Hvad er Hiberfil.Sys-filen, og hvordan kan jeg slette den for at frigøre plads?

Hvis noget bruger meget plads på vores computers harddisk, er det Hiberfil.sys-filen. Disse filer er store. har en tendens til at tage flere gigabyte og kan ikke slettes så let som muligt med almindelige filer. Men hvad er Hiberfil.sys-filen, og hvordan kan du slette den for at frigøre plads?

Vi støder normalt på det, når vi er ved at løbe tør for plads og begynder at se efter at rydde op og frigøre harddiskplads til større filer.

Men før vi taler om at slette disse typer filer, lad os først se, hvad en Hiberfil.sys fil og hvad er dens funktion. Vi vil også analysere, om det er ønskeligt at slippe af med det, og hvad der sker, når vi gør det.

Indeks
  1. Hvad er en Hiberfil.sys-fil?
  2. Hvordan kan vi slette Hiberfil.sys-filen?
  3. Hvilke andre muligheder er tilgængelige for at frigøre plads?

Hvad er en Hiberfil.sys-fil?

Windows har et værktøj kaldet dvaletilstand hvis formål er at reducere computerens energiforbrug, når den ikke fungerer. Under denne proces gemmes alle kørende filer og de oplysninger, de indeholder, i filen Hiberfil.sys.

Dette tillader os hurtig adgang til programmer hvor vi arbejdede, da computeren er ude af dvaletilstand. Al denne information vil optage noget plads på harddisken, som bliver større og større.

Derfor er grunden til, at når vi støder på disse typer filer, er den første reaktion at forsøge at fjerne eller afinstallere programmet for at få mere plads. Og hvis du nogensinde har prøvet at fjerne det, har du måske indset det at det ikke er så nemt at komme af med af disse filtyper.

Hvordan kan vi slette dem for at få mere lagerplads, og hvordan anbefales det at slette Hiberfil.sys-filen? Hvilket alternativ er der for at forhindre den i at gemme så meget information, hvis vi konkluderer, at det ikke er klogt at slette dem?

Hvordan kan vi slette Hiberfil.sys-filen?

Hvis vi ønsker at slette hiberfil.sys-filen permanent for at gendanne al den plads, den dækker, skal vi åbne kommandopromptvinduet. Dette er gennemført i kører følgende kommandoer :

  1. Få adgang til boot-menuen.
  2. Vælg muligheden: Kør.
  3. Skriv kommandoen: cmd
  4. Tryk på Ctrl + Shift + Enter-tasterne.
  5. Indtast powercfg -h off-kommandoen.
  6. Tryk på tasten: Enter.

Det, vi har gjort gennem denne procedure, er at gå ind i systemet med administratorrettigheder. Når du udfører denne kommando, vi vil have ganske enkelt deaktiveret dvaleindstillingen på vores computer.

På denne måde vil vi have fjernet Hiberfil.sys-filen og al den lagerplads, den tidligere optog på harddisken eller SSD'en. Men vi har også deaktiveret vores udstyr, dvalefunktionen og batterisparetilstanden vil sandsynligvis blive deaktiveret, hvis du bruger en bærbar computer.

Det er for at fremhæve det denne proces er reversibel og at vi ved at udføre de samme trin, der allerede er nævnt, kan få dette systemværktøj igen.

Hvilke andre muligheder er tilgængelige for at frigøre plads?

Som vi allerede har set, er Hiberfil.sys-filen er et væsentligt element af tilstanden af dvale computere. Det er den, der gør, at når vi er væk fra udstyret i længere tid, går systemet i energisparetilstand. Denne funktion er også med til at forlænge levetiden på vores computer.

Det har dog en tendens til at optage meget harddisk- eller SSD-plads, hvorfor mange normalt ønsker at kunne slette det. Men ved at gøre det fjerner de også dvaletilstanden, der giver dig mulighed for hurtigt at gendanne programmer, der var i brug før pause. Det kan også påvirke andre strømbesparelsesmuligheder og relaterede programmer.

Der er dog en anden mulighed for at slippe af med den tunge Hiberfil.sys-fil uden de risici, det kan medføre. Det mest praktiske og sikre er at deaktivere dvaletilstand i Windows 10 på vores computer.

For at gøre det, fortsæt som følgende: Startmenu > Kontrolpanel > Strømstyring > Dvale udvidet (fjern markeringen)

I Windows 10 skal du gennemgå følgende proces: Indstillinger > System > Start/nedlukning og suspendering > Yderligere strømindstillinger > Nedlukningsindstillinger > Dvale (fjern markeringen).

På denne måde du deaktiver dvaletilstand undgå at generere Hiberfil.sys-filen, være i stand til at genaktivere den, når du finder det nødvendigt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up