Hvad er forskellene mellem proxy og VPN?

Internet netværk trådløs er et vigtigt kommunikationsmiddel for menneskeheden. Og det er, at i øjeblikket er internetplatforme hovedalternativet, når man administrerer enhver procedure eller aktivitet.

Men enhver handling har sin risiko, og denne sætning gælder, når du går ind på enhver internetplatform. Nå, der er mennesker og enheder, der er dedikeret til at stjæle oplysninger såsom personlige data og derefter bruge dem i svindel.

Af denne grund er nogle værktøjer blevet implementeret til øge sikkerheden bånd i servere proxy . Ud over oprettelsen af ​​virtuelle private netværk, bedre kendt som VPN'er.

Indeks
  1. Hvad er og formålet med en proxyserver og VPN?
  2. Forskelle mellem proxy og VPN
    1. Fuldmagt
    2. vpn

Hvad er og formålet med en proxyserver og VPN?

For at indikere, hvad der er forskellene mellem en proxy-server og et virtuelt privat netværk, er det nødvendigt at kende i dybden oprindelsen af ​​hver af dem, og hvad er deres anvendelser.

En tjener proxy er et program eller netværk, der er indlæst at fungere som mellemmand for at modtage en anmodning send det og indhent et svar, som derefter vil blive sendt til rekvirenten.

Med andre ord sørger et computernetværk Proxy for at modtage anmodningen fra en IP-adresse, sende den til den specifikke sektion og derefter få svaret og sende den til serveren.

På den anden side, en virtuelt privat netværk (VPN) er ansvarlig for at udføre en opgave svarende til en proxy-servers. Denne platform har dog nogle sikkerhedsværktøjer som giver brugeren mulighed for at bruge internettet uden at tage risici ved at give følsomme oplysninger.

Baseret på dette kan vi sige, at hvert af disse netværk har positive aspekter og ikke så gode aspekter, selvfølgelig ville det være nødvendigt at vurdere, hvilken der ville være den bedste mulighed at bruge afhængigt af sagen.

Forskelle mellem proxy og VPN

Proxyservere og et virtuelt privat netværk (VPN) er af stor betydning i dag. Siden da kan vi takket være dem udføre forskellige aktiviteter, der går ud over en daglig forbindelse.

Derfor vil vi nedenfor informere dig om forskelle mellem de to ; fordi selvom de har en lignende operation, er de to forskellige forbindelser.

Fuldmagt

Proxy-servere håndterer nogle udførelsesprotokoller . Blandt disse er metoden til indsættelse af side, hvor hvis URL'en begynder med "http", vil serveren kun have adgang til websteder, og hvis URL'en begynder med "https", vil den have større adgangssikkerhed. Her forklarer vi, hvad en proxy er, og hvordan den konfigureres

Proxy computernetværk har tendens til at have hurtigere eksekvering og informationsbehandling , på grund af det faktum, at de administrerer store mængder sammenkoblinger. Derudover kan ledelsen overvinde nogle restriktive navigationsbarrierer baseret på geolokalisering.

De fleste proxy-platforme har en gratis adgangsmetode, selvom nogle tjenester er betalt. Disse er de bedste proxyer til anonym browsing på internettet.

Brugen af ​​en proxyserver kan således være nyttig, når det kommer til at have en noget forældet IP-adresse, eller når det er nødvendigt at overvinde adgangsbarrierer på grund af geolocation.

vpn

I modsætning til et proxy-computernetværk har et virtuelt privat netværk sikkerhedsaspekter vigtig. Blandt disse kan vi fremhæve muligheden for få adgang til webplatforme at give personlige oplysninger og have adgang til forskellige virtuelle rum uden at efterlade spor af navigation.

Ligeledes kan ingen hacker eller regering/juridisk enhed få adgang til personlige oplysninger. Og kun IP-adressens registreringsnummer kan vises.

Der er nogle begrænsninger med hensyn til geolocation af sider, men disse vil afhænge af typen af ​​VPN, der bruges. I Google Chrome kan du finde VPN-udvidelser.

Virtuelle private netværk kræver normalt betaling for at levere tilstrækkelig service til brugeren, og prisen på VPN afhænger af kvaliteten af ​​den tilbudte service.

Det VPN-hastigheden er ofte ret god og den har krypteret sikkerhedskryptering. Du kan øge hastigheden på din internetforbindelse ved hjælp af en VPN.

Hvis du ønsker at sikre de data, du leverer over nettet, vil brug af et virtuelt privat netværk være den bedste mulighed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up