Sådan sætter du kolon eller umlyd over bogstavet U med tastaturet

Omlyden "¨" er en af tegn mest brugte stavemåder i de germanske sprog. Det bruges mest af de af tunge tysk og tilsvarende på romanske sprog som spansk.

Selve umlyd-symbolet består af to, der er placeret vandret i toppen af ​​en vokal, uanset om det er små eller store bogstaver. Dens udseende er som følger: "a e i o u y; A E I O U Y" .

Det ved vi på sprog germansk , dens brug er blevet standardiseret for at understrege en ændring i lyden af ​​dens udtale, den ses eller høres mere som en adskillelse i udtalen af ​​vokaler. Denne adskillelse gælder på samme måde for de romanske sprog.

I tilfældet med spansk, bortset fra, bruges umlyden for at reducere stavelserne fue og gui, alt sammen for at lade udtalen være meget mere flydende og mere forståelig. På fremmedsprog er det almindeligt at finde omlyd i rigtige navne.

Indeks
  1. Hvordan får man umlaut ved hjælp af ASCII-kode?
  2. Hvordan placerer man umlyd med Mac?
  3. Hvad er vigtigheden af ​​ASCII-kode?

Hvordan får man umlaut ved hjælp af ASCII-kode?

En måde at placere umlyden inde i dine vokaler er at bruge dit tastatur og understøttelse af ASCII-kode . Nævnte kode aktiveres ved hjælp af en kombination af alternative taster eller, hvis det ikke er tilfældet, ved hjælp af røre ved » Alt » normalt forbundet med en to- eller trecifret kode.

For at få et "a" med en omlyd skal du starte med at trykke på røre ved » Alt » og tryk fortløbende på nummeret » 132 på det numeriske tastatur. Når du har indtastet kombinationen digital, slip "Alt"-tasten, og du kan se omlyden på det valgte bogstav.

Hvordan placerer man umlyd med Mac?

På nettet kan du finde forskellige metoder, hvormed du kan opnå omlyden uden at være for kompliceret i handlinger, der kan være kedelige for dig. En god mulighed for at kunne indtaste dette symbol er at gøre det fra en teksteditor på dit spanske Mac-tastatur, som f.eks. sider Hvor Tekstredigering .

Når du er inde, skal du fortsætte med at oprette en ny dokument hvor du skal skrive det bogstav, du vil placere nævnte omlyd på, så vil du se en undermenu som vil dukke op ved siden af ​​bogstavet og med det vil du være i stand til at se de forskellige måder hvorpå du kan udtrykke nævnte bogstaver på forskellige måder, denne gang skal du vælge det bogstav der allerede har omlyden” HAR “.

En anden måde at placere omlyden over de vokaler, du skal bruge, er at bruge » Option + u » på tastaturet på din Mac .

Dette er en simpel proces, hvor du blot skal trykke på » mulighed på din Mac og hold den nede, og tryk derefter på det bogstav eller vokal og når du har trykket på, skal du slippe begge taster og skrive det på normal vis, der kan du se, at denne mulighed forbliver aktiv med dette bogstav, og du behøver ikke at trykke konstant for at aktivere eller deaktivere den. Det skal bemærkes, at du også kan gøre dette via dit spanske tastatur i Windows.

Hvad er vigtigheden af ​​ASCII-kode?

Dette er grundlæggende kendt som en basiskode, fordi det er ekstremt vigtigt, fordi uden det vil du ikke være i stand til at placere eller vælge anderledes symboler nødvendigt for vores skrivning og skrivning. Selvom du ikke kender det, bruger du denne kode på daglig basis uden selv at vide det.

Det er fordi hver computersystemet eje på den ene eller anden måde. Du kan dog ikke huske alle kombinationer og sådan noget, af denne grund kan du på nettet finde hundredvis af sider, der giver dig en komplet liste, hvormed du kan finde det symbol, du leder efter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up