Hvad er en SVG-fil, og hvad bruges den til? Hvordan virker det, og hvornår skal det bruges? fordel

I dag skal vi tale om hvad en SVG-fil er, og hvad den bruges til, hvordan den virker og hvornår den skal bruges ud over de fordele, det giver.

Indeks
  1. Hvad er SVG fil?
  2. Hvad er en vektor
  3. Hvad du behøver at vide om filen eller SVG
    1. Er skalerbar
    2. Det er fantastisk til hjemmesider og logoer
    3. Kan ikke bruges til fotografier

Hvad er SVG fil?

Filen, eller SVG, har sit navn fra Skalerbar vektorgrafik , hvilket resulterer i skalerbar vektorgrafik. Det er et vektorbilledformat, som er blevet meget berømt for sin brug på internettet.

Formatet blev officielt lanceret den 4. september 2001, men dets relevans er vokset i de senere år, takket være dets webintegration. Under alle omstændigheder er formatet siden midten af ​​2000'erne blevet standardiseret på tværs af topbrowsere såvel som andre applikationer designet til at se det visuelle indhold af et billede.

SVG-billeder har en særegenhed, der adskiller dem fra andre formater. Faktisk er SVG-filer dokumenter i XML-format så billedoplysningerne kan ændres fuldstændigt.

Hvad er en vektor

Hvis du stadig ikke ved hvordan billeder i SVG-format, det er blot at slå fast igen, at der er tale om vektorer. Med andre ord er forskellene mellem PNG, JPG, GIF og BMP og disse meget store. Faktisk tillader SVG en lidt dybere og meget anderledes interaktion.

En vektor beskrives som en matematisk enhed, som tillader repræsentationen af ​​forskellige mængder , som i mere komplekse termer er i stand til at skabe figurer og derfor billeder. Denne betingelse tillader, at billedet kan redigeres ordret, i modsætning til andre formater, som kun kan redigeres med fotoredigeringsprogrammer.

Et meget bemærkelsesværdigt aspekt ved dette format er, at det er fuldstændig skalerbart. Selvom vi vil tale om det lidt senere.

Hvad du behøver at vide om filen eller SVG

Der er nogle ting, du skal huske på, hvis du vil bruge dette format. Så vil vi diskutere nogle fordele og ulemper ved SVG-formatet .

Er skalerbar

Som vi påpegede tidligere, er det nok den vigtigste fordel ved denne type fil, at den er fuldstændig skalerbar. Med andre ord kan billeder i SVG-format skaleres ned og skaleres til enhver størrelse uden begrænsninger, idet samme kvalitet til enhver tid .

Du må have bemærket, at når du øger størrelsen af ​​et billede i JPG, PNG, GIF osv. det mister kvalitet og ser pixeleret ud. Dette sker ikke med SVG-formatfiler, fordi det er et vektorobjekt, alle oplysninger er skrevet i en kode.

På en enkel måde kan du øge opløsningen af ​​et billede i SVG-format, og det vil fortsat have samme kvalitet til enhver tid. Ændringen kan være så drastisk som at skalere billedet fra 50×50 px til 3000×3000 px eller endnu mere, og gengivet vil være altid optimalt .

Det er fantastisk til hjemmesider og logoer

Måske den mest almindelige brug af billeder i SVG-format, det vises på webplatforme. Dette har flere årsager, på den ene side, fordi vægten af ​​billederne i formatet SVG er meget svag .

Faktisk har PNG-formatet, som passer meget godt sammen med logoer og andre clipart, meget større størrelser end SVG-formatet, selv efter at have optimeret opløsningen af ​​fotos eller billeder . På samme måde er det et format, der næsten udelukkende er designet til logoer, og det er ideelt til dette formål.

Kan ikke bruges til fotografier

For at vende tilbage til det faktum, at formatet eller SVG er et vektorformat, det er ikke muligt at bruge det til fotografier , i hvert fald ikke effektivt. Af denne grund anbefales dette format ikke rigtig til komplekse eller farverige billeder, men det er ideelt til logoer eller anden lignende anvendelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up