Hvad er forskellen mellem Augmented Reality og Virtual Reality?

I disse moderne tider, hvor teknologien skrider frem uden grænser, bliver der set og hørt flere og flere nyheder om nye opfindelser med fokus på underholdningsindustrien. Det er derfor, mange mennesker rundt om i verden i dag undrer sig hvad er forskellen mellem augmented reality og virtual reality? Tjek denne artikel for svaret!

Det, vi skal være klart, er, at i dag er teknologier og fremskridt, der anvendes til underholdning, blevet fornyet med introduktionen af ​​virtual reality. Så for at kende forskellen, først skal du vide hvad virtual reality er, og hvordan det adskiller sig fra augmented reality.

Indeks
 1. Virtual reality
 2. Augmented reality
  1. Forskellen mellem de to realiteter

Virtual reality

Lad os starte med at tale lidt om virtual reality (VR). Virtual reality er kendt som skabelsen af ​​virkelige miljøer, udseende og objekter, som bringes ind i det teknologiske område gennem computerprogrammer.

Dette skaber i brugeren følelse af fordybelse i denne verden af ​​virtual reality takket være de forskellige elementer. Til dette bruges avancerede teknologiske enheder, blandt de mest almindelige: virtual reality-hjelme, handsker, dragter og enhver enhed, der giver brugeren mulighed for at interagere så meget som muligt med den virtuelle verden.

I øjeblikket kan virtual reality opnås ved forskellige metoder . Disse metoder kaldes interaktionsmetoder. I dette tilfælde er nogle af dem:

 • Simulator: Dette giver brugeren mulighed for at få større interaktion med virkeligheden ved at blive brugt til forskellige funktioner. Blandt simulatorerne finder vi: simulator af køretøjer, fly, tog m.fl.
 • Avatarer : Dette tillader større interaktion mellem computeren og den nedsænkede person. Du kan bruge en foruddesignet avatar og tilpasse den eller indtaste et personligt billede for at få systemet til at generere en avatar.
 • Projektion af rigtige billeder : Dette er den mest populære designer, fordi dens funktion er ret enkel. Det handler om at bruge og projicere billeder i rækkefølge og med en automatisk reaktion for at opnå den følelse af fordybelse. For eksempel: forlystelsesparker.

Med virtual reality kan vi således få en rigtig oplevelse gennem computersystemer og programmer. Men nu hvor vi ved, hvad er augmented reality?

Augmented reality

Kort sagt, augmented reality (AR) er handlingen med at bringe digitale miljøer eller elementer ind i den virkelige verden via en enhed såsom din mobiltelefon. At kunne designe et rum, lave et kunstværk eller lave tekniske planer og endda spille et videospil og lave optagelser af det.

Dette kan gøres digitalt i den virkelige verden ved hjælp af augmented reality. Da det føjer virtuel information til information eller fysisk virkelighed, der allerede eksisterer,

Augmented reality har anderledes elementer og niveauer . Alt dette for at opnå superposition af virtuelle objekter og figurer i den virkelige verden. Nogle af disse nødvendige elementer er:

 • Kameraer
 • processorer
 • Skærme.
 • Internetforbindelse.
 • Aktivatorer.
 • Markører.

Dens forskellige niveauer kan klassificeres som følger, lige fra de mest basale til de mest komplekse, afhængigt af niveauet af indbyrdes forhold mellem den fysiske og digitale verden:

 • Niveau 0: Dette er det mest grundlæggende og er har specialiseret sig i links fra den fysiske verden til den virtuelle verden gennem læsning af koder, for eksempel: QR-koder.
 • Niveau 1: Det er han baseret på fra markører farvede og sort/hvide billeder. Lav links af simple figurer og tegninger.
 • Niveau 2: Med denne virkelighed, brugen af ​​markører er aflyst . Dette ses normalt i systemer som GPS eller digitale kompas.
 • Niveau 3: Dette er forstørret syn på tingene . Som et eksempel på dette niveau bruges augmented reality-briller eller linser som eksempel.

Forskellen mellem de to realiteter

Som vi ser i denne artikel, er forskellen i virtual reality den, der giver brugeren mulighed for at føle sig fordybet i en virtuel verden. Mens augmented reality er en, der integrerer information og digitale elementer i den virkelige verden til vores fordel eller underholdning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up