Hvad er Open Source-systemet, og hvad bruges det til? - Komplet tutorial

I dag viser vi dig dette hvad er Open Source-systemet, og hvad er det til - Fuld vejledning af dette udtryk så relevant i verden af ​​digital frihed. Det er utvivlsomt noget, der er til gavn for brugerne, da det hele er dækket af dette forslag, lige fra at downloade og installere LibreOffice til at redigere/ændre programmer.

Indeks
  1. Hvad er Open Source?
  2. Forskelle mellem gratis og open source software
  3. Forslag til gratis og open source-software
    1. Fri software friheder

Hvad er Open Source?

Generelt refererer Open Source til enhver software, der tilbyder sin open source , så den kan redigeres af enhver bruger. Faktisk kaldes Open Source på spansk normalt for Open Source.

Udtrykket opstod i begyndelsen af ​​90'erne under den frie softwarebevægelse, som gjorde det muligt for mange programmer, inklusive de bedste webbrowsere, at Vær fri . Terminologien søger at udvide alt diskuteret i såkaldt fri software med nogle bemærkelsesværdige forskelle (som vi vil diskutere nedenfor).

Under alle omstændigheder kan man i generelle vendinger sige, at Open Source udelukkende refererer til al software, der kan være redigeret med kildekode . Det er en bevægelse, der søger total tilpasning af den software, vi bruger på vores enheder.

Forskelle mellem gratis og open source software

Som vi nævnte tidligere, er der nogle forskelle mht Gratis og open source software . I hvert fald, lad os tage et kig på den frie software-bevægelse. Fri software refererer til alle programmer, der kan erhverves gratis, i det mindste i dens angelsaksiske version (gratis software).

I dag forudser fri software-bevægelsen bestemt også undersøgelse og modifikation af programmets kildekode . Nogle mennesker foretrækker i hvert fald at bruge udtrykket "open source", men gratis software er også helt gyldig.

På den anden side, hvis vi går videre til det filosofiske aspekt, er distinktionerne lidt mere markante, eftersom den såkaldte Open Source-bevægelse rejser andre forslag end den fri software-bevægelse.

Forslag til gratis og open source-software

Ud over alt det, der er blevet udtrykt før, er der en stor filosofisk/moralsk bevægelse bag fri software og open source. Dette forstås på en meget enklere måde, når forslagene fra hver af disse bevægelser analyseres.

Open Source-forslaget fokuserer primært på tekniske færdigheder af udvikling software . Med andre ord refererer det til den evne, som folk kan have i massevis til at redigere kildekoden og ændre/forbedre den.

Hvad angår forslaget om fri software, er der fire velkendte friheder blandt dem, der forsvarer denne bevægelse.

Fri software friheder

  • Frihed 0: henviser til friheden til at køre programmet for enhver type objekt uden begrænsning.
  • Frihed 1: det er friheden til at studere programmet, med andre ord for at vide, hvordan det fungerer. Som også overvejer dens redigering, det vil sige at ændre dens kildekode.
  • Frihed 2: det er friheden til at distribuere softwaren med det formål at hjælpe folk omkring dig.
  • Frihed 3: Den frihed 3 henviser til en, der søger at forbedre programmet. Hvilket henviser til ændringen af ​​softwaren med det formål at forbedre den, hvilket igen inkluderer distributionen af ​​disse modificerede versioner.

Ovenstående friheder er det, der førte til endda gratis programmer til at designe og ændre æstetik, biler og andre meget specifikke opgaver. Uden tvivl de principper, der er præsenteret ovenfor ændret måden vi interagerer på med vores pc'er.

Faktisk er alle de præsenterede principper også perfekt anvendelige til Open Source. I hvert fald refererer Open Source mere udelukkende til spørgsmålet om ændring af kildekoden hvilket er den største subtile forskel mellem de to forslag.

På den anden side skal det tages i betragtning, at fri software / Open Source er ikke det samme som de gratis muligheder . For eksempel kan vi få adgang til et gratis antivirus til pc , men selvom det har en gratis mulighed, er der også betalingsmuligheder, selvom dens kode er lavet med Open Source, men den kan ikke ændres.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up