Hvad er lokale netværk - LAN, og hvordan fungerer de?

I øjeblikket er vores computere er væsentlige værktøjer til områder som uddannelse og erhvervsliv (for at nævne nogle få). Vi ønsker at holde vores teams forbundet med hinanden for at dele ressourcer, men ved du, hvad Local Area Networks – LAN'er er, og hvordan de fungerer?

Denne artikel inviterer dig til at opdage strukturen af ​​disse populære netværk, som har været meget nyttige på kontorer rundt om i verden. Du vil vide, hvad LAN er og hvordan det fungerer i computerverdenen.

Til gengæld lærer den mere i forhold til netværk på et generelt niveau, vi anbefaler at du lærer om hvad trådløs teknologi er og hvad den bruges til. Lad os uden videre fortsætte med lokale netværk.

Indeks
  1. Hvad er lokale netværk – LAN'er, og hvordan fungerer de?
  2. Hvad er lokale netværk? – LAN
  3. Hvordan fungerer lokale netværk? – LAN
    1. Dette er hjemmet og erhvervsnetværket

Hvad er lokale netværk – LAN'er, og hvordan fungerer de?

For at vores computere kan forbindes i et netværk, er det nødvendigt at etablere en topologi tilpasset vores behov og miljøet. EN lokalt netværk tillader generelt forbindelse mellem udstyr og periferiudstyr på et begrænset rum på op til to hundrede meter og bruges ofte i erhvervsbygninger og kontorer.

Disse typer netværk er meget forskellige fra mobilnetværk og lignende netværk. For at forstå disse forskelle i dybden, anbefaler vi, at du finder ud af, hvad mobilnetværk er og deres typer.

Dernæst vil vi forklare, hvad lokale netværk og hvordan de fungerer, så du kan forstå deres nytte i samfundet.

Hvad er lokale netværk? – LAN

For bedre at forstå oplysningerne nedenfor, er det vigtigt, at du ved, hvad der er de vigtigste netværkstjenester, og hvad der er de vigtigste netværkstjenester, hvilket uden tvivl vil hjælpe dig med bedre at forstå, hvordan netværk fungerer generelt.

Lokale netværk, også kaldet LAN (Local Area Network), er et sæt computerudstyr og enheder, der er forbundet med hinanden for at etablere kommunikation af en fælles type via en trådløs forbindelse med serveren. Serveren er en computer, der er ansvarlig for at administrere perifere enheder og informationslagring.

LAN'er er meget udbredt i hjem, kontorer og kommercielle virksomheder. Hvert LAN vil tillade sammenkobling mellem to eller flere computere for at dele ressourcer eller gemme information på netværket.

Det skal bemærkes, at lokale netværk bruger kabler, routere, switche og andre elementer for at kunne oprette forbindelse til serveren. Forbindelsen kan også spænde over websteder og andre lokale netværk. Det betyder, at LAN kan konfigureres til nogle få brugere eller til hundredvis af dem.

Typisk administrerer serveren alle applikationer, der bruges på netværket; det vil sige; klienter får adgang til tjenester og ressourcer gennem applikationer, der kører på LAN-serveren. Klienter kan dele filer over netværket, men læse- og skriveadgang vil afhænge af en administrator.

Hvordan fungerer lokale netværk? – LAN

For at oprette en LAN-forbindelse, a ethernet kabel bruges . Kablet bruges altid, fordi det garanterer større stabilitet mod eventuel interferens, der kan frembringes af fysiske signaler, der blokerer netværket.

Tidligere brugte LAN'er teknologier såsom Token Ring, DECNET, ARNET og FDDI. Mens DECNET og Token Ring er blevet erstattet af Ethernet, fortsætter ARNET og FDDI med at være aktive i visse sektorer såsom fremstilling.

En af egenskaberne ved ethernet er, at den opnår overførselshastigheder på op til hundredvis af gigabyte i sekundet. I dag bruger denne nyttige teknologi fiberoptiske kabler med en lang rækkevidde på flere kilometer. Nogle LAN er dog stadig implementeret med kobberkabler, der har en forlængelse på op til hundrede meter.

Dette er hjemmet og erhvervsnetværket

Ethvert Ethernet-baseret LAN kan opdeles i fysiske og virtuelle LAN'er . Denne funktion tillader opdeling af netværk uden behov for at ændre den infrastruktur, hvor de blev implementeret.

Om miljøerne, når LAN er installeret i huset, enhederne er direkte forbundet . Denne proces kaldes Peer to Peer Network eller P2P. I andre miljøer som fx erhvervslivet er det almindeligt, at en forbindelse etableres som en klient-server- eller klient-server-model.

Selvfølgelig er lokale netværk dit hjemme- og arbejdsnetværk, men du vil gerne vide mere om internettet. Husk, at du altid kan finde ud af, hvad internetudbydere (ISP'er) er, og hvad de er til, hvilket er vigtigt i vores sammenkoblede verden i dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up