Sådan aktiveres eller inverteres Fn-tasten på bærbar eller pc - Hvad skal man gøre, hvis Fn-tasten er omvendt?

Tastaturet er et af computerens vigtigste værktøjer. Uanset om det er en bærbar eller en pc, når dette værktøj er nede er en væsentlig del af maskinen påvirket . Nogle almindelige maskinproblemer kan være mellem hardware og software, de er også angrebet af dårlig internetforbindelse.

Dog kan tastaturproblemer løses, der er måder at rette forskellige fejl, der opstår på en nem måde. PC'er uden tastatur kan også bruges. denne variant er meget nyttig i tilfælde af problemer med tastaturstik såsom USB.

Selvfølgelig har hver tast på tastaturet sin essentielle funktion, og der er tidspunkter, hvor en af ​​tasterne er omvendt. Er det muligt? Ja, i de fleste tilfælde. Denne artikel viser hvordan man aktiverer eller inverterer Fn-tasten på bærbare computere og pc'er .

Indeks
 1. Hvad er Fn-tasten til?
 2. Hvordan aktiverer eller deaktiverer jeg Fn-tasten?
  1. Første skridt
  2. andet trin
  3. Tredje trin
  4. Fjerde trin
 3. Hvad hvis denne Fn-tast er inverteret?

Hvad er Fn-tasten til?

Denne nøgle er meget mere til stede i bærbare eller bærbare computere end i stationære computere. Grunden til at dette sker er pga disse taster vises mere på små tastaturer end på store tastaturer.

Denne tast hedder: funktionstast, hvis forkortelse er Fn. Med denne nøgle kan enhver computerbruger få adgang til en af ​​de sekundære funktioner leveret af tastaturet. Ligesom det gør med andre taster såsom AltGr eller Print. Generelt er Fn-tasten placeret i den sidste række af tastaturet, nederst. Men placeringen af ​​disse bogstaver varierer også afhængigt af modellen.

Funktionstastens hovedhandling er at hjælpe brugeren med at aktivere specielle funktioner fra tastaturet. For eksempel hvis nogen har brug for eller ønsker at øge pc-volumen med tastaturet kan han gøre det ved at aktivere specialfunktionerne kl fra Fn-tasten. På grund af disse typer muligheder er Fn-tasten meget nyttig.

Hvordan aktiverer eller deaktiverer jeg Fn-tasten?

Alle taster på tastaturet har deres respektive funktioner, derfor, som det fremgår af de foregående linjer, Fn-tasten opfylder også sine formål . Denne nøgle kan slås til eller fra med nogle få justeringer.

Første skridt

Funktionen af ​​hver tast skal konfigureres i BIOS fra pc . Tryk på knappen, der tænder computeren i et par sekunder og stopper dermed maskinen i at fungere.

andet trin

Efter at have slukket computeren og efterladt den uden at tænde den i et stykke tid, tænder den igen, og brugeren skal automatisk trykke på tasten f10 til mange gange. Ved at gøre det kan du konfigurere BIOS, hvad du vil denne gang.

Tredje trin

Brugeren skal nu logge på og konfigurere computersystemet. Du kan derefter trykke på Enter-tasten. Tryk på denne knap for at få vist aktivere eller deaktivere muligheder i BIOS .

Fjerde trin

Endelig skal brugeren gemme alle ændringer foretaget på dette udstyr, og endelig at skubbe på f10 at konfigurere maskinen på denne nye måde. Computeren genstartes med alle ændringerne.

Denne serie af trin giver en bruger mulighed for aktivere eller deaktivere Fn-tasten på dit tastatur . Alt efter hvad du ønsker, kan du gøre det ved at følge dette til punkt og prikke.

Hvad hvis denne Fn-tast er inverteret?

Dette sker sandsynligvis på grund af forkert indstillede muligheder i BIOS-indstillingerne, det er også muligt, at dette sker pr. producenten, der konfigurerede det på denne måde . Det kan løses med simple justeringer i BIOS.

Hvis en bruger ikke ønsker at gennemgå den lange BIOS-opsætningsproces eller er bange, fordi de ikke ved meget om computere, skal de bare trykke på tasten. Esc + Fn Look . Med disse indstillinger skulle tastaturet vende tilbage til det normale, og brugeren vil være i stand til at bruge Fn-tasten med alle dens funktioner inkluderet.

Selvom nøglen er aktiv, er det ikke helt nødvendigt for brugeren at bruge den til de funktioner, den er designet til. For eksempel fra tastaturet med andre taster kan du udføre denne type funktion, ligesom F8 der kan lydstyrke op eller ned uden at trykke på Fn .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up