Hvad er en MDB fil, og hvordan åbner man den? Trin for trin

Har du kompatibilitetsproblemer hvornår åbne en MDB fil? Det er en databasefil, der ikke længere bruges, men der er flere programmer, du kan bruge til at åbne den. Læs videre for at finde ud af, hvad det er.

Hvad er en MDB fil?

En MDB-fil ( Microsoft DataBase ) er intet andet end en Access-databasefil. Dens .mbd-udvidelse tilhører MS Access 2003 og tidligere versioner.

De nye Access-databaser har ACCDB udvidelse, hvilket nogle gange kan være forvirrende. I en database kan komplette strukturer såsom tabeller, poster, databaseforespørgsler, XML, Sharepoint, Excel og HTML-filer indeholdes.

Nogle MDB-databaser følger muligvis med LDB filer , som ikke er andet end en midlertidig låsefil. Det er dog ikke direkte relateret til BD og påvirker ikke dets drift.

Hvordan åbner jeg en MDB fil?

Da det er en databasefil Microsoft native , den kan åbnes med enhver version af Access. Selvom det er et gammelt format, giver Access-versioner fra 2007 og frem dig mulighed for at åbne .

Åbn med Microsoft Access

For at åbne filen skal du dobbeltklikke på den eller højreklikke, vælge funktionen Åbn med og vælge Microsoft Access. En anden måde er at åbne programmet direkte, vælge menuen Filer og vælge Åbn.

Åbn med Microsoft Excel

Excel-applikationen giver dig adgang til en stor del af informationen i en MDB-fil via tabeller eller forespørgsler . Det samme er en måde at importere dataene og ændre dem til Excel-format.

 • Åbn Excel
 • Klik på databånd
 • Vælg mulighed Hent data / fra database / fra Access-database
 • I det nye vindue skal du vælge .mdb-fil og tryk på knappen Åbn
 • Vælg nu den tabel, du vil indlæse i regnearkene
 • Når du har de nødvendige data, skal du importere oplysningerne
 • Klik på Download

MDB Viewer Plus

Det er et gratis program, der giver dig mulighed for at åbne MDB filer. Udover at få adgang til databasen kan brugeren udføre forskning anvende filtre, sortere data, se og importere oplysninger.

Notesblok

Et andet gratis program, der normalt installeres på computere med en windows miljø . Det bruges til at åbne tekstfiler, men det er kompatibelt med andre formater såsom PHP og endda MDB. Det eneste problem er, at kun en del af informationen vil være læsbar.

Programmer til at konvertere MDB-fil til et andet format

MDB konverter

For at opdatere din database til et aktuelt format, kan du bruge en app kaldet MDB Converter. Det giver dig mulighed for at transformere en fil MDB til TXT, CSV eller XML. Dette er den bedste mulighed for at få adgang til databasen, hvis Access ikke er installeret på din pc.

White City Converter

Et program, der giver dig mulighed for at åbne og importere data fra en MDB-fil til en anden, der er kompatibel med Excel. De tilgængelige formater er XLSX og XLS .

Brug Microsoft Access

Dette kan være et af de mere oplagte valg, som filformatet er understøttet af Access. Du skal blot åbne filen i appen og redigere den.

 • Åbn Access-applikationen (version 2007 eller nyere)
 • Klik på Fil / Åbn
 • Vælg MDB fil
 • Få adgang til dataene og foretag de nødvendige ændringer for at ændre filtypen. Bemærk venligst, at der er flere datatyper, der ikke understøttes af den nye version af Access
 • Klik på, når du er færdig Filer / Gem som
 • Indsæt navnet på den nye fil, og filtypen ændres til ACCDB
Indeks
 1. Hvad er en MDB fil?
 2. Hvordan åbner jeg en MDB fil?
  1. Åbn med Microsoft Access
  2. Åbn med Microsoft Excel
  3. MDB Viewer Plus
  4. Notesblok
 3. Programmer til at konvertere MDB-fil til et andet format
  1. MDB konverter
  2. White City Converter
  3. Brug Microsoft Access

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up