Hvad er forskellene og fordelene mellem HDMI og DisplayPort? Hvilken er bedre at spille?

Gad vide, hvad er forskellene og fordelene mellem HDMI og DisplayPort? Hvilken er bedre at spille? Ved at læse følgende information kan du drage dine egne konklusioner om dette.

Der er to fremragende kablede forbindelser til video- og lydtransmission, vi henviser til HDMI og DisplayPort , to fremragende muligheder, men med markante forskelle. Hvis du vil vide mere, så læs følgende artikel.

Hvad er forskellene og fordelene mellem HDMI og DisplayPort? Hvilken er bedre at spille?

To gode forbindelser, der i dag repræsenterer de mest relevante i brugen af ​​fjernsyn og skærme. Vi henviser til HDMI- og DisplayPort-forbindelsen, vi vil analysere begge forbindelser, så du kan komme frem til konklusionen på den der passer dig bedst .

hdmi

HDMI er en af ​​de mest kendte grænseflader i dag, det blev født ud af et forslag til udskifte analoge forbindelser fortiden, som det er tilfældet med VGA-forbindelsen. Designet af HDMI-kablet begyndte i 2002, men så endelig dagens lys i 2003.

Den har haft flere versioner gennem årene, i alle tilfælde skal de enheder du tilslutter være kompatible med visse versioner. Den seneste tilgængelige version af kablet er version 2.1 som indeholder nogle spændende nye funktioner.

Vis port

DisplayPort er en forbindelse video i digitalt format , gik den i produktion i 2008 og etablerede sig gradvist som en af ​​de vigtigste grænseflader. På nuværende tidspunkt ligger dens relevans i, at den er i stand til at tilbyde høje opdateringshastigheder.

Med tiden bliver denne type forbindelse mere almindelig i de fleste moderne grafikkort og enheder. Noget der primært blev opmuntret af nogle meget nyttige muligheder for videospilspillere .

Sammenligning mellem HDMI og DisplayPort

Det er nødvendigt at foretage en sammenligning under hensyntagen til fordele og ulemper af hver forbindelse. For at være ordentligt informeret anbefaler vi, at du læser de følgende afsnit og drager dine egne konklusioner.

Computerspil

Sandheden er, at de fleste konsoller kun har denne type forbindelse, hvilket giver dig mulighed for at tilslutte en videospilkonsol til en HDMI-skærm, men sjældent til en skærmport.

Derudover har HDMI-forbindelsen over tid forbedret sin ydeevne betydeligt sammenlignet med tidligere versioner, men sandheden er, at DisplayPort fortsat har en vis fordel i mange spilsektioner, lad os vurdere årsagerne til dette.

HDMI i sin mest moderne version, understøtter høje opdateringshastigheder op til 120Hz ved 1080P opløsning. I alle tilfælde DisplayPort kan tilbyde op til 240 Hz ved 1080P, hvilket er det dobbelte af HDMI-forbindelsens hastighed.

Takket være dens høje ydeevne i højere opdateringshastigheder er det den mest anbefalede mulighed for pc-spillere, den kan også være nyttig til nye konsoller, PlayStation 5 og Xbox Series. Under alle omstændigheder, for at drage fordel af disse funktioner, vil det være nødvendigt at ændre opdateringshastigheden på skærmen under Windows 10.

Flere skærme

I dette afsnit har DisplayPort også fordelen, da det byder på en bedre støtte konfigurationer med flere skærme. På den anden side har HDMI ikke gode tilbud på dette, så DisplayPort er den bedste mulighed for at arbejde med flere skærme på samme tid på Windows 10 og andre platforme.

Resolutioner

Tidligere var den mest anbefalede produktion til høje opløsninger, det vil sige fra 4k, utvivlsomt DisplayPort. Men i de senere år har HDMI-situationen er blevet bedre der tilbyder understøttelse af opløsninger op til 10K ved 120Hz opdateringshastigheder.

Uanset hvad, er DisplayPort stadig en god mulighed, hvis du leder efter 4K- og 8k-opløsninger, da de ikke understøtter opdateringshastigheder over 60Hz på nuværende tidspunkt.

Alsidighed

Selvom DisplayPort på mange måder kan være en bedre mulighed end HDMI, er sandheden, at de fleste enheder har en HDMI-forbindelse , mens mange ikke overvejer DisplayPort. Det har i hvert fald ændret sig over tid, da flere og flere enheder inkluderer DisplayPort i dag.

lyd

Lyd fra begge forbindelser kan nå op til otte kanaler, 24-bit og 192 kHz frekvenser, så ydeevnen af ​​begge forbindelser i dette afsnit ligner hinanden .

Indeks
 1. Hvad er forskellene og fordelene mellem HDMI og DisplayPort? Hvilken er bedre at spille?
  1. hdmi
  2. Vis port
 2. Sammenligning mellem HDMI og DisplayPort
  1. Computerspil
  2. Flere skærme
  3. Resolutioner
  4. Alsidighed
  5. lyd

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up