Hvad er det, og hvordan fjerner eller reparerer jeg en videos codec?

Har du nogensinde spekuleret på, hvad det er, og hvordan kan jeg fjerne eller reparere en videos codec ? Så bør du læse følgende vejledning grundigt, for her vil vi tale lidt om codecs, noget som enhver bruger af computere og endda mobile enheder utvivlsomt bør vide.

Du ved det måske ikke, men codecs er afgørende til transmission og gengivelse af multimedieindhold, såsom lyd eller video. I denne indbyrdes forbundne verden er det vigtigt at administrere de bedste formater og codecs, og derfor er der konstante forbedringer i denne verden.

Hvad er et codec?

Når vi taler om codec, henviser vi til forskellige programmer og endda dedikeret hardware, designet til transmission af multimediedata, som kan være lyd eller video. Udtrykket refererer specifikt til dekodere, da lyd- eller videofiler faktisk gennemgår en kodningsproces.

Der er mange typer codecs, hver af dem fungerer forskelligt, men hovedformålet med de fleste er at tilbyde den bedst mulige lyd- eller videokvalitet og samtidig reducere filstørrelsen . Med tidens gang er gamle codecs blevet fortid, da det er en verden i konstant forandring.

Faktisk, som vi påpegede tidligere codecs har udviklet sig over tid , der leverer højere videokvaliteter med lavere vægt hver dag. Dette er vigtigt, fordi den digitale tidsalder fortjener at balancere balancen mellem kvalitet og størrelse.

De bedst kendte og mest brugte codecs

I tilfælde af lyd har vi meget brugt formater eller codecs, som det er tilfældet med codecs AAC, MP3, Ogg eller FLAC som er kendetegnet ved forskellige lydkvaliteter, designet til hver brugers behov.

På den anden side, når det drejer sig om video, er spørgsmålet som regel lidt mere kompliceret, da audio-codecs er kombineret, såsom dem, der er nævnt ovenfor, og video-codecs, som normalt er en af ​​disse MPRH-4 , H265 eller den moderne HEVC (H265) som giver dig mulighed for at konvertere videoer og spare plads.

Heldigvis er der måder at opdatere codecs på, faktisk er det muligt at installere HEVC og AV1 video codecs i Windows 10 med stor lethed. Ikke desto mindre, hvis du har problemer med kodekserne, skal du fortsætte med at læse oplysningerne nedenfor.

Hvad er det, og hvordan fjerner eller reparerer jeg en videos codec?

Mange gange er der det problem, at lyd- eller videofiler ikke afspilles, især irriterende, hvis du vil afspille en video . Det mest almindelige i dette tilfælde er, at de nødvendige biblioteker er nødvendige for gengivelsen af ​​et specifikt codec.

I tilfælde af at du støder på disse problemer, kan du meget vel være nødt til at downloade et program, der sørger for at installere alle disse biblioteker, der er nødvendige for reproduktion og kodning af de mest kendte codecs. Et eksempel på dette er at downloade og opdatere VLC-codecs, som også hjælper med dette mål.

På den anden side har vi værktøjet K-Lite Codec-pakke , som er en af ​​de bedst kendte og anbefalede af computerbrugere. Følg disse trin for at downloade og installere K-Lite Codec Pack-værktøjet:

  1. Den første ting at gøre er at få adgang til den officielle K-Lite Codec Pack-side, et rum, som du kan indtaste via følgende link K-Lite Codec Pack
  2. Som du vil se, er der flere versioner, du kan vælge dem, der fanger din opmærksomhed. Under alle omstændigheder anbefaler vi til nybegyndere specifikt den såkaldte basisversion, også kendt som Grundlæggende.
  3. For at downloade denne version af K-Lite Codec Pack skal du blot klikke på " Download Basic og vent på, at filen downloades.
  4. Efter ovenstående procedure skal du installere den tidligere downloadede software. Derefter skulle du være i stand til at afspille de videofiler, du har haft problemer med før.

Udover ovenstående er der fejl i andre styresystemer, men i det mindste for Googles styresystem kan du løse det ikke-understøttede format og codec-fejl i Android, som ofte er forårsaget af problemer, der ligner dem, der er nævnt ovenfor.

Indeks
  1. Hvad er et codec?
    1. De bedst kendte og mest brugte codecs
  2. Hvad er det, og hvordan fjerner eller reparerer jeg en videos codec?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up