Hvad er BIOS og hvad er det til? Hvordan fungerer BIOS'en?

det BIOS er input- og output-systemet indbygget som standard i vores bundkort, som gør det muligt at konfigurere og administrere komponenterne i samme. Men vent, hvad er BIOS, og hvad er det til?

Med den kan du drosle og optimere din CPU-hastighed fra BIOS og endda udføre BIOS-backup eller backup.

Det sker, at vi var nødt til det at rette alle fejl i computeren, og vi finder nogle oplysninger, der siger, at vi skal lave konfigurationer fra BIOS .

Eller det kan være problemer med enhedsgenkendelse, læsning af vædder problemer med blæserhastighed eller temperaturproblemer.

Alle disse ting er tæt forbundet med vores grundlæggende ind- og udrejsesystem . Og vi skal indtaste det fra MacBook, for eksempel for at ændre eller annullere visse parametre, der giver os mulighed for at etablere driften af ​​visse elementer i materiale som vi ønsker.

Disse typer behov er meget almindelige, for afhængigt af kortproducenten kan der findes forskellige firmware-konfigurationer.

Hvis du har brug for at få en idé om, hvad der BIOS og dens funktioner, skal du muligvis fortsætte med at læse denne artikel, den vil give dig vigtige oplysninger om dens muligheder.

Indeks
  1. Hvad betyder BIOS?
  2. BIOS-funktioner og -funktioner
    1. At starte op
    2. Dato og klokkeslæt
    3. Dataoverførsel
    4. Sikkerhed

Hvad betyder BIOS?

Før du besvarer spørgsmålet Hvad er BIOS, og hvad bruges det til? Vi skal forstå oprindelsen af ​​dets navn. Hvad betyder BIOS ?

Ordet kommer fra akronymet " Grundlæggende input og output system hvilket betyder på spansk: grundlæggende ind- og udrejsesystem. I det er nogle instruktioner eller parametre gemt i en chip på bundkortet på vores pc.

Det betyder, at vi ud fra disse instruktioner kan styre adfærd af vores indbyggede komponenter og periferiudstyr baseret på de kapaciteter, vores board kan håndtere.

Dens navn refererer også til det græske ord "liv". Det er et ret præcist og sjovt ordspil, da det er ansvarligt for start op fra vores pc.

BIOS-funktioner og -funktioner

Det er vigtigt at vide, hvad BIOS er, og hvad det er til, hvis vi vil have med fra ændringer materiale vigtigt for vores personlige computer, det er et sofistikeret og meget nyttigt værktøj, når vi skal tilpasse vores brugerdefinerede komponenter.

At starte op

En af dens vigtigste funktioner er at udføre en slags gennemgang kaldet STOLPE Hvor Selv test . I hvilken den verificerer, at alle komponenter og integrerede perifere enheder i vores udstyr fungerer korrekt.

Blandt dem vædder vores harddisk, grafikkortet (eller chipsæt hvis der ikke er installeret et kort), processoren, inputenheder, blandt andre.

Med andre ord, alle disse forbundne elementer, som BIOS genkender og lader vores pc starte tilfredsstillende.

En vigtig kendsgerning ved dette element er, at det normalt sender testinformationen til bestyrelsen vædder fordi det er hurtigere at analysere dataene og fremskynder opstartsprocessen.

Dato og klokkeslæt

En anden af ​​dens funktioner er tidsregistrering. Den gemmer dato og klokkeslæt for udstyret, som er gemt i en sektion af hukommelsen kaldet " hukommelse ROM'er ".

Dataoverførsel

Den tredje funktion er din evne til at styre datastrømmen mellem operativsystemet og materiale installeret. Brugeren er herigennem i stand til at ændre enhedernes grundlæggende konfiguration.

Desuden BIOS giver dig mulighed for at aktivere eller deaktivere visse komponenter, i tilfælde af at én forårsager problemer og ikke tillader en optimal start, eller det er simpelthen et element, som vi ikke bruger.

Ved at bruge samme opsætning kan du bestemme clockfrekvensen, en procedure kaldet " Overclocking »,

Overclocking bruges normalt til at tvinge højere ydeevne fra vores CPU eller GPU (dette kan have alvorlige konsekvenser på nogle bundkort).

Sikkerhed

Endelig har det grundlæggende input/output system en funktion, der giver dig mulighed for at tildele en adgangskode for at komme ind i BIOS, til sikkerhedsformål .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up