Hvordan tænder man for en ATX-strømforsyning uden pc'ens bundkort?

Nogle gange er det praktisk manuelt at tænde for en ATX-strømforsyning uden at bruge pc'ens bundkort, for at teste om den fungerer korrekt. Af denne grund anbefaler vi, at du læser denne artikel, som du vil lære Hvordan tænder man for en ATX-strømforsyning uden pc'ens bundkort?

Hvad er en ATX-strømforsyning?

Har du nogensinde spekuleret på, hvad en pc-strømforsyning er? I dette tilfælde har du måske set udtrykket ATX, som står for "Advanced Technology Extended". ATX refererer til en anden generations strømforsyning. Denne enhed er installeret på computeren og omdanner vekselstrøm fra elektrisk energi til jævnstrøm .

En ATX-strømforsyning sænker spændingen, så andet udstyr kan tilsluttes den. På denne måde er enhederne beskyttet mod strømstød eller strømproblemer.

Hvad er egenskaberne ved en ATX-strømforsyning?

En ATX-strømforsyning tillader manipulation af dens nedlukning ved hjælp af software. Nogle modeller har også en kontakt placeret på bagsiden; Denne mekanisme gør det muligt at undgå unødvendigt forbrug af elektrisk energi i "standby".

Generelt, moderne ATX strømforsyninger har en knapdigital pusher som erstatter den mekaniske kontakt. Desuden kan ATX-strømforsyninger integreres i gamle og nye mikroprocessorer.

Hvordan tænder man for en ATX-strømforsyning uden pc'ens bundkort?

Det er muligt at tænd for en ATX-strømforsyning uden at bruge bundkortet fra pc'en. Til dette kan du følge trinene, som vi forklarer nedenfor.

Hardware nødvendig for at forsyne en ATX-strømforsyning uden bundkortet

For at forsyne en ATX-strømkilde uden at bruge pc'ens bundkort, skal du bruge et cd/dvd-drev eller en anden enhed til at tilslutte til strømkilden og en voltmeter eller "tester" . Med disse instrumenter kan du tage det næste skridt.

ATX strømforsyning test uden bundkort

Afbryd ATX-strømforsyningen fra bundkortet (hvis den var installeret i din pc) og udnyt dette trin til at rense strømforsyningen på din pc, hvis den har brugt lang tid. Når du er færdig med dette job, lave en bro mellem ledninger 14 og 15 (henholdsvis de grønne og sorte ledninger). Den grønne ledning er til at tænde for strømmen, når den er tilsluttet jord, mens den sorte ledning er til jordingsfunktionen.

Det anbefales at tilslutte en hvilken som helst enhed såsom CD/DVD-afspiller til strømkilden for at forhindre, at den forringes på grund af manglende forbrug.

Brug voltmeteret

I dette trin skal du bruge voltmeteret til at måle stikkets forskellige spændinger. På denne måde kan du afgøre, om strømkilden fungerer korrekt. Af denne grund bliver voltmeteret et vigtigt værktøj, når du reparerer en computer, når den ikke tænder eller starter.

I denne forstand anbefales det at måle stik ender for at kontrollere deres spænding. De sorte ledninger angiver jord, den gule ledning skal have +12 volt og den røde ledning skal have +5 volt.

Spændinger til en 20-bens ATX strømforsyning

EN 20-pin ATX strømforsyning skal have følgende spændinger: For ben 1, 2 og 11 (gule ledninger) er spændingen +3,3 VDC. Ben 3, 5, 7, 13, 15, 16 og 17 (sorte ledninger) skal være mærket COM eller "jord".

På den anden side bør ben 4, 6, 19 og 20 (røde ledninger) angive +5 VDC. Ben 9 er +5 VSB, ben 8 er PWR_OK, og ben 14 er PS_ON#.

Spændinger til en 24-bens ATX strømforsyning

EN 24-bens ATX strømforsyning skal angive disse spændinger på hver af sine ben. For ben 1, 2, 12 og 13 skal spændingen være +3,3 VDC, mens ben 4, 6, 21, 22 og 23 er +5,5 VDC.

Ben 3, 5, 7, 15, 17, 18, 19 og 24 skal være mærket COM eller "ground". På den anden side er ben 10 og 11 + 12V1 DC, ben 14 skal være -12V1 DC. Ben 9 skal læse +5VSB og ben 8 afspejler spændingen for PWR_OK og ben 16 er for PS_ON# spænding.

Indeks
 1. Hvad er en ATX-strømforsyning?
  1. Hvad er egenskaberne ved en ATX-strømforsyning?
 2. Hvordan tænder man for en ATX-strømforsyning uden pc'ens bundkort?
  1. Hardware nødvendig for at forsyne en ATX-strømforsyning uden bundkortet
  2. ATX strømforsyning test uden bundkort
  3. Brug voltmeteret
  4. Spændinger til en 20-bens ATX strømforsyning
  5. Spændinger til en 24-bens ATX strømforsyning

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up