Hvad er hardware- og softwarekomponenterne i en router?

Når du bruger forskellige elektroniske enheder i dit daglige liv, har du sikkert en WIFI router i dit eget hjem. Og det er forståeligt, for at have en internetforbindelse er blevet afgørende for de fleste mennesker i dag.

Men ofte ved vi ikke, hvilke dele eller funktioner der får vores router til at fungere. Derfor viser vi dig i dag hvad er hardware- og softwarekomponenterne i en router så du kan lære meget mere om, hvordan din software fungerer og endda forbedre din WiFi-hastighed.

Indeks
 1. Hvad er hardwarekomponenterne i en router?
  1. Hvad er hardwaredelene af en router?
 2. Hvad er softwarekomponenterne i en router?

Hvad er hardwarekomponenterne i en router?

Før du forklarer, hvilke dele der er hardware til en router , vil du helt sikkert undre dig over, hvad hardware er, og hvad er dens funktion. Og det er, at at vide det vil hjælpe os meget, da vi på denne måde nemt kan diagnosticere problemer i hardware og endda software, i dette tilfælde af en router.

Sammenfattende, når vi taler om hardwaren på en computer eller en elektronisk enhed, taler vi om alle de fysiske eller håndgribelige dele af den, som får den til at fungere korrekt.

Når dette er afklaret, kan vi specificere, hvad der er de dele der udgør en router og hvilken funktion de har der.

Hvad er hardwaredelene af en router?

Hardwaren i en router har flere elementer, og WiFi fungerer takket være dem. De forskellige dele af routeren er:

 • RAM: eller akronymet for Random Access Memory, er den del, der er ansvarlig for lagring af routingtabeldata, pakkekøer, hurtig-switched cache og den aktuelle konfiguration af routeren. Når du slukker den, vil alle oplysninger, der er gemt i vædder er tabt.
 • CPU: eller også enhed central behandling som på en eller anden måde er en af ​​de vigtigste dele af enheden, da den er ansvarlig for at udføre kommandoerne i operativsystemet.
 • NVRAM: Dette er den ikke-flygtige random access memory, og den fungerer til at gemme routerens opstartskonfiguration.
 • Flash-hukommelse: denne hukommelse bruges til at gemme en generelt billede af software Cisco IOS i router. De pågældende billeder kan opdateres, når det er nødvendigt.
 • Bus: CPU-bussen og systembussen er så at sige kommunikatører, der fører informationer derhen, hvor der er brug for dem.
 • Interfaces: gør det muligt at tilslutte routeren uden for den.
 • ROM: eller skrivebeskyttet hukommelse, fungerer for at gemme ROM-skærm eller opstartsdiagnosekode for evigt.
 • Strømforsyning: gør det muligt for routeren at have den elektriske energi, den skal bruge til at fungere.
 • Chassis: giver dig mulighed for at installere de nødvendige moduler til routeren.
 • Konsol/AUX-porte: Dette gør den indledende routeropsætning mulig.

Ud over alle disse dele har en router USB og stak indgange som giver dig mulighed for at tilslutte nogle kabler, der er nødvendige for dens drift.

Hvad er softwarekomponenterne i en router?

Softwaren er operativ system fra routeren og enhver computer, da det tillader de førnævnte dele at fungere korrekt. Og ligesom hardware har den forskellige komponenter, som er:

 • Internetwork-operativsystem: Denne del er ansvarlig for styring af software- og hardwareressourcer, der bringer routeren til live.
 • Konfigurationsfiler: disse er de filer, der gemmer de forskellige kommandoer på routerens IOS. Disse kan være filer fra den aktuelle konfiguration af enheden, eller fra begyndelsen, når den er indlæst for at begynde at bruge den.

Selvom der ikke er mange softwarekomponenter, når de siger dem, er de det faktisk meget kraftfuld , fordi uden dem ville routeren bare være en flok inaktive dele. Selvfølgelig er hver del af routeren meget vigtig, så vi opfordrer dig til at lære om de typer hardware og software, der findes. På denne måde finder du meget mere ud af, hvordan din router fungerer.

At være meget klar over, hvordan den, du får, fungerer, hjælper dig bedst med at konfigurere og få mest muligt ud af routeren.

Vi håber, at alle disse oplysninger har været nyttige for dig, og at du vil vide mere om arbejder af dine enheder, som din router, så du kan få mere ud af dem og få mest muligt ud af at bruge dem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up