Sådan sætter du en adgangskode i BIOS eller UEFI for at beskytte min pc - trin for trin

Hvis du vil beskytte din computer, anbefales det at vide det hvordan man indstiller BIOS eller UEFI adgangskode for at beskytte min pc - trin for trin . Bare rolig, hvis du er i tvivl, vil vi lære dig, hvordan du gør det meget nemt nedenfor. Inden du går i gang, anbefaler vi, at du ved, hvad BIOS er, og hvad det er til, så du forstår, hvad det handler om.

Indeks
  1. BIOS og adgangskoder
  2. Sådan indsætter du en adgangskode i BIOS eller UEFI for at beskytte min pc
    1. UEFI
    2. BIOS

BIOS og adgangskoder

For at lave konfigurationer vil det først være nødvendigt at få adgang til UEFI BIOS-opsætning eller en hvilken som helst BIOS dit system har. Uanset hvad, kan skruppelløse ændringer give problemer.

For at foretage ændringer i BIOS vil det være absolut nødvendigt at kende dens egenskaber. Med andre ord, kun en bruger, der ved, hvad han laver, bør foretage ændringer i dette system. I betragtning af dette, hvis der er folk i dit hus, der ikke kender BIOS, er det bedre at indstille en adgangskode.

At sætte en adgangskode i BIOS'en sikrer, at ingen kan indtaste den, hvis de ikke har den nøgle, hvilket forbedrer sikkerheden. Mange anser dette for en nødvendig mulighed, i endnu højere grad hvis du har lavet omfattende konfiguration i din computers BIOS. Hvis du vil konfigurere BIOS'en til bedre Windows-opstart eller andre handlinger, har vi udarbejdet denne vejledning for at lære dig, hvordan du indstille adgangskode til BIOS og beskytte dine ændringer.

Sådan indsætter du en adgangskode i BIOS eller UEFI for at beskytte min pc

Før du begynder, er det vigtigt at bemærke at der er mange typer BIOS , så metoden kan variere. Alligevel er det rimeligt at påpege, at der er to firmwares med disse egenskaber på et generelt niveau, vi refererer specifikt til BIOS og UEFI.

Selvom der er mange variationer angående BIOS og UEFI, og du kan endda opdatere bundkortets BIOS eller UEFI, bør processen generelt set være relativt ens. I betragtning af dette, lad os se, hvad der er de almindelige metoder til BIOS og UEFI. Inden du starter, er det dog vigtigt at indtaste en adgangskode, som du husker.

UEFI

Den første ting at gøre er at få adgang til UEFI-konfigurationsmulighederne. Dette gøres normalt ved at trykke på F2- eller Del-tasten, selvom dette varierer afhængigt af bundkortmodellen. Tryk på passende tast, indtil UEFI-opsætningsmenuen vises .

I de fleste versioner af UEFI finder du afsnittet "Sikkerhed", hvor du finder adgangskodeindstillingerne. Brug musen eller tastaturet til at flytte til dette område, og tryk på det.

Normalt "supervisor password" og "brugeradgangskoden" vises, bestemt, vi anbefaler dig at bruge brugerindstillingen. Alt du skal gøre er at dobbeltklikke eller indtaste "Brugeradgangskode". Når du gør ovenstående skal du indtaste adgangskoden og trykke enter, du bliver bedt om at indtaste adgangskoden igen, gør det og tryk enter.

Når du har foretaget ændringerne, skal du gå til fanen "Afslut", som normalt er placeret nederst til højre. Klik på indstillingen "Gem ændringer og afslut". Derefter skal ændringerne gemmes, og når UEFI genstarter, vil adgangskoden blive spurgt.

BIOS

Selvom der er forskel på processen med BIOS, ligner den for UEFI. Den første ting at gøre er at gå ind ved at trykke på de relevante taster for at komme ind i BIOS (Del, F2 osv.). Når du er inde, skal du finde sektionen "Sikkerhed".

I sikkerhed skal du vælge "adgangskode", da der med UEFI er supervisor og bruger mulighed. Under alle omstændigheder, i de fleste BIOS'er, vises en anden mulighed" Indstil adgangskode (Indstil adgangskode), tryk på Enter. Indtast derefter adgangskoden, om nødvendigt igen, indtast den igen og tryk på Enter.

For at fuldføre processen, gå til "Afslut" (Afslut). Vælg her "gem ændringer og afslut". Når du har afsluttet BIOS helt, burde du allerede have indstillet adgangskoden.

På den anden side, hvis du vil fjerne BIOS-adgangskoden, skal du vide, at processen er ret enkel. Alligevel, som vi allerede har påpeget, er det meget vigtigt, at du husker nøglen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Go up