Sådan ved du nemt og hurtigt, om modellen af ​​et tv er HD, Full HD eller UHD 4K. Hvor ser du opløsningen?

I dag har de fleste redskaber eller genstande i deres hjem, som gør, at de kan blive underholdt i deres fritid. Sådan er det med fjernsyn, da de tjener som et middel til at se blandt andet film, programmer via kabel-tv, videospil, blandt andet. I denne forstand, han vil være meget nyttigt at kende opløsningen på dit tv .

I denne artikel skal vi tale om, hvordan du ved, om modellen af ​​et fjernsyn er HD, Full HD eller 4K UHD, vi vil fortælle dig, hvad du skal vide for at identificere dette udstyr og i få mest muligt ud af det efter dine behov . Derudover vil du have værktøjerne til at vide, hvilken type streaming-programmer du kan leje, og som er kompatibel med dit fjernsyn.

Indeks
  1. Hvad er opløsningen på et tv, og hvad bruges det til?
  2. Hvor kan du se dit TV's skærmopløsning?

Hvad er opløsningen på et tv, og hvad bruges det til?

Opløsning er en parameter, der tilbydes af fjernsyn, og hvorigennem Billede kvalitet kan skelnes for bedre at værdsætte dem. Det vil sige, at det er det mål, hvormed man kan identificere udstyrets evne til i større eller mindre grad at tilbyde en god skelnen mellem billederne og de effekter, de måtte indeholde.

Til de behov du har, skal du have et TV med en bedre opløsning, hvis du for eksempel skal bruge et TV til gengive billederne, der udsendes af en PS5 skal du som minimum købe et tv med en opløsning på Full HD, ellers mister du detaljer i de billeder, der tilbydes af videospilkonsollen.

Tilsvarende, hvis det indhold, du ønsker at vise, kommer fra en kilde, hvis native opløsning er lig med eller større end HD , dvs. 1270 x 720p. Da du har et tv med mindre kapacitet, vil du miste interessante detaljer om det indhold, der afspilles. Det er også rigtigt, at du kan konvertere din gamle TV-model til Smart TV; du skal dog være opmærksom på, at du ikke vil forbedre kvaliteten af ​​billederne ud over den oprindelige kvalitet, som den originale enhed tilbyder.

Et andet vigtigt aspekt, som vil være nyttigt for dig, er at forstå forskel mellem understøttede billedgengivelsesformater ved dit fjernsyn, og det er, at du finder udstyr, der har nomenklaturen 1270 x 720p eller 1270 x 720i. Dette punkt er meget vigtigt, da computere, der ender på "i", gengiver billedet skiftevis med bånd, mens de, der ender på "p", gør det progressivt. Som et resultat har hold, der ender på "i", en tendens til at generere hop i videoafspilning, de, der ender på "p", er bedre.

Hvor kan du se dit TV's skærmopløsning?

Før du fortsætter med at identificere opløsningen på din TV-skærm, skal du kende forskellen mellem de forskellige opløsninger, der tilbydes på markedet; og det er, at du grundlæggende vil finde, den standard definition, HD, Full HD og UHD eller 4k . Forskellen mellem dem vil du se i følgende information:

  • Standard : tilbyder dig mængden af ​​720 x 480p (der er den laveste af de nuværende opløsninger)
  • HD : Du finder id'et 1270 x 720p eller 1270 x 720i
  • Fuld HD : disse computere vil blive identificeret som 1920 x 1080p eller 1920 x 1080i
  • UHD eller 4k : de er de mest avancerede i billedkvalitet med en opløsning på 3840 x 2160p

Du finder på markedet forskellige modeller og mærker af fjernsyn som tilbyder forskellige opløsninger i henhold til dine behov, sådan er tilfældet med Smart TV'er, som du også kan downloade kompatible applikationer for at have en integreret enhed. På denne måde vil du være i stand til at få et alsidigt udstyr, dog skal du tage højde for de oplyste oplysninger for at vide, hvad der er den mindste opløsning, du har brug for.

For nu at kende opløsningen på dit tv, kan du se den i udstyrets æske, i instruktionsmanualen, i informationen fra leverandøren, hvis du foretager et køb via internettet. Der findes endda visse tv-modeller, der tilbyder informationen via dens navigationsmenu . I tilfældet med Samsung-mærket, for eksempel, stiller virksomheden information til rådighed for dig for at genkende udstyrets opløsning.

En anden måde at identificere opløsningen på er at bruge udstyrets videoforbindelsesporte, for hvis det har HDMI- eller DVI-D-indgangsporte , vil du være i stand til at gengive billeder i høj kvalitet. Faktisk vil udstyret i det mindste have en opløsning på 1080p eller Full HD.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up