Hvad er pc-inputenheder, og hvad bruges de til?

At kende i dybden hver af komponenterne, der er en del af en computer, vil give dig mulighed for at forstå betjening af din computer hvilket ville være til stor hjælp for dig med at identificere og løse fremtidige fejl.

Vedligeholdelsen og vedligeholdelse af computeren vil hjælpe med at bevare dens optimale funktion og undgå ubehagelige situationer, der kan bremse computerens arbejde.

Indeks
 1. Hvad er input-enheder?
 2. Hvad er de til?
 3. Typer af inputenheder
  1. Den mest almindelige
  2. Komplementære enheder
  3. Andre typer input-enheder

Hvad er input-enheder?

Et af de elementer eller komponenter i en computer, der sjældent tales om, har at gøre med input-enheder . De er intet andet end denne bro, der kommunikerer din computer med et eksternt medie.

Med andre ord, indtastning af kommandoer, indhentning af data, indtastning af instruktioner i computeren, enhver form for handling involverer en konstant udveksling af information mellem det, du laver, og det, computeren behandler.

Hvad er de til?

Input-enheder er vant til lette den måde, du kommunikerer med computeren på når du udfører en bestemt handling.

Manipulering af eksterne komponenter eller elementer for at instruere computeren til at udføre en handling, sender en række informationer til computeren, så den kan repræsentere det til andre enheder, normalt som et output.

Typer af inputenheder

For bedre at illustrere, hvad en inputenhed kan være, vil de mest almindeligt anvendte enheder på enhver computer blive forklaret nedenfor.

Den mest almindelige

Der er en kategori af disse typer enheder, som betragtes som simpelt afgørende i enhver computer og som i øvrigt har en bred vifte af oplæg.

 • Tastatur : Hver af tasterne, der udgør denne enhed, kan repræsentere en handling, især hvis tasterne fra F1 til F12 tages i betragtning. Aktiveringen af ​​denne type taster kan blandt andet bruges til reproduktion af multimediefiler, volumenkontrol. Logitech tilbyder en række tastaturer, rangeret blandt de bedste på markedet, såsom.
 • Mus : Endnu et perfekt eksempel på input-enheder. Uanset præsentationen af ​​musen (kabel, trådløs, hjul eller sensorer, traditionel eller gamer), indebærer det simple faktum at flytte markøren allerede at sende information til computeren for at kunne spore den bevægelse, du anmoder om.

Komplementære enheder

Nogle er blevet implementeret gennem årene, hvilket giver computere meget mere alsidige og interessante funktioner.

 • Spilkontrol : også kendt som et joystick, de er meget populære i gamer-computere, det er en anden af ​​de enheder, der hører til kategorien af ​​input-enheder, da den bruges til at give instruktioner i udviklingen af ​​spil via en række knapper.
 • Tale genkendelse : Mange computere har integreret dette system, og det forventes fortsat at blive forfinet, selv til det punkt, hvor tastaturet ikke er et væsentligt element. Takket være dette værktøj kan du kommandere udførelsen af ​​forskellige handlinger: Åbn programmer, mapper, søg, genstart eller luk computeren.
 • Multifunktionsprintere : Takket være disse enheder bestilles digitaliseringen af ​​eksterne dokumenter til opbevaring på computeren, uanset om det er tekster eller billeder.
 • Stylus : Et meget specielt værktøj i kategorien for denne type enhed. Dens brug i berøringsskærme letter udførelsen af ​​handlinger, der kan udføres via tastaturer eller via musen
 • Lydenheder : Tilslutning af mikrofoner til din computer falder også ind under denne kategori, for at tillade eksterne lyde at blive fanget og lagret på computeren.

Andre typer input-enheder

Nogle inputenheder, der måske ikke bliver så almindelige, i hvert fald ikke på en computer, du måske har derhjemme, er:

 • Enheder til at læse stregkoder.
 • Medicinsk udstyr såsom ultralyd, mammografi, MR og tomografi.
 • Fingeraftrykssensorer.

Enhver anden type anordning, hvis formål er at indfange ekstern information eller hvis manipulation tillader udførelsen af ​​en instruktion, kunne falde ind under denne kategori.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up