteringen af ​​MBR-filen til GPT begynde. Ved afslutningen af ​​processen skal filsystemet på det valgte drev konverteres med succes.

MiniTool Partition Wizard

MiniTool Partition Wizard er et af de bedste programmer til at partitionere harddiske, hvorigennem det er muligt at holde kontrol over vores lagerenheder. På samme måde er applikationen perfekt funktionel til at konvertere harddiskene på MBR-format til GPT-format .

For at udføre parkering ved hjælp af appen er den første ting, du skal gøre, at downloade programmet fra Partition Wizard-webstedet. Bemærk, at for at bruge MBR til GPT-konvertering, vil det være nødvendigt at oprette et bootbart drev med programmet MiniTool Partition Wizard, som er betalt.

   1. Start applikationen, i øverste højre del af skærmen skal du finde sektionen Opstartbare medier en mulighed, hvormed det er muligt at oprette opstartsdrevet til softwaren.
   2. Ved at klikke på denne mulighed, vil systemet bede dig om det drev, hvor du vil oprette det bootbare system, vi anbefaler, at du gør det gennem en USB nøgle . Hvis det er tilfældet, skal du vælge den pågældende enhed og vente på, at processen er fuldført.
   3. Genstart din computer og start fra det USB-drev, du forberedte på forhånd.
   4. MiniTool Partition Wizard-programmet og alle lagerdrev på din computer skulle vises på skærmen. Vælg det drev du vil konvertere fra MBR til GPT og højreklik på det, her skal du vælge muligheden "Konverter MBR-disk til GPT-disk".
   5. I nederste venstre del af skærmen, knappen "Ansøge" vil blive vist, klik på den og derefter på "Ja" i vinduet, der vises på skærmen.
   6. Når processen er afsluttet, vil systemet vise dig en besked på skærmen, klik blot på indstillingen "OKAY" og du vil have dine systemfiler i GPT.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up