Anden generation af computere: oprindelse, historie og evolution? - Grundlæggende vejledning

Har du nogensinde hørt om "anden generation af computere" ? Har du ingen idé om, hvad det er? Du vil blive overrasket over at vide, at dette stadium i historien var afgørende for udviklingen af ​​den teknologiske og computerverden, som vi kender i dag.

Vil du vide mere? Nå, fortsæt med at læse denne artikel, som har titlen: Anden generation af computere: oprindelse, historie og evolution? – Grundlæggende vejledning.

Indeks
  1. En grundlæggende guide til anden generation af computere: Oprindelse og historie
  2. Anden generation af computere: evolution

En grundlæggende guide til anden generation af computere: Oprindelse og historie

"Anden generation af computere" er ikke andet end en periode imellem 1959 og 1964. Hvor en række begivenheder og begivenheder afgørende for teknologihistorien blev udløst.

Før dette trin var den første generation af computere baseret på vakuumrør, men i slutningen af ​​1950'erne skete der noget. Denne enhed blev erstattet af de berømte transistorer, der gav plads til en ny generation af computere, svarende til anden generation.

I løbet af disse år er det også, at verden officielt har åbnet teknologiens døre. Nå, der var stigende kommerciel interesse for disse teknologier næsten over hele verden.

Vender tilbage til emnet transistorer disse var enheder, der næsten øjeblikkeligt erstattede vakuumrør inden for databehandling, da de havde en større fordel end vakuumrør.

Disse transistorer var mindre i størrelse, krævede mindre strøm og arbejdede hurtigere. De krævede ikke lange køleprocesser og havde ingen filamenter.

Det er derfor, når de blev brugt som elektroniske behandlingskomponenter, gav transistorer plads til anden generation af mindre og mere effektive computere.

Det skal dog bemærkes, at når disse transistorer blev oprettet i 1947 , de var ikke så effektive, fordi de var lavet af germanium materiale, og de fejlede meget hurtigt. Men dette blev bedre, da de i senere år blev bipolære krydstransistorer.

I slutningen af ​​1950'erne havde disse transistorer afløst vakuumrør i computeren, omend med den samme alt-eller-intet-mekanisme, men med større effektivitet.

Computerne i anden generation har haft stor succes med disse transistorer. Folk var begejstrede for, at computere skulle være mindre og mere pålidelige, så i begyndelsen af ​​1960'erne tøvede de ikke med at implementere computere til at designe mærker og produkter, udskrive fakturaer, lave beregninger osv.

En anden overraskende kendsgerning om anden generation af computere er, at de ud over at bruge transistorer som deres "motor" havde andre komponenter: netværksoperativsystem, printer, programmer, hardware, mere lagerplads, blandt andre.

Det var på University of Manchester (Storbritannien), hvor den første computer med integrerede transistorer blev født i 1953. Senere, i midten af ​​1955, blev denne computer genopfundet, hvilket skabte en anden version og kreationerne senere brugt op til mere end 200 transistorer.

Disse typer computere havde en høj pris, sådan at de kun var tilgængelige for millionærmagnater og deres virksomheder.

Nye assemblersprog blev også skabt med disse anden generations computere, hvilket gør det muligt for programmører at betjene nemt ved hjælp af simpel kode. Derudover er der skabt andre sprog såsom processtyring (uafhængig styring af opgaver) og et sprog på højt niveau (til at programmere, konfigurere og oprette computersoftware).

Anden generation af computere: evolution

Udviklingen af ​​anden generation af computere sammenlignet med den første er meget bemærkelsesværdig. Det faktum, at denne nye generation bruger transistorer i stedet for vakuumrør, som var meget mindre i størrelse. At det havde avancerede sprog og kommandoer, software, hardware (disse to er ikke ens, software og hardware har forskelle fra hinanden). Og gradvist at blive mere tilgængelig for den brede offentlighed gør en bemærkelsesværdig forskel i historien.

Anden generation af computere påvirkede og ændrede endda økonomien, da de blev implementeret i virksomheder for at udføre papirarbejde og andre opgaver, hvilket gjorde arbejdet lettere og nemmere.

Selvom disse computere har visse fejl, er de give værdifuld information på mange teknologiske områder, hvilket ville være meget nyttigt. Så senere blev tredje og fjerde generation af computere og endda de seneste generationer født.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up