Sådan repareres eller roteres min bærbare computer eller computerskærm, hvis den er på hovedet

For mange er computere eller bærbare computere blevet en del af vores dagligdag. Vi bruger dem til utallige projekter og opgaver. Men nogle gange, en forkert tastekombination kan ved et uheld vende op og ned på vores liv. Og selvom det nogle gange endda er nødvendigt automatisk at rotere skærmen på en Android-mobiltelefon, er det ikke så meget på computere.

Uanset om det er din egen hånd, eller en anden vil spille en dårlig joke med dig, lærer vi dig nedenfor, hvordan du reparerer eller roterer din bærbare computer eller computerskærm, hvis den er i stykker. er på hovedet .

Indeks
 1. Sådan roterer du din computer eller bærbare skærm, hvis den er på hovedet
 2. Roter skærmen ved hjælp af tastaturgenveje
 3. Roter skærmen ved hjælp af konfigurationsmenuen
 4. Roter skærmen fra CPU-grafikegenskaber

Sådan roterer du din computer eller bærbare skærm, hvis den er på hovedet

Der er i hvert fald tre metoder at udføre denne enkle proces. Afhængigt af dit team, vil begge dele fungere. Selvom det ikke er en vanskelig opgave, vil vi liste dem fra de enkleste til de mest komplicerede.

Det skal bemærkes, at hvis din computer eller laptop skærm allerede er vendt, vil nogle metoder være mere ubehagelige at udføre, fordi du bliver nødt til at kæmpe mod musemarkøren.

Men med en masse udholdenhed og tålmodighed, du vil nå dit mål. Desuden har Windows mange andre nyttige tricks, faktisk er det endda muligt at vende skrivebordsskærmen på en Windows 10-computer.

Roter skærmen ved hjælp af tastaturgenveje

Din computers eller bærbare computers skærm kan drejes 90, 180 og 270 grader. For at gøre dette kan du bruge følgende tastaturgenveje:

 1. "Ctrl + Alt + pil til høj" for at dreje skærmen til dens sædvanlige position.
 2. "Ctrl + Alt + højre pil" for at dreje skærmen 90°.
 3. "Ctrl + Alt + Pil ned" for at dreje skærmen 180°. Ud fra dette perspektiv vil det være fuldstændig modsat. Interessant nok vil selv musebevægelser virke omvendt. Perfekt til at pranke en ven.
 4. "Ctrl+Alt+venstre pil" for at dreje skærmen 270°.

Disse er de 4 tastaturgenveje som du kan bruge til at rotere din computer eller laptop skærm. Især dette virker kun på Windows-enheder. Så hvis du kan lide disse typer funktioner og endda formår at rotere din mobiltelefonskærm uden rotationsindstillingen, er disse trin for dig.

Så vil vi se, hvordan du udfører denne proces fra konfigurationsmenuen, som også fungerer for Mac.

Roter skærmen ved hjælp af konfigurationsmenuen

Der er en lidt mere skjult rute end den første. Dette er for at komme ind i konfigurere dit udstyr og juster skærmindstillinger. For at gøre dette skal du gøre følgende.

På Windows:

 1. Gå til huset".
 2. Vælg indstillingen "Konfiguration".
 3. Klik på "System" boksen.
 4. Vælg "Vis" fra venstre menu.
 5. I afsnittet "Orientering" skal du vælge en af ​​de 4 muligheder, der vises i rullemenuen. For at vende tilbage til den oprindelige position kan du klikke "Vandret" . Indstillingerne "Lodret", "Horizontal (vendt)" og "Lodret (vendt)" bruges til at rotere skærmen henholdsvis 90, 180 og 270 grader.

For at få adgang til denne menu kan du også højreklikke på et tomt sted på skrivebordet og vælge "Skærmindstillinger" fra Kontekstuel menu som dukker op.

Selvfølgelig, hvis du ikke er en stor fan af denne meget brugte funktion og endda kan lide at blokere automatisk rotation på Android, behøver du ikke følge trinene ovenfor.

På Mac:

 1. Vælg Apple-ikonet i øverste venstre hjørne.
 2. Klik på indstillingen "Systemindstillinger".
 3. Marker feltet "Skærm". Det er normalt i anden række.
 4. Vælg skærmpositionen i boksen "Standard 90 graders rotation". Tryk på denne mulighed så mange gange som nødvendigt for at vende tilbage til skærmen sin oprindelige position .

Roter skærmen fra CPU-grafikegenskaber

For at denne metode skal fungere, skal din computer have en intel processor . Hvis ikke, bør du bruge et af de to alternativer beskrevet ovenfor. Imidlertid arbejder langt de fleste computere og bærbare computere med processorer af dette mærke. Derfor skal du gøre følgende for at rotere skærmen:

 1. Højreklik hvor som helst på skrivebordet.
 2. Vælg indstillingen "Graphic Properties" eller "Grafikindstillinger" .
 3. Klik på boksen "Roter".
 4. Når du er inde, skal du vælge den skærmrotation, du vil konfigurere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up