Sådan konverteres megabyte til gigabyte med trin-for-trin-formel

I computing er der præfikser som "Megabytes" og "Gigabytes", som hjælper med at beskrive datalagerpladsen i et system. I denne artikel vil vi vise dig hvordan man konverterer megabyte til gigabyte med trin for trin formel

Indeks
 1. Hvad er en megabyte?
  1. Hvad er en gigabyte?
 2. Sådan konverteres megabyte til gigabyte med trin-for-trin-formel
  1. Hvad er værdien af ​​en megabyte?
  2. Hvad er værdien af ​​en gigabyte?
  3. Hvad er formlen til at konvertere megabyte til gigabyte
  4. Tip til hurtig anvendelse af formlen
  5. Undtagelsen fra reglen

Hvad er en megabyte?

En megabyte også kaldet "MB" er en lagringsmåleenhed hvis værdi er lig med en million bytes. For sin del består en byte af et sæt på otte bits. "Megabyte" kommer fra det græske "µέγας", som betyder stor. Med hensyn til dens konverteringsværdi er det kendt, at en megabyte er lig med 1024 kilobyte.

Megabytes bruges i vid udstrækning i computere til at definere størrelsen af ​​en billedfil, musik i forskellige formater, lagerkapaciteten på en compact disc (cd) eller datalagerstørrelsen på en harddisk. Ved at bruge disse oplysninger kan en bruger komprimere filstørrelsen, øge diskstørrelsen eller justere billedstørrelsen efter behov.

Hvad er en gigabyte?

En gigabyte også kendt som "GB" er en enhed for lagermåling, hvis værdi er lig med tusind megabyte. Ordet Gigabyte kommer fra det græske "γίγας", som refererer til en kæmpe. Med hensyn til dens konverteringsværdi ved vi, at en gigabyte er lig med 1024 megabyte .

Sådan konverteres megabyte til gigabyte med trin-for-trin-formel

For at kunne konvertere lagermåleenheder såsom megabyte til gigabyte gennem en formel, er det nødvendigt, at du først kender værdien af ​​hver og en meget enkel procedure, der vil være meget nyttig for dig, når du udfører den nævnte konvertering.

Hvad er værdien af ​​en megabyte?

Det vurderes, at en megabyte kan have to forskellige værdier efter konteksten. I et binært system, der bruges af en computer, består en MB af 1.048.576 bytes. I stedet består en MB i decimalnotation af 1.000.000 bytes eller 16.

Årsagen til denne variation er, fordi multipla af bytes, der kræves i en computer, er repræsenteret i base 2, dvs. ved at bruge et binært system. Mens multipla af bytes, som vi mennesker bruger, er udtrykt i base 10, altså decimalsystemet.

Hvad er værdien af ​​en gigabyte?

En gigabyte har en værdi på 1.000.000.000 bytes ifølge decimalsystem . Denne måleenhed kan imidlertid også udtrykkes i to-potenser eller ved hjælp af det binære system (230), især i lagerenheder, såsom RAM-hukommelser.

Hvad er formlen til at konvertere megabyte til gigabyte

Formlen til konvertering af megabyte til gigabyte bruger ækvivalens mellem enheder . I denne forstand, da 1 gigabyte er lig med 1024 megabyte (1.073.741.824 bytes), kan vi anvende en simpel regel på tre takket være følgende betingelse: hvis 1 gigabyte er lig med 1024 megabyte, så er "så mange megabyte" lig med "X" gigabyte, hvor " X" er resultatet af operationen.

Hvis du for eksempel vil konvertere 2500 megabyte til gigabyte, dividerer du 2500 med 1024. Så resultatet du får er 2,44 gigabyte. Hvis du foretrækker at foretage beregningen automatisk, kan du vælge at bruge en byte-beregner som den, der tilbydes af calcuworld-siden.

Tip til hurtig anvendelse af formlen

Et simpelt trick til at anvende konverteringsformlen er at kende "skala lineal" som starter i enheden lille byte, fortsætter i kilobyte, fortsætter i megabyte, går i gigabyte og slutter i den største enhed eller terabyte.

På denne måde skal værdien divideres med 1024 for at konvertere en lille enhed til en større (fra bund til top), og for at konvertere en stor enhed til en mindre enhed (fra top til bund) skal værdien ganges med værdien 1024.

Undtagelsen fra reglen

Der er en undtagelse fra reglen, når konverteringsformlen anvendes. Det sker mellem kl de to mindste lagerenheder: byten og bits . Da en byte er lig med 8 bit, skal bitkonverteringen først nå bytene og derefter gange den opnåede værdi med 8.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up