Hulkort Hvad er det, og hvad bruges det til? Hvordan det virker? - Trin for trin guide

Forstå funktionen opnået af hulkort fører til at kende princippet om, hvad computing er, ved at lære en maskine at gemme en bestemt gruppe af data.

Da det er dens funktion, var et andet af dets formål, der motiverede dets oprettelse, behovet for at reducere brugen af ​​mennesker til at udføre en specifik procedure. Takket være disse principper var det muligt at indhente, behandle og opbevare information præcist på kort tid.

Hulkortets fødsel

Hans første optræden diskuteres stadig den dag i dag. Den kronologiske rækkefølge stammer dog fra dens opfindelse omkring 1725 som en "stor rulle perforeret papir", der gjorde det muligt at kontrollere en tekstilvæv af en virksomhed i Frankrig.

Baseret på dette koncept fik forskellige grupper af ingeniører til opgave at forbedre ideen til at anvende den i deres opfindelser et par år senere.

Den dag i dag betragtes det den første cd-rom, der kunne eksistere i historien fordi IBM har udviklet sin hovedoperation for at opnå denne type lagring.

Derfor genkendes hulkort som et ark i forskellige størrelser, hvis materiale er pap, hvilket gør det muligt at lave en serie af binære kode perforeringer at gemme en bestemt type information.

Herman Hollerith og hans tabulatorer

Denne ingeniør var en af ​​grundlæggerne af det, der nu kaldes IBM, som besluttede at bruge denne type pap til at tage en folketælling af befolkningen i USA.

For at gøre dette blev et varieret antal spørgsmål med to sandsynlige svar eller data introduceret i arket, den gode er den, der er perforeret indeni . Når hulkortet var opnået, blev det anbragt i en beholder indeholdende kviksølv, som havde kabler i sin øvre del.

Da et af disse kabler fandt et hul inde i arket, registrerede de oplysningerne i kviksølvet. På denne måde blev hulkort vant til automatisk indlæse en bestemt type information .

Hovedtræk

Hovedkonceptet for hulkortet er noget, der har udviklet sig gennem årene, efterhånden som det gradvist forbedredes, indtil det blev, hvad det er i dag. På det tidspunkt, disse små papplader adskilte sig fra alle de andre ved at have specifikke egenskaber.

Baseret på den binære metode blev den type svar, der blev boret i sig selv, organiseret i en specifik kolonne. Antallet af kolonner varierede afhængigt af kortets størrelse.

Desuden var disse klinger fremstillet og distribueret til en bestemt type maskine så de ville kun arbejde med hende.

Hvordan fungerede disse hulkort?

Som du har læst før, var hvert hulkortpapir meget modstandsdygtigt over for forskellige typer huller, der blev lavet i det. Disse mærker varierede alt efter blyantens form, dvs. runde, rektangulære eller ovale. IBM har tilbudt at identificere som "chips" eller "chads" .

Hvert af disse huller var ledsaget af "felter", som ikke var andet end data med karaktervariabilitet, som hovedsageligt indeholdt ord eller tal stor mængde. Disse felter blev etableret i kolonner tæt på kortet, normalt inden for dets grænser.

Et vigtigt aspekt af arkene er, at deres hjørner havde en specifik type udskæring, der gjorde det muligt for folk at bestemme, hvilket sæt de tilhørte. Når hver maskine var færdig med at bruge et hulkort, blev det gemt, ødelagt eller kasseret for at undgå kopiering af information.

Fra det øjeblik har kendskabet og den praktiske brug af hulkortet tillod forskellige virksomheder at udvikle sit princip . Takket være dette har du på din computer mulighed for at behandle og gemme alle former for data gennem magnetiske og optiske medier, som er baseret på en metode svarende til dem, der blev brugt i det 19. århundrede.

Indeks
  1. Hulkortets fødsel
    1. Herman Hollerith og hans tabulatorer
  2. Hovedtræk
  3. Hvordan fungerede disse hulkort?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up