Hvordan installeres og konfigureres en VPN med OpenVPN på en VPS-server?

Hvis du ønsker at øge sikkerheden på din virtuel privat server, vi viser dig, hvordan du installerer og konfigurerer en VPN med OpenVPN på en VPS-server. Det teknologi vpn har flere applikationer på det digitale område, men i dette tilfælde skiller det sig ud for sikkerheden i tilfælde af tilstedeværelsen af ​​en virtuel privat server til at hoste en hjemmeside eller til at gemme information om en virksomhed eller virksomhed.

Blandt fordelene ved denne teknologi er undgåelsen af ​​geolokalisering og skabelsen af ​​en sikker vej til information i begge retninger.

Hvis du bruger den virtuelle server som lagerplads for en virksomhed, kan du etablere et netværk, så fjernarbejdere kan sende eller modtage information fra denne privatlivsrisikofri server . I denne forstand tilbyder OpenVPN gratis software et fremragende værktøj, der også er meget nemt at implementere, selvom brugeren ikke er så erfaren.

Indeks
  1. Hvad er OpenVPN?
  2. Installer og konfigurer en VPN med OpenVPN på en VPS-server

Hvad er OpenVPN?

OpenVPN er et gratis softwareværktøj, der letter forbindelse mellem en klient og en virtuel privat server. Til autentificering og datakryptering bruger OpenVPN biblioteket SSL hvis funktion er at levere sikre internetforbindelser til sådanne data.

I tilfælde af online datatransmission kan du bruge transportlagsprotokoller UDP eller TCP . TCP (Transmission Control Protocol) tilbyder fejlkorrektionsfunktioner, der gør den mere stabil, mens UDP (User Datagram Protocol) er mindre stabil, men tilbyder hurtigere transmissionshastighed.

I OpenVPN-platformen finder du information og assistance til installation og efterfølgende brug af sikkerhedsprotokollen, så selvom du ikke er en meget erfaren bruger, kan du sagtens bruge den .

Den er i øjeblikket tilgængelig til download og installation i alle tilgængelige operativsystemer, den er endda begyndt at være en del af standardapplikationerne på forskellige enheder. I dag er det meget nemt at oprette forbindelse til en OpenVPN-server fra din Android-enhed.

Installer og konfigurer en VPN med OpenVPN på en VPS-server

Hvis du ikke har installeret OpenVPN-scriptet endnu, kan du downloade det fra deres hjemmeside eller en vpn udbyder efter eget valg, såsom GitHub. Sørg for, at din server er fuldt opdateret ved at køre # apt update && apt upgrade-kommandoen. Hvis du indtastede din server via SSH, vil kommandoerne være # sudo apt-get update, # sudo apt-get upgrade.

Så kan du fortsætte med installationen af ​​scriptet, som i dette eksempel, som vi efterlader dig her: Så sætter vi wget -O openvpn-install.sh && bash openvpn-install.sh.

Når processen begynder, skal du have din servers offentlige IP-adresse og den ønskede protokol. Hvis du vil have hastighed, er den mest anbefalede UDP.

Du skal også vælge den port, hvor du vil have OpenVPN, du vil se, at en allerede er valgt som standard, men du kan ændre den til din præference som 443, der ikke bruger HTTPS.

Så skal du indstille DNS du vil bruge med VPN, skal du vælge Google, som er den mest brugte søgemaskine, for at udføre domænet til IP konvertering.

Det eneste, der er tilbage, er at sætte et navn til certifikatet for klienten, som kan være hvad som helst, du ønsker, og vente på, at processen er fuldført med beskeden om, at den er gennemført med succes.

Den næste ting at gøre er at ændre filen for at placere den i hjemmet på din VPS og senere downloade filen til din computer, denne proces vil afhænge af det operativsystem, du bruger.

For eksempel for Tunnelblik, du kan uploade med SCP ved at bruge følgende kommando som eksempel: scp @:(certifikatnavn).ovpn.

Du skal nu tage filen til det Tunnelblick eller det operativsystem, du bruger, uploade den og lave en forbindelsestest for at bekræfte, at den fungerer korrekt.

Når certifikatoverførslen er fuldført, skal du kontrollere, at forbindelsen er etableret normalt, og du vil være i stand til at bruge VPN på din VPS-server.

På en anden note, i det følgende link viser vi dig, hvordan du konfigurerer og opretter forbindelse til en gratis VPN fra din iPhone eller Android-telefon.

Hvis du stadig ikke helt forstår, hvordan VPN'er fungerer, så tag et kig på artiklen Hvad er de vigtigste forskelle mellem en VPS og en VPN?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up