Hvordan ved jeg, om jeg har en statisk eller dynamisk IP-adresse i Windows

Måden hvorpå Internettet works er et rigtigt vidunder, og de, der forsøger at forstå hver af de komponenter, der er skabt, dannet og etableret på enhver enhed, støder på noget meget interessant. At kende IP-adressen og identificere den dynamisk eller statisk er afgørende for at filtrere forbindelser og forbedre brugeroplevelsen.

Hvis du er den type nysgerrig, læser du den rigtige artikel, for her vil du vide, hvad der er på din enhed, hver gang du opretter forbindelse til et netværk indenlandske professionel eller akademisk.

Indeks
 1. Spørgsmålet om IP'er
  1. Typer af IP'er
 2. Hvilken type IP-adresse har jeg?
  1. Sandhedens øjeblik!
 3. Havde du ikke forestillet dig, at det ville være så nemt?

Spørgsmålet om IP'er

Du har sikkert allerede hørt om intellektuel ejendomsret, men ... hvad ved vi om dem? Et system eller en enhed, der leverer internet til din stationære computer, laptop, tablets og smartphones i dit hjem, skal have Information relateret til hver af disse enheder.

Så det? Ud over at være vigtig information for de enheder, der er ansvarlige for at levere en internetforbindelse til alt dette udvalg af udstyr, kan det være meget nyttigt for dig, når du implementerer visse sikkerhedsforanstaltninger, som f.eks. forbindelsesfiltrering .

Men det er et andet problem ... pointen er, at IP'en er et sæt af vigtige data for den korrekte funktion af forbindelsen til netværket, der er etableret med andre enheder, og som er af vital hjælp til dets identifikation.

Typer af IP'er

I denne forstand er det vigtigt at bemærke, at der er forskellige typer af intellektuel ejendom, som de fleste mennesker helt sikkert ikke er klar over. Det er derfor, som vi sagde i begyndelsen... det er en meget større og mere interessant verden, end man kunne forestille sig.

 • På den ene side finder du offentlig IP-adresse som hører til hver enhed, der er tilsluttet et netværk.
 • På den anden side er der Privat IP som i modsætning til den første tildeles af den enhed, der har ansvaret for at distribuere signalet (f.eks. en router) på det præcise tidspunkt, hvor forbindelsen er etableret.

Hurtigt spørgsmål: tror du, at der kun er disse to typer IP? Hvis svaret er nej, har du ret, fordi to andre klassifikationer af disse elementer stammer fra disse to typer af intellektuel ejendom, kaldet:

 • Statisk IP : den har en permanent karakter på niveauet for dens identifikation, når den er tilsluttet en router (for at nævne et eksempel).
 • Dynamisk IP – Enhedsidentifikation kan variere, efterhånden som den til- og frakobles netværket.

Hvilken type IP-adresse har jeg?

I betragtning af alle disse oplysninger er det sandsynligt, at du har været nysgerrig og lyst kender din computers IP-type . For din formue at opdage er en ekstremt simpel opgave, du skal bare følge disse instruktioner:

 1. Indtast dine computerindstillinger.
 2. Klik på afsnittet "Netværk og internet" .
 3. Vælg den indstilling, der matcher din forbindelsestype (WiFi eller Ethernet).
 4. Klik på "Skift adapterindstillinger".
 5. Et vindue åbnes, hvor du igen skal vælge den type forbindelse, der er etableret på din computer og højreklikke og derefter klikke på indstillingen "Ejendomme" .

Sandhedens øjeblik!

Når du har fulgt alle disse trin, i det øjeblik du trykker på indstillingen "Ejendomme". Et nyt vindue åbnes med alle de oplysninger, du så gerne ville vide.

I denne nye boks, specifikt på fanen "Generelt", vil du se en række muligheder relateret til din computers IP-adresse . At vide, om din IP er statisk eller dynamisk, er meget enkel: Hvis den markerede mulighed er "Opnå automatisk en IP-adresse". Det betyder, at din computers adresse er dynamisk.

Hver gang din computer (især en bærbar computer) opretter forbindelse til dit Wi-Fi-netværk i hjemmet eller på kontoret, vil routeren derfor tildele en anden adresse.

Havde du ikke forestillet dig, at det ville være så nemt?

Som du allerede har set, har vedligeholdelse af en internetforbindelse interessante elementer som disse, og adgang til denne type information i Windows er ekstremt enkel, information, der uden tvivl aldrig vil skade. Det har aldrig været nemmere at vide, om din IP-adresse er dynamisk eller statisk. Hvad venter du på?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up