Hvad betyder blåt lys, der udsendes fra en enheds skærm?

De fleste mennesker tilbringer timer foran skærmen på deres elektroniske enheder uden at tænke på de risici, som det blå lys, som disse enheder udsender, kan forårsage; eller endda ved mange ikke engang, at deres enheder udsender blåt lys. Denne artikel vil forklare hvad betyder det blå lys, der udsendes af skærmen på en enhed? og hvilke farer dette lys forårsager.

Indeks
 1. Hvad betyder blåt lys, der udsendes fra en enheds skærm?
 2. Risici forårsaget af det blå lys, der udsendes af skærme på elektroniske enheder
  1. Tips til at undgå skader fra eksponering for denne type lys

Hvad betyder blåt lys, der udsendes fra en enheds skærm?

Solen er hovedkilden til lys, og udsættelse for sådant lys, uden overskud, er generelt gavnligt for helbredet. Men i denne artikel vil vi tale om det kunstige blå lys, der udsendes af elektroniske enheder, såsom smartphones, tablets, lamper, bærbare computere, fjernsyn og skærme; som er meget energisk og sundhedsskadelig .

Lyset fra disse enheder kan virke hvidt ved første øjekast, og det skyldes, at det består af forskellige farver, som giver indtryk af, at det er hvidt; men virkeligheden er, at dette hvide lys består af omkring 25% blåt lys.

Blåt lys består af elektromagnetiske partikler som bevæger sig af bølger; Der er to typer blåt lys, turkis og violet. Sidstnævnte (lilla) er den, der findes i elektroniske enheder, og den er den mest skadelige, fordi den har en bølgelængde på 380 til 450 nm.

Fordi blå lysbølger er korte, de har højere energi; derfor forårsager de alvorlig skade på synet. Energien fra blåt lys trænger direkte ind i nethinden, fordi øjet ikke har et filter designet til at undgå de skadelige virkninger af dette lys.

Risici forårsaget af det blå lys, der udsendes af skærme på elektroniske enheder

 • Macula degeneration ( AMD ); lidelse, der langsomt ødelægger synet. Selvom denne lidelse er forbundet med alder, øger brugen af ​​elektronisk udstyr risikoen for at lide af denne lidelse.
 • Træthed og visuel stress som også kan forårsage hovedpine, tørre eller rindende øjne, røde øjne, blandt andet.
 • Afbryder søvncyklussen; At blive udsat for blåt lys i lange timer om natten reducerer produktionen af ​​melatonin, et hormon, der er ansvarlig for at fortælle kroppen, at det er tid til at sove. Når dette hormon falder, lider brugerne af søvnløshed.
 • Han producerer hudskader ; til det punkt, at det forårsager for tidlig aldring eller pletter på huden.
 • Dannelse af grå stær
 • Fremskynder processen med blindhed hos nogle mennesker.
 • Nogle eksperter siger, at det øger risikoen for kræft.

Tips til at undgå skader fra eksponering for denne type lys

 • have på briller designet til at blokere blåt lys når du bruger dine enheder. Disse briller er tilgængelige i forskellige butikker, herunder Amazon eller AliExpress.
 • Aktiver mørk tilstand på din Android, iOS og alle andre skærme, du bruger i løbet af dagen fra kl. Hvis den ikke er tilgængelig, har mange apps også en mørk version. Find også ud af, om din computer eller dit tv har filtre til at dæmpe dette lys.
 • Reducer den tid, du bruger på at bruge disse enheder, det anbefales, at du maksimalt bruger 6 timer om dagen foran disse enheder.
 • Spis fødevarer rig på antioxidanter; blandt dem kan vi nævne kiwi, appelsin, zucchini, græskar, melon, mango, blandt andre.
 • Reducer skærmens lysstyrke på alle dine Android-, iOS-enheder og andre enheder, du bruger, især om natten.
 • For at reducere øjenbelastningen, mens du bruger din pc eller mobil, kan du prøve at smøre dine øjne naturligt ved konstant at blinke.
 • Mange specialister råder til brug af solcreme, hvis du skal bruge mange timer foran skærmen på en enhed såsom en pc, bærbar computer eller fjernsyn.
 • Hvis du har en mobil af dette mærke, kan du aktivere visuel hviletilstand eller nattilstand i Huawei .
 • Brug tabletten eller smartphonen ved en sikker afstand fra dit ansigt.

Elektroniske enheder er nødvendige i dag, hvorfor vi alle dagligt udsættes for det blå lys, de udsender. Selvom det er svært at undgå brugen af ​​dette udstyr, kan vi tage skridt til at reducere risikoen forårsaget af det blå lys, der udsendes af en enhed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up